Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέργκολα και τοίχος χωρίς άδεια


Μίμης

Recommended Posts

Σε βεράντα περίπου 9x3,5 ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει ξύλινη κεραμοσκεπή που στηρίζεται περιμετρικά σε ξύλινα υποστυλώματα και στη μια στενή πλευρά έχει σηκώσει τοίχο μέχρι τη σκεπή. Στις υπόλοιπες έχει αφήσει το κιγκλίδωμα.

Η κεραμοσκεπή και ο τοίχος δε φαίνονται στην άδεια. Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για τη ρύθμιση; Θεωρείται ημιυπαίθριος;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

1. Πρέπει να συμπληρώσεις ειδικότητα στο προφίλ σου!

2. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται Η/Χ εφόσον είναι σε βεράντα (εξώστη)

3. Για τη ρύθμιση έχουν δημοσιευτεί και η διαδικασία και το φύλλο ελέγχου... αν ρωτάς για το ποιούς συντελεστές πρέπει να βάλεις νομίζω ότι ακόμη πρέπει να ξεκαθαριστεί αν οι εξώστες θα μπαίνουν ως βοηθητικοί χώροι ή αλλιώς θα πηγαίνεις στις μεμονωμένες παραβάσεις. Βέβαια για μία τέτοια περίπτωση μένει επίσης να ξεκαθαριστεί το τί σημαίνει μεμονωμένη παράβαση, δηλαδή....

Αν βάλω έναν εξώστη τότε έχω

Παράβαση 1: Η κατασκευή εξώστη

Παράβαση 2 : Η αλλαγή όψεων...

........ ή δεν μετρά η δεύτερη;;;

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι εξώστης 3,5 μετρα είναι δύσκολο να έχει γίνει μήπως η βεράντα που εννοείς είναι υπαίθριος χώρος όποτε η κεραμοσκεπή-περγολα με τον τοίχο νομιζω οτι αντιμετωπίζεται σαν ημιυπαίθριος χώρος ( δες στον ΓΟΚ την έννοια του Η/Υ ) ,άν βλέπει σε ακάλυπτο η εξώστη .Άλλος τρόπος είναι να πας με αναλυτικό προϋπολογισμό ( δες τα παραδείγματα του ΥΠΕΚΑ )

Link to comment
Share on other sites

!!!!!!!! Τώρα είδα ότι έγραφε 9χ3,5, διάβασα μόνο το 3,5 και το θεώρησα πλάτος (παρ/λο με τον τοίχο). Σαφώς και 3,50μ εξώστης δεν γίνεται, οπότε αν και loser, έχεις δίκιο αυτή τη φορά!!! :)

Πάντως η απορία παραμένει.... Δηλαδή το αντιμετωπίζεις ως Η/Χ αλλά η παράβαση είναι μία, ή δύο; Δηλαδή μόνο ο Η/Χ και ότι συνεπάγεται ή έτσι κι αλλιώς θα έχεις ως μικροπαράβαση την αλλαγή όψεων;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι Η/Υ , μπορούμε όμως να υπολογίσουμε με αναλυτικό προϋπολογισμό τις παραβάσεις ξύλινος σκελετός , κεραμίδια , τοίχος .

Παραβάσεις όψεων δεν περιλαμβάνει ο νόμος 4014 /11

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος...για αυτό που λές...

Στο λοιπές πολεοδομικές ή κτιριοδομικές παραβάσεις τί θα έβαζες;

Εκεί χωράνε και περιπτώσεις π.χ. αλλαγής παραθύρου σε μπαλκονόπορτα.

Δεν είμαι σίγουρος όμως, περιμένω κάποιες διευκρινήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Κανεις αναλυτικο υπολογισμο κοστους εργασίων, με βαση τα γνωστα απο τις αμοιβες. Το αποτελεσμα το διαιρεις με το 5000, και το αποτελεσμα το στρογγυλοποιεις προς τα πανω, πχ 3,2=4 και αυτο μπαινει στις μικροπαραβασεις. Αυτό το νουμερο το πολλαπλασιαζεις με το 500 των μικροπαραβασεων και εχεις το προστιμο σου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.