Μετάβαση στο περιεχόμενο

mike1971

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mike1971

  1. Εγω εχω αλλη ενημερωση. Μου ειπαν οτι εφοσον γινει οριοθετηση και κατασκευαστει πλακοσκεπης οχετος, το γηπεδο θεωρειται ενιαιο και μπορω να χτισω ακομη και σε αποσταση 5μ απο αυτον!
  2. Τα ρεματα αποτελουν κοινοχρηστη εκταση. Οταν περνα ρεμα μεσα από γήπεδο το οποιο φαινεται στα παλαια συμβολαια και τοπογραφικα ως ενιαια ιδιοκτησια χωρις να παρουσιαζεται το ρεμα, τι γινεται με συγχρονη καταγραφη κατα την οποια θα αποτυπωθει το ρεμα; Το γηπεδο θα θεωρηθει κατατμημενο με ενδιαμεση ιδιοκτησια δημοσιου; Ειναι το ρεμα ιδιοκτησια του δημοσιου ή αποτελει κοινοχρηστο τμημα ιδιωτικης περιουσιας; Εαν εχετε καποιο νομικο υποβαθρο να με παραπεμψετε θα ημουν υποχρεος.
  3. Η ενημερωση από τα τηλ του ΤΕΕ ηταν αυτη του αναλυτικου υπολογισμού. Δεν καταλαβαίνω γιατι επιμένετε να πληρωθεί υπερογκα κάτι που ειναι μικρό, εφόσον δεν δημιουργεί δομήσιμο χώρο δηλαδή υπεραξία. Ειναι λογική η αντιμετώπιση του θέματος με αναλυτικό και μικροπαράβασεις. Επίσης άσχετο με το θέμα αλλα συμφωνω και εγώ ότι στη σημερινη δυστυχία αυτός ο συνοπτικος εξαναγκασμός συμπολιτών σε άλλη μία αφαίμαξη είναι για κάποιους ασήκωτο φορτίο. Θα έπρεπε τα πρόστιμα να είναι κάπως μικρότερα για ότι έχει γίνει ως σήμερα εφόσον όλοι έχτιζαν στην ''Ελληνική Πραγματικότητα'' και μεγαλύτερα για το από εδώ και πέρα.
  4. Είναι λογική η αντιμετώπιση αυτή, από τη στιγμή που δεν δημιουργειται επιπλέον δόμηση κύριου ή βοηθητικού χώρου.
  5. Ναι, μου ειπαν οτι γίνεται αναλυτικος υπολογισμός κόστους για την υπερύψωση ( επιμετρηση και κοστολογηση των εργασίων που έγιναν για την αυξηση πχ τοιχοποιιες , μονώσεις, εκσκαφές ή επιχώσεις περιβ. χώρου κλπ) και μετά διαιρώντας το κόστος που προκύπτει διά 5000 βρίσκεις τον ακέραιο για να τον βάλεις στις μικροπαραβάσεις.
  6. Μπαινει στο άλλες υπηρεσίες διότι δεν ειναι βιομηχανικό κτίριο το συνεργείο. Το εαν είναι βοηθητικός χώρος ή κύριος, δηλαδή εάν θα πάει με μειωτικό συντελεστή 0,5 ή όχι, είναι κάτι που πρέπει να κριθεί ανάλογα με το μέγεθος του και την πραγματική του χρήση.
  7. Συνάδελφοι για να μην το πλατιάζουμε το θέμα: σας ειπα οτι πάει με αναλυτικο υπολογισμό και μετά με αριθμό μικροπαραβάσεων. Γιατί μπλέκετε ογκους και ύψη και άλλα; Απλά ειναι τα πραγματα κάνεις την επιμέτρηση της υπέρβασης και βγάζεις το κόστος! Μετράς δηλαδή τιχοποιίες , μονώσεις, επιχρισματα και ότι άλλο να κοστολογείς! 'Οπως θα κανεις και στην περίφραξη, τη βεράντα τη πέργκολα κλπ κλπ. Τι πιο απλό;
  8. Κανεις αναλυτικο υπολογισμο κοστους εργασίων, με βαση τα γνωστα απο τις αμοιβες. Το αποτελεσμα το διαιρεις με το 5000, και το αποτελεσμα το στρογγυλοποιεις προς τα πανω, πχ 3,2=4 και αυτο μπαινει στις μικροπαραβασεις. Αυτό το νουμερο το πολλαπλασιαζεις με το 500 των μικροπαραβασεων και εχεις το προστιμο σου!
  9. Μετα είναι αδεια για νομιμοποιηση αυθαιρετου με πληρωμενα τα προστιμα, οποτε ακολουθουμε εκεινη τη διαδικασια.
  10. Τελικα σημερα σε σχετικη ερωτηση μου απαντησαν οτι παει με αναλυτικο προϋπολογισμο και μετά δια 5000 και οτι βγει γίνεται ακεραιος με στρογγυλοποιηση προς τα πανω και αυτό μετα ως μικροπαραβασεις επί 500.
  11. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΕΙΤΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΘΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ. ΤΙ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΚΕΝΑΚ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.
  12. Είναι περίεργο και μόνο που το συζητάμε στη βάση που το συζητάμε. Δεν ειναι δυνατό να βγάζεις ένα ολόκληρο κτίριο αυθαίρετο και να ζητάς πληρωμές σαν να βγήκε χωρίς άδεια. Είναι άδικο. Δυστυχώς θα βρεθούν γραφειοκράτες και ζηλόφθονοι να ζητήσουν μέχρι και κατεδάφιση, όταν θηριώδεις κατασκευές χωρίς άδεια σε ακριβες περιοχές και νησιά θα πληρώνουν το αντίστοιχο πρόστιμο και θα κοιμούνται ήσυχοι. Είναι κατάφορα άδικο. Επειδή οι ευταξία και η κοινωνική συνοχή επιβάλει να σκεπτέμαστε με βάση την ανθρώπινη διάσταση και να μην ισοπεδώνουμε καταστάσεις, αντιλήψεις σε λογιστικό επίπεδο δεν χωρούν. Είναι σαν να τρέχεις με 55χλμ/ωρα σε δρόμο με όριο τα 50χλμ/ωρα και να σε γραφει η τροχαία. Δεν γίνεται, δεν είναι λογικό. Η λογική όμως των εχώντων τα ηνία της εξουσίας τη δεδομένη στιγμή είναι καθαρά λογιστική και φορομπιχτική. Κριμα...
  13. Οπως καταλαβαίνουμε όλοι οσοι ασχολούμαστε ουσιαστικά, οι ανθρωποι που νομοθετουν δεν εχουν στο μυαλό τους την διορθωση της κοινωνίας αλλα την εισπραξη χρηματων με κάθε κόστος. Οταν ισοπεδώνουν τα ακινητο με μία ατελείωτη σειρά νέων φορων , εισφορών, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και δεν δείχνουν αντίληψη της πραγματικής κατάστασης ενα πράγμα ψάχνουν: Τον εκβιασμό της κοινωνίας για την εισπραξη φόρων. Αν τους ενοιαζε πραγματικά δεν θα νομοθετούσαν τόσο αποσπασματικά. Τα συμβόλαια αυξηθήκνα με το ΦΠΑ και τους φόρους και το ΕΝΕΠ, τωρα βαζουν και τους μηχανικούς. Εγω δεν σπούδασα για να κανω τον μπακαλογατο και να παιρνω χαρτζιλίκη από τη δουλεια των άλλων. Είναι απόλυτα εξεφτελιστικό και δυστυχώς γίνεται με τις ευλογίες του ΤΕΕ. Χρειαζόμαστε πραγματική δουλεία και αναπτυξη για να κάνουμε πραγματική δουλεία μηχανικού και όχι γραμματέα. Ειναι ντροπη και προκαλεί θλίψη. Ψιλικαντζίδικο το Πολυτεχνειο.
  14. Ειναι σαν να οδηγείς σε δρόμο με όριο τα 50χλμ/ωρα και να σου δίνουν πρόστιμο επειδή πήγαινες με 55χλμ/ωρα!!!!!!!!!
  15. Οι οριζόντιες διαταγές-νόμοι των κρατικών και συντεχνιακών λειτουργών, που θεωρούν οτι τα λύνουν όλα με το μαχαίρι και με την εισπραξη 200 ευρώ (!?!) ειναι πρόβλημα. Αυτοί δημιουργούν τις χρόνιες παθογένειες του συστήματος και της χώρας. Αυθαίρετο κατά την άποψη μου θα έπρεπε να θεωρείται ότι έχει σημαντικές αποκλίσεις από τα εγκεκριμένα σχέδια πχ άνω του 10% απο διαστάσεις εμβαδά κλπ. Ανώ αυτού να επιβάλονται κυρώσεις. Διότι σας διαβεβαίωνω ότι δεν υπάρχει κτίσμα στην Ελλάδα να μην έχει διαφοροποίηση 10-20εκ από τα εγκεκριμένα (είτε ύψος , ειτε πλάτος , είτε πλάγια απόσταση). Οι μελέτες που κάναμε ήταν μελέτες οριστικές, χαράζαμε μπετόν και μετά βάζαμε μόνωση και σοβά, αρα 2,5+2,5+2,5+2,5=10εκ διαφοροποίηση. Εάν τώρα το Ελληνικό κράτος μας οδηγήσει αυτά να μην τα υπογράφουμε και να τα θεωρούμε αυθαιρεσίες, τότε όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το διαιωνίζει. Διαφοροποίηση της τάξης του 10% πρέπει να εμπεριέχεται στις (λογικές) ανοχές. Διαφορετικά θα καταρρευσει το σύστημα και θα ευτελιστεί, οδηγώντας στα δικαστήρια 20εκ και νομιμοποιώντας με συνοπτικές διαδικασίες 200μ2!
  16. Δηλαδή εάν είχα υπέρβαση ύψους 20 εκ πάλι θα το πλήρωμα ένα σκασμο χρήματα! Μήπως είναι υπερβολή ;
  17. Κατάστημα με άδεια 315m2 και ύψος 4 κατασκευστηκε 345μ2 και ύψος 5.5μ (χωρίς πατάρι απλή υπερυψωση. Τι πρόστιμο πληρώνει; Μπαινει όλο ως αυθαίρετο;
  18. και εγω καπως ετσι το σκεπτομαι αλλα δεν θα επρεπε να υπαρξει μια διευκρινιστικη πρόνοια απο το ΥΠΕΚΑ σχετικά με το υψός και τις μικροπαραβασεις; Η πρόβλεψη που γίνεται στο νόμο για τα 20μ2 κλπ, είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν έχει ουσιαστικά εφαρμόγή σε συνήθεις κατασκευές πόλεων (πολυκατοικίες). Επίσης η διαδικασία θα πρέπει να είναι ενιαία και όχι συνδιαστική με άλλες νομοθεσίες διότι θα δημιουργηθούν πάρα πολά τέτοια ζητήματα και θα υπάρξει εμπλοκή δεδομένων.
  19. Αγαπητοι συναδελφοι, Σε κτιριο που εχει ανεγερθει με οικ. αδεια και ειναι κατά τα λοιπά νομιμο αλλα έχει υπερβαση ώς προς το ύψος (πχ αντι για 2,80μ εγινε 3,00μ), πως υπολογιζεται το προστιμο; Διότι μου φαίνεται ''χοντρο'' να μπαινεί στον υπολογισμό το σύνολο της επιφανειας για τετοιου είδους διαφορά! Βγαζει μεγάλο πρόστιμο δυσανάλογο της παρανομίας, δεδομένου ότι δεν δημιουργει κατοικισιμο χώρο! πχ για εμβαδο καλυψης 100μ2*1000*1,2*0,15*0,6=10800€ για 20 πόντους!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.