Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραδοσιακοί οικισμοί και Ν.4014


Recommended Posts

εξοφλήθηκε σημερα το παράβολο για παραδοσιακό οικισμό και παω να πατησω το κουμπί για προσωρινή υπαγωγή και μου

βγάζει σφάλμα: δεν γίνεται προσωρινή υπαγωγή σε παραδοσιακό οικισμό!

αυτό το βγάζει γτ πρέπει να περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή πρώτα?

Link to comment
Share on other sites

Και ας πουμε ότι περνάει απο ΕΠΑΕ , πως νομίζεις ότι μπορεί να ενημερωθεί το σύστημα ότι εγκρίθηκε απο την ΕΠΑΕ, σου έβγαλε κανένα άλλο κουτάκι επιλογής? Ισως κανένα αριθμό απόφασης ΕΠΑΕ ή κάτι άλλο?Αν όχι τότε ή κατι δεν πάει καλά με το σύστημα ή κάτι σου ξεφεύγει.Για δες το πάλι και πες μας.

Link to comment
Share on other sites

συνέχεια μου βγάζει σφάλμα κι απ'ότι είδα στο note του τεε για την αναβάθμιση του συστήματος γράφει ότι στους παραδοσιακούς δεν θα γίνεται προσωρινή

υπαγωγή μέχρι την έγκριση της επιτροπής.

καταρχήν ακόμα δεν έχουν συσταθεί επιτροπές και πιστεύω μέεεεεεχρι τότε θα ενημερώσουν το σύστημα με κάποιο κουτάκι

πάντως σίγουρα μένεις στην αρχική υποβολή

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το λοιπόν...

κατοικία σε παραδοσιακό οικισμό (<2000) με αυθαιρετο όροφο που κατασκευάστηκε πριν την πράξη χαρακτηρισμού . Ο όροφος είναι ο πρώτος από την πλευρά του δρόμου αλλά από πίσω και αριστερα (σε δύο όψεις δηλαδής) το υπόγειο είναι ξεμπάζωμένο οπότε φαίνεται σαν τριώροφο. έτσι ήταν πάντοτε από την μέρα που φτιάχτηκε (το 1972) . Μπορώ να δηλώσω ξεμπάζωμα του υπογείου ή όχι λόγω του ότι βρίσκομαι σε παραδοσιακό οικισμό. Θα περάσει αρχιτεκτονική επιτροπή αυτό που είναι πρίν την πράξη χαρακτηρισμού ;

 

επίσης θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι ο αυθαίρετος όροφος προεξέχει 2 μέτρα του περιγράμματος ισογείου και υπογείου και στην προεξέχουσα παρειά μοιράζεται τα υποστυλώματα με το διπλανό ισόγειο ( το οποίο βρίσκεται 2 "ορόφους πιο κάτω λόγω διαμόρφωσης εδάφους) το οποίο το βρήκα φανταστικό.... δεν έχω λόγια.

Link to comment
Share on other sites

δεν προχωραει το συστημα σε παραδοσιακους οικισμους, μην αγχωνεσαι φιλε μου. κανε την αρχικη δηλωση, πληρωσε παραβολο και περιμενε σαν ολους μας. επιτροπες δεν εχουν γινει αποσο ξερω πουθενα, αρα στο περιμενε.

 

η πρωτη δοση του προστιμου βεβαια χαθηκε. τι θα μας πουνε αραγε? οτι χασαμε το δικαιωμα υπαγωγης? ή θα μας βαλουνε προσαυξηση?

 

ε ρε γλεντια που θα ριξουν οι δικηγοροι.....

Edited by howard_roark
Link to comment
Share on other sites

Έχω υποβάλει την αρχική δήλωση σε παραδοσιακό οικισμό (<2000 κατοίκων). Έχω έτοιμα τα σχέδια από πέρυσι που είχα κάνει αποτύπωση στην κατασκευή για άλλο λόγο. Τα σχέδια της αποτύπωσης πρέπει τώρα να τα υπογράψει αρχιτέκτων μηχανικός;

Link to comment
Share on other sites

Προ ημερών συνάδελφος μηχανικός μου εδειξε απάντηση (mail) που έλαβε από το ΤΕΕ, για τον τρόπο υπαγωγής σε παραδοσιακοό οικισμό.

 

Αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση έχει πραγματοποιηθεί ΠΡΟ του χαρακτηρισμού του οικισμού ώς Παραδοσιακού, τότε στην εφαρμογή του ΤΕΕ ΔΕΝ επιλέγουμε παραδοσιακό οικισμό και το τακτοποιούμε κανονικά όπως καθε άλλο αυθαίρετο.

 

Την επιλογή "Παραδοσιακός οικισμός" την επιλέγουμε ΜΟΝΟ όταν η αυθαιρεσία έγινε ΜΕΤΑ τον χαρακτηρισμό. Σε αυτήν την περίπτωση το σύστημα δεν σε αφήνει να προχωρήσεις καθώς πρέπει να προηγηθεί ο έλεγχος της αρχιτεκτονικής επιτροπής της παρ. 9 του σχετικού άρθρου του 4030.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα, μου το έδειξε στον υπολογιστή του, δεν του ζήτησα να μου το προωθήσει, καθώς δεν με αφορούσε άμεσα. Πάντως θα έχω σύντομα επικοινωνία μαζί του οπότε θα του ζητήσω να μου το προωθήσει ώστε να το ανεβάσω εδώ.

Edited by lefgrter
Link to comment
Share on other sites

βλεπω lefgrter πως αναφερεσαι σε αυθαιρετη κατασκευη ή χρηση αλλα απ'οτι διαβαζω δεν υπαρχει καποια επισημη αναφορα για τη περιπτωση αλλαγης χρησης. Ο νομος το απαγορευει και οι τροποποιησεις που βγηκαν στο Ν.4030 μιλανε μονο για αυθαιρετες κατασκευες. Ξερει κανεις τι ισχυει σε αυτη τη περιπτωση;

(το θεμα μου ειναι μια δεξαμενη που εχει μετατραπει σε κατοικισιμο χωρο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.