Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα;


giorgosps

Recommended Posts

φίλε/η path,

Την φράση ''διορισμός σε θέση μηχανικού'' όταν πρόκειται για το δημόσιο, την χρησιμοποιούνε συνήθως αυτοί (οι διορισμένοι) για εσωτερική κατανάλωση και για να αισθάνονται οι ίδιοι και οι συγγενείς τους καλλίτερα όταν την λένε, αντί της λέξης ''βόλεμα'' στο δημόσιο, που είναι η σωστή αλλά κακόηχη βέβαια, που επεκράτησε δικαίως στην γλώσσα την κοινή των πολιτών, έξω από εκεί, (θα την έχεις ακούσει πιστεύω).

Διορισμό και πρόσληψη αντίστοιχα, έχουμε συνήθως όταν υπάρχει αντικείμενο εργασίας και παραγωγής έργου που διέπεται από συγκεκριμένες προδιαγραφές και υποχρεώσεις των εργαζομένων έναντι των πολιτών γενικά και των ελεύθερων μηχανικών ειδικά, εφ’ όσον πρόκειται για θέση στο δημόσιο εννοείται, όταν υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας για την τήρηση των παραπάνω για εξασφάλιση της κοινωνίας (εννοώ τον κοσμάκη που τον έχουν στο πήγαινε-έλα), από τον/την καταλαμβάνοντα την θέση εργασίας.

Θα μπορούσες να μου αναφέρεις φίλε path, ποιές προδιαγραφές και υποχρεώσεις εργαζομένων στο δημόσιο ισχύουν στην καθημερινή πρακτική εκεί μέσα?

Κάποιος νωρίτερα στην ίδια συζήτηση στο φόρουμ ανέφερε εντελώς αυθόρμητα κι όχι περιοριστικά έξι, πασίγνωστα η αλήθεια, πλεονεκτήματα εργασίας που πράγματι ισχύουν στο δημόσιο και ζήτησα κι εγώ με την σειρά μου τότε να μου αναφέρει και έξι υποχρεώσεις των εργαζομένων

εκεί που τηρούνται στην πράξη, δηλαδή που να το βλέπουμε και να το ζούμε όταν μπαινοβγαίνουμε στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

Επειδή πέρασαν μέρες και απάντηση δεν πήρα, σκέφτηκα να αρχίσω κι εγώ τις εκπτώσεις.

Λοιπόν ξεκινάω από εσένα φίλε path κάνοντας την πολύ δελεαστική προσφορά του 50% έκπτωσης, (μιλάμε για ξεπούλημα δηλαδή).

Θα μπορούσες να μου αναφέρεις τρεις υποχρεώσεις (έξι πριν, τρεις τώρα) εργαζομένων στο δημόσιο έναντι της κοινωνίας που ισχύουν και τηρούνται σήμερα? (δηλαδή να το βλέπουμε και να το ζούμε).

 

Υ.Γ. Για να σε διευκολύνω σχετικά με τα βαφτίσια των καλογηρων που έγραφα παραπάνω, αν βάλεις όπου χήνα=βόλεμα και όπου οψάριο=διορισμός, θα καταλάβεις πως γινόταν το «πλιάτσικο» Μεγαλοβδόμαδα κατά τον μεσαίωνα που δεν έχει αλλάξει και πολύ μέχρι και σήμερα απ’ ότι βλέπω!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 114
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτός ο "κάποιος" ήμουν εγώ και θυμάσαι πολύ καλά μιας και σε άλλο άσχετο θέμα αναφέρθηκες πάλι στα πλεονεκτήματα του δημοσίου που παρέθεσα.

 

Ξεχνάς όμως φίλε μου ότι εδώ δε γίνεται συζήτηση για τα στραβά του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού τομέα, για το τι ισχύει εν γένει και τι θα έπρεπε να ισχύει ή πώς μπορούν να διορθωθούν τα στραβά του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα. Τις απόψεις μου και συγκεκριμένες και όχι αόριστες προτάσεις μου επί του θέματος πχ των πολεοδομιών τις ανέπτυξα ΕΔΩ.

Αν θέλεις να βοηθήσεις και εσύ σε μια αλλαγή προς το καλύτερο σ' αυτόν τον τόπο περιμένω να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις στο θέμα που ανέφερα παραπάνω ή αν θέλεις σε ένα γενικότερο θέμα για τα στραβά και ανάποδα του δημοσίου και πώς μπορούν να διορθωθούν.

 

Σ' αυτό το θέμα συζητούμε τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του να εργάζεται κανείς στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και δε γενικεύουμε για τα στραβά του δημοσίου όπως τα βλέπει ένας που είναι απ' έξω.

Να υπενθυμίσω την πρώτη πρόταση της πρώτης δημοσίευσης του giorgosps που άνοιξε το θέμα:

"Θα ήθελα την γνώμη σας για την επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης ανάμεσα στο ελεύθερο επάγγελμα και το δημόσιο."

 

Εσύ SIRADRAB νομίζεις ότι στο παρόν θέμα βρήκες βήμα για να βγάζεις τα απωθημένα σου κατά των δημοσίων υπαλλήλων.

Είσαι εκτός θέματος.

 

Η συζήτηση για τα στραβά και ανάποδα του Δημόσιου τομέα στη χώρα μας καθώς και προτάσεις για αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης θα συνεχιστεί ΕΔΩ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Χάρη,

έχω διαφορετική άποψη στο αν είμαι εκτός ή εντός θέματος αλλά δεν πειράζει. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι οπότε κάνε ότι καταλαβαίνεις.

Μάζεψε όλες τις «άσχετες δημοσιεύσεις» μου και πήγαινέ τες όπου θέλεις σε κάποιο πιο κατάλληλο θέμα. Βρες τότε κι ένα τίτλο να βάλεις στο νέο θέμα σου αν κι εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτός που βρήκες, «άσχετες δημοσιεύσεις», μπορείς να τον κρατήσεις αν θέλεις.

Επίσης έχεις το ελεύθερο, αν νομίζεις ότι είναι επιζήμιες για το φόρουμ, μπορείς και να τις διαγράψεις.

Εγώ προσωπικά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο με το ίδιο θέμα παρά μόνο ως παρατηρητής.

Έβγαλα όλα τα απωθημένα μου κατά των δημοσίων υπαλλήλων όπως είπες και τώρα «ξαλάφρωσα» που λένε, αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.

 

Υ.Γ. Τα ερωτήματα που έθεσα, 6 ή 3 με την έκπτωση, διαλέγετε και παίρνετε, ισχύουν, και θα μπορούσαν να απαντηθούν στην νέα θέση που θα πάνε οι «άσχετες δημοσιεύσεις» μου.

Link to comment
Share on other sites

Κριτική κάνεις αλλά κριτική δεν δέχεσαι. Η ειρωνεία ξεχειλίζει. Κρίμα.

Περιμένω να διαβάσω τις προτάσεις σου στο θέμα που άνοιξα για αυτή τη δουλειά. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, προτάσεις για να αλλάξει η κατάσταση δεν ακούμε.

 

Υ.Γ.: Άσχετες με το παρόν θέμα για να μη σχηματίζονται λανθασμένες εντυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Χάρη,

Οι προτάσεις μου εμπεριέχονται στις «άσχετες δημοσιεύσεις» μου όπως έγραφες πριν κάνεις edit. Μετέφερέ τες όπως έλεγες εκεί στο νέο θέμα που δημιούργησες και θα τις δεις φάτσα-κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όπως είπα οι προτάσεις ''εμπεριέχονται'' στις ''άσχετες δημοσιεύσεις'' μου, θα πρέπει αυτές να μεταφερθούν αυτούσιες και θα γίνει μπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.