Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α/Θ - ενδοδαπέδια


geros81

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας φτιάχνω ένα σπίτι και βρίσκομαι στην φάση πριν πλακοστρώσω θέλω να βάλω α/θ με σώματα φαν κοιλ μου έχουν πει ότι είναι πολύ καλά τα ολύμπια σπλεντιτ ή να βαλω ενδοδαπέδια και 2 φαν κοιλ να ενυσχίσω τον δροσισμό. Σκέπτομαι να βάλω ένα μπόιλερ τριπλής ενέργειας σε συνδυασμό με ηλιακά το σπίτι είναι 125 τετραγωνικά το όποιο τα 75 είναι κεραμοσκεπή με εμφανή δοκάρια έχω υπολογίσει 65 χιλιάδες β.τ.υ και μου έχουν πει ότι το μπόιλερ πρέπει να είναι ενισχυμένο τι εννοούν? Θα με καλύπτει μια αντλία 18 κιλοβάτ ?θα είμαι καλυμμένος με αυτά? η α/θ θα ειναι επαρκης για ΖΝΧ? ευχαριστώ ;);)

Link to comment
Share on other sites

65000BTU/h=19.03KW

 

Αν θες να το λειτουργείς και το καλοκαίρι βάλε μόνο fancoils.

Θα σε συμβούλευα να βρείς μια εταιρία που έχει τεστάρει τα μηχανηματά της και έχει πιστοποίηση (απο Eurovent) για την ενεργειακή τους κλάση, τον θόρυβο που προκαλουν κτλ..

Η συγκεκριμένη δεν έχει καταχωρήσει τπτ στην eurovent αν δεν κάνω λάθος (οι αποδόσεις των μονάδων της είναι με νερό στους 35 και όχι στους 45).

Πάντως για ιταλική εταιρεία το design των fcu δεν είναι το ανάλογο :)

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξε το Διεθνές Σύστημα Μονάδων και δεν το ξέρουμε;

Στο βιβλίο των 952 σελίδων της "Εφαρμοσμένης Μηχανικής στις Μηχανές" του καθηγητή μου στους πίνακες των μονάδων αναφέρει ότι τα Btu είναι μονάδα ενέργειας.

 

Τα Btu/h μας δίνουν kW

Link to comment
Share on other sites

Μια παράλειψη από κεκτημενη ταχυτητα.

Δεν χρειαζόταν να κάνεις τόσοοοο κόπο και να δείς στο βιβλίο των 952 σελίδων του καθηγητή σου στους πίνακες ότι είναι μονάδα ενέργειας, ήταν κάτι που γνωρίζαμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Α/Θ θέλουν πολύ προσοχή στη διαστασιολόγηση Τι εννοείς ?Για ενδοδαπεδια δεν είναι καλύτερη από τα φαν κοιλ η Α/Θ που σκέπτομαι να βάλω είναι το YUTAKI –S σε συνδυασμό με ηλιακά .

Link to comment
Share on other sites

Μεσοσταθμικά απο την ενδοδαπέδια θα πάρεις περίπου 80 με 100 Watt / M2 στην θέρμανση και περίπου 50W / M2 στον δροσισμό (προσοχή, δροσιμό όχι αιχμιακό κλιματισμό και αφύγρανση). Άρα στα 125 Μ2 (υποθέτω ότι το στρώνεις όλο με ενδοδαπέδια, έχεις μέσες καλές μονώσεις και βρίσκεσαι στην περιοχή της Αττικής) θέλεις περί τα 12500Watt (12,5kW) θερμική εγκατεστημένη στους 0C για θέρμανση. Κατ' επέκταση σε όποια αναγνωρισμένη μάρκα και εαν πας (Toshiba, Daikin, Carrier, Mitsubishi κλπ) θα βρείς μηχανήματα. Το ζητούμενο στην περίπτωση σου είναι να βρείς μηχανικούς που να έχουν ξανακάνει την εφαρμογή αυτή, να ξέρουν τα μηχανήματα τους και να ξέρουν τι κάνουν. Δες, ρώτα μάθε και μετά επέλεξε. Η τιμή δεν είναι πάντα το ζητούμενο.

 

Ως προς το ΖΝΧ θα έχεις και ηλιακό ?

 

Εάν ναι, θα πρότεινα να πας με ένα κάθετο 3πλης 200, 300 ή και παραπάνω lt (καλό κάνει κακό δεν κάνει) . Εάν όχι θα πρότεινα πάλι ένα 3πλής με βραχυκυκλωμένες τις σερπαντίνες. Θα επιτύχεις έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια συναλλαγής και γρηγορότερο ζέσταμα απο την Α/Θ.

Link to comment
Share on other sites

Μου άρεσε η απάντηση σου xpro!

 

Δεν κατάλαβα όμως το εννοείς με το βραχυκυκλομένες σερπαντίνες και κάτι μου λέει ότι θα έχει ενδιαφέρον...

Αν δεν σου είναι κόπος κάνε το λίγο πιο λιανά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.