Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πραγματογνωμοσύνη σε τρακτέρ!


george

Recommended Posts

επειδη μου καθονται κατα καιρους κατι τρελα μηχανολογικα ( θα πληρωνα δηλαδη να κανω μονο θερμομονωσεις και πυρασφαλειες!!! ) πριν δυο μερες μου ετυχε η παρακατω περιπτωση : πριν 6 μηνες με τα μεγαλα κρυα (-12 βαθμους) ειχε σπασει σε ενα χωριο της ορεινης κορινθιας ο κινητηρας ενος τρακτερ. πραγματι συννενοηθηκα με τους ιδιοκτητες να με ορισουν πραγματογνομωνα μεσω του ΤΕΕ και να βγαλω ενα πορισμα. το παραφλου αποδειχθηκε τελικα οτι ηταν ....... νερο με καποιο χρωμα . Ηταν να τα βρουν με τους δικηγορους μεχρι ενα σημειο αλλα ουτε και με αυτους τα βρηκαν και ετσι μου ζητουν , δεκαπενταυγουστο , να κανω πραγματογνομωσυνη για κατι που εγινε μεσα φλεβαρη! και ρωταω ( ο ασχετος) εχει κανενας ιδεα πως συντασσεται ενα τετοιο πραγμα και τι λεει πανω κατω?

σορρυ για το χιουμοριστικο υφος αλλα μου φαινεται τραγικο να ζητας δεκαπενταυγουστο πραγματογνωμοσυνη για κατι που εγινε στα χιονια!!! :shock:

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να πας στο Πρωτοδικείο και να ρωτήσεις την ανακρίτρια να σου δώσει την δικογραφία και ένα πρότυπο μελέτης πραγματογνωμοσύνης. Αν ρωτήσεις στο ΤΕΕ θα σου δώσουν μια μελέτη πραγματογνωμοσύνης της οποίας το φορμάτ μπορεί να μην το δεχτεί το δικαστήριο ή/και το ίδιο το ΤΕΕ.

 

To TEΕ / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης έχει μια σελίδα σχετικά με το φορμάτ μιας πραγματογνωμοσύνης, αλλά καλό θα είναι να ρωτήσεις όπως προείπα το Πρωτοδικείο και το ΤΕΕ που ανήκεις.

 

http://www.teetak.gr/domiteetak/pragmatognwmosines.html

 

 

Πάντως, κατά τις συναντήσεις σου με τα αντίδικα μέρη μην δίνεις τίποτα, να κρατάς πάντα αρχείο επισκέψεων και να ενημερώνεις με FAX πριν την επίσκεψή σου.

Link to comment
Share on other sites

έχω κάνει πέρυσι, μια τέτοια πραγματογνωμοσύνη. Αν χρειαστείς κάτι στείλε μήνυμα. Γενικά να ξέρεις ότι επειδή δεν υπάρχει πρότυπο, ακολουθείς την νομική οδό, δηλαδή απαντάς στο νομικό ερώτημα, και δεν διατυπώνεις γνώμη (μέσω υποθέσεων) αλλά απαντάς στο ερώτημα, αν έγινε το χ γεγονός ή οχι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φιλαράκι να αισθάνεσαι τυχερός που σε καλέσαν μερικούσ μήνες μετά. πολλοί κάνουν πραγμ. μετά από χρόνια αλλα τι να πεισ. άν θες βοήθεια σχετικά με έγγραφα πες γιατι στη σχολή κάνουμε πραγμ.

Link to comment
Share on other sites

εστειλαν δειγμα απο το παραφλου στο χημειο του κρατους και πηραν και δειγμα απο το μηχανημα. αφου αποδειχθηκε οτι ειχαν την ιδια ακριβως συσταση , βρεθηκε μετα οτι ειναι νερο με ενα βερνικι για να παρει το νερο το πρασινο χρωμα. σε γενικες γραμμες η εταιρια του παραφλου δεν πατουσε πουθενα νομικα τουλαχιστον, αφου ειχε λαθη απο την συσκευασια την συσταση μεχρι και τις πινακιδες επανω στο προιον.

βασικα με ειχαν καλεσει μια βδομαδα μετα την βλαβη αλλα το παρατησαν το θεμα μηπως τα βρουν οι δικηγοροι και τελικα καταληξαμε 6 μηνες μετα να με ξαναφωναξουν

Link to comment
Share on other sites

Απορω πως μπορουν τετοιες @#$εταιριες να βγαζουν οτι θελουν και να μην υποκεινται σε καποιο ελεγχο. Της συγκεκριμενης της ευχομαι ολοψυχα να φαλιρισει, να κλεισει, και οι ιδιοκτητες να πανε για λιγο φυλακη να δουν τη γλυκα...

 

Και καλο θα ηταν να μαθαιναμε και την μαρκα του παραφλου (ο Θεος να το κανει)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν και ειμαι τεχνολογος μηχανικος, εχω συνταξει κατα καιρους πολλες πραγματογνομωσυνες, μαλλιστα μια απο τις τελευταιες που συμμετειχα ηταν για ζημια εκατομυριων ευρω. Μην αγχεσαι απλα γραψε μια εκθεση σαν αυτες που γραφαμε στο λυκειο, μιας και η ζημια ειναι σχετικα μικρη με προλογο κλπ αλλα χρησιμοποιησε τεχνικους ορους και το ιστορικο. Η υποθεση σου ειναι απλη εως απλουστατη φροντισε να τονισεις τα αποδεικτικα στοιχεια που εχεις στα χερια σου. Πριν καιρο εκανα μια τετοια για εναν που ειχε κοτερο και δεν του αποζημιωναν την με καμμενη φλαντζα μηχανη του εκανα οτι σου ειπα πανω κατω.

Εκ πειρας αν εχεις το δικιο με το μερος σου παντα με απλα λογια να το γραφεις(αυτο μου το ειπε ενας παλιος νομικος) 8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.