Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακαλώ βοήθεια... πάω για Πολιτικός Μηχανικός


LyXar

Recommended Posts

Θα συμφωνησω μαζι σας.Πιστευω και εγω οτι οχι μονο οι μηχανικοι αλλα και ο καθε πολιτης πρεπει να ειναι πολιτικοποιημενος.ΟΧΙ ομως κομματικοποιημενος.Αν και μικρος στα χρονια εχω και εγω διαμορφωσει πολιτικες πεπειθησεις αλλα καλως ή κακως δεν με εκφραζει κανενα απο τα υπαρχοντα κομματα.Για αυτον τον λογο φοβαμαι μηπως κατα την φοιτηση μου αλλα κυριως μελλοντικα (στον ελευθερο στοιβο) προκυψει ο κυνδινος της περιθωριοποιησης μου επαγγελματικα.Οπως θα ξερετε εσεις καλυτερα,στις μερες μας οι πελατιακες σχεσεις ειναι το παν...τα παραδηγματα δεν ειναι λιγα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο ουδετερος πολιτικα σε καμια περιπτωση προκειται να πεσει εξω επαγγελματικα εξαιτιας αυτου.

 

μην το σκεφτεσαι.εννοειται οτι καποιοι πανε κομματικα μεχρι και για το σπιτι τους αλλα μην το σκεφτεσαι αυτο.

οσο συμβατικος-αρεστος-γλυφτης-επαναστατης-συνδικαλιστης και αν εισαι δεν προκειται να πιασεις ολα τα target group.

να εισαι ο εαυτος σου και μακρια απο ακροτητες.

Link to comment
Share on other sites

η πολιτικοποίηση είναι επιβεβλημένη κατ' εμε σε επιστήμονες και ακαδημαικούς πολίτες.

 

οι υπόλοιποι σε πηγάδι κατούρησαν?

 

Αν και οφ τόπικ .......εννοώ ότι τουλάχιστον οι επιστήμονες και ακαδημαικοί πρέπει να είναι μπροστάρηδες στην κατάσταση.

 

Πόσο μάλλον όταν η αδιαφορία έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Δεν είσαι μηχανικός μόνο για την τέχνη, επιστήμη, αποκατάσταση κλπ κλπ κλπ.

 

Έχουμε και χρέος .....και μάλιστα περισσότερο από κάποιους άλλους. Αυτό.

 

Δεν εννοούσα δλδ ότι οι άλλοι είναι άχρηστοι και δεν χρειάζεται να είναι πολιτικοποιημένοι αλλά εμείς έχουμε μεγαλύτερο χρέος.

 

Δεν είμαι λάτρης της δημοκρατίας της κλασσικής Αθήνας.....αν με εννοείς.....

Link to comment
Share on other sites

συνεχίζοντας off topic :

 

Τheo, o πολύ ελιτισμός θα μας φάει...

 

Έχουμε και χρέος .....και μάλιστα περισσότερο από κάποιους άλλους.
το έξτρα χρεός μας από που ακριβώς πηγάζει?
Link to comment
Share on other sites

συνεχίζοντας off topic :

 

Τheo, o πολύ ελιτισμός θα μας φάει...

 

Έχουμε και χρέος .....και μάλιστα περισσότερο από κάποιους άλλους.
το έξτρα χρεός μας από που ακριβώς πηγάζει?

 

 

Μα σου λέω ότι δεν είμαι οπαδός του ελιτισμού όπως λες. Αλλά αναλογιζόμενος την κατάσταση που επικρατεί σήμερα......θεωρώ, γνώμη μου δλδ, ότι πρέπει άνθρωποι μορφωμένοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων ακόμα ακόμα και των τεχνών(δεν είμαστε εμείς αυτοί) να είναι μπροστάρηδες.

 

Εγώ πάντως σαν πολίτης και δη με 2 πτυχία ΓΙΑ ΜΕΝΑ τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι έχω μεγαλύτερο χρέος από τον περιπτερά μου (χωρίς να τον υποτιμώ ,αν και γαύρος ο άτιμος :lol: ).

Στην τελική αυτός αδυνατεί να κατανοήσει και λόγω του μορφωτικού του επιπέδου πράγματα και καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν στη χώρα αυτή γίνονται τεράστιες προσπάθειες να μείνουμε κλινικά νεκροί και απαίδευτοι.

 

Συνάδελφε έχω άλλη........... διαφορετική ίσως από τη δικιά σου και άλλων συναδέλφων........κοσμοθεωρία.

Αλλά επειδή έχουμε πάει αλλού παρακαλώ έναν supermod , να διαχωρίσει και να συνεχίσουμε σε άλλο τόπικ. (πιθανό όνομα θέματος : Χρέος μηχ/κων προς την κοινωνία)

 

Να πω και ένα περίεργο παράδειγμα.

 

2004 με την αιτιολόγηση του κατ' επείγοντος της ανάγκης των Ολ. Αγώνων 2004 (άσχετα αν τέλειωσαν το 2007.....με πιάνεις ?) δημοπρατούνται 2 έργα με πρόχειρο διαγωνισμό από Δ. Αμαρουσίου.

Πλατείες διαμορφώσεις - πλακοστρώσεις - συντριβάνια - πράσινο

και Δρόμοι - πεζοδρόμια - κυβόλιθοι - ιστοί κλπ κλπ κλπ

 

Δεν αναφέρω εργολάβους και συμβατικό προϋπολογισμό ......

 

Απλά λέω ότι το κέρδος ήταν πάνω από 40% σε κάτι εκατομμύρια ευρώ. Και ξέρω τι λέω .

 

 

2007 και προς μεγάλη μου έκπληξη βλέπω τους δρόμους να έχουν γίνει συμβατικοί (ασφαλτικά, αλλαγή των "φωτογραφηθέντων" ιστών ηλεκτροφωτισμού εξ Ιταλίας κλπ κλπ) και τις πλατείες να ξαναγίνονται και τα 2 με νέες εργολαβίες.

 

Στο βωμό λοιπόν κάποια εκατομμύρια.

 

 

Ποιο το χρέος λοιπόν του κάθε γνώστη της νομοθεσίας και διαδικασιών ?

 

1) Αδιαφορία ?

2) Ψάξιμο να χωθεί και αυτός στο πανηγύρι ?

3) Καταγγελία ή όχληση σε αρμόδιους φορείς ?

4) Τπτ από τα παραπάνω ?

 

Πολιτικοποίηση είναι επιβεβλημένη στους χαλεπούς μας καιρούς. Και μάλιστα από ανθρώπους με παιδεία ανώτερη των άλλων (ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ) και από ανθρώπους πρακτικούς και γνώστες.

Link to comment
Share on other sites

Ο Theo θελει με λιγα λογια να πει (πιστευω) οτι περισσοτερη ευθυνη βαρενει τις πλατες των διανοουμενων της κοινωνιας μας απο'τι των "απλων πολιτων".Και Παναγιωτη καλως η κακως δεν ειναι ολοι ισοι πνευματικα...και αυτο,κατ'εμε,οφειλεται στο γεγονος οτι δεν παρεχoνται οι ιδιες ευκαιριες σε ολα τα ατομα που απαρτιζουν μια κοινωνια.Δυστηχως ειναι αληθεια οτι οσο διαθεση και αν εχεις, αν δεν υπαρχει χρημα στην ακρη,δεν μπορεις να πας να σπουδασεις μια σχολη Πολυτεχνικη ή Ιατρικη κλπ...Το βλεπετε και εσεις αλλα και εγω.Πως βαζεις τον εαυτο σου στην ιδια κλιμακα με ενα που τον απασχολει ο Gay/emo εφοιβος ή ζει και αναπνεει για το βαρος της φανελας του ΠΑΟ.Και εγω λυπαμαι που το λεω αλλα η μορφωση ειναι ενας καρπος ο οποιος δυστηχως, δεν ειναι πλεον για ολους...Κατι τετοιο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι του δημοτικου/γυμνασιου/λυκειου με λαμπρη δραση,ηθος και σωστη πολιτικη ιδεολογια.

 

Θα το ξανατονισω,και λυπαμαι που το λεω,αλλα ο κοινωνικος παρασιτισμος ειναι μια πραγματικοτιτα..

 

@sundance

 

Τοτε να μην ανυσηχω τοσο πολυ :)

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν Τheo, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι

 

δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένα πρωτεύων θηλαστικό το οποίο να περιμένει κάτι από τον περιπτερά σου και τους όμοιους του :lol: :lol: :lol: :lol:

 

Ας πάμε όμως και στα λίγο πιο σοβαρά τώρα.

 

καταχάς 2 ορισμοί από ΕΔΩ.

Εκπαίδευση : η καλλιέργεια, με συστηματική διδασκαλία και άσκηση σε ειδικά ιδρύματα (σχολεία κ.ά.), των διανοητικών και σωματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ατόμων, κυρίως των παιδιών και των νέων, για να μπορέσουν να ασκήσουν κάποιες επαγγελματικές ή άλλες δραστηριότητες.

Με άλλα λόγια είναι η απόκτηση δεξιοτήτων. Αυτά τα οποία μαθαίνεις σε ένα πανεπιστήμιο.

 

Μόρφωση : πνευματική και ψυχική καλλιέργεια

Αυτήν προτιμώ συνήθως να την ορίζω απλά ως σκέψη. Μορφωμένος = αυτός που σκέφτεται.

 

1) Το ότι θεωρείς σημαντική την πολιτικοποίηση και κυρίως την ενεργή ενασχόλιση στα κοινά του καθενός πολίτη δεν είναι κάτι το οποίο το αμφισβητώ. Η ένσταση μου ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο οι άνθρωποι που έχουν τελειώσει ένα πανεπιστήμιο ή που αν προτιμάς έχουν λάβει ανώτερου/ανώτατου επιπέδου εκπαίδευση έχουν αυξημένο χρέος απέναντι στην κοινωνία, σε σχέση πάντα με όσους δεν έχουν λάβει εκπαίδευση αντίστοιχου επιπέδου.

 

Ποιο απλά, δεν καταλαβαίνω την σύνδεση εκπαίδευσης και επιπέδου κατανόησης της πολιτικής πραγματικότητας.

 

2) Πες μου σε παρακαλώ ποιος εκπαιδευτικός θεσμός από αυτούς που πέρασες (σχολείο-πανεπιστήμιο) σου παρείχε μόρφωση ή πιο σωστά κίνητρα για να μορφωθείς-σκεφτείς, καθιστώντας σε άρα και πλέον ικανό να "άρχεις τους περιπτεράδες"? Ο φορέας αυτός, αν υπάρχει, με ποιο τρόπο το κατόρθωσε αυτό?

 

Σημείωση : αναφέρομαι στο εκπαιδευτικό σύστημα και στον τρόπο που γενικότερα αυτό λειτουργεί, όχι σε πιθανές εξαιρέσεις.

 

3) Στη ζωή τίποτα δεν έιναι μονοσήμαντο, τα πάντα είναι δούναι και λαβείν. Τα δικαιώματα λένε ότι φέρνουν και υποχρεώσεις. Αλλά μήπως λειτουργεί και αντίστροφα? Ποια θα πρέπει να είναι η ανταμοιβή του σπουδαγμένου (- μορφωμένου?) ο οποίος νυχθημερόν παλεύει να ξεσκεπάσει τις παγκόσμιες συνωμοσίες για να βοηθήσει το φτωχό αμόρφωτο συνάνθρωπο του? ή μήπως το κάνει για την ψυχή της μάνας του?

 

4) Αλήθεια ποια είναι η συνδικαλιστική δράση των πολυσπούδαστων μηχανικών? Ποια είναι η τελευταία φορά που διεκδικήσαν κάτι? Πότε συμμετείχαν ενεργά ή δώσαν έμπρακτη υποστήριξη σε κάποιο κοινωνικό κίνημα? Ποια είναι η τελευταία φορά που έκαναν απεργία?

 

EDIT : ξαναδιαβάζοντας το, το 4 μου ακούγεται πιο επιθετικό από ότι θα ήθελα. Αλλά πραγματικά θα με ενδιέφερε να μάθω. Αν μπορεί κάποιος παλαιότερος ας με διαφωτίσει...

 

Στην τελική αυτός (σημ. "ο περιπτεράς μου") αδυνατεί να κατανοήσει και λόγω του μορφωτικού του επιπέδου πράγματα και καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν στη χώρα αυτή γίνονται τεράστιες προσπάθειες να μείνουμε κλινικά νεκροί και απαίδευτοι.
Το μοναδικό προαπαιτούμενο για να ανακαλύψει κανείς τα ψέματα που μας ταίζουν είναι απλή, κοινότατη λογική.

 

θεωρώ, γνώμη μου δλδ, ότι πρέπει άνθρωποι μορφωμένοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων ακόμα ακόμα και των τεχνών(δεν είμαστε εμείς αυτοί) να είναι μπροστάρηδες.
Sorry ρε Theo αλλά αν κάτι δεν αντέχω είναι οι πρωτοπορίες...

 

σωστη πολιτικη ιδεολογια.
Εγώ τέτοιο πράγμα μια φορά δεν έχω συναντήσει ποτέ μου...

 

περισσοτερη ευθυνη βαραίνει τις πλατες των διανοουμενων της κοινωνιας μας απο'τι των "απλων πολιτων"
Τέτοια μου λέτε και με ξεσηκώνετε ... :P :P :P :P
Link to comment
Share on other sites

Φιλε Lyxar.

 

Πριν απο 4 χρονια ημουνα κ εγω στην ιδια θεση με εσενα μιας και ο πατερας μου ειναι εργολαβος.Επελεξα ΠΜ στο ΑΠΘ.Θελω να σου πω πως δεν πρεπει να πολυ αγχωνεσαι για μεταπτυχιακες σπουδες.Εχεις καποια ατομα απο πισω που θα σε στηριξουνε με καθε τροπο.Για μενα αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το "εκμεταλλευτεις".Ουτως η αλλως ο πατερασ σου τοσα χρονια δουλευει για εσενα και οχι για τον ξενο.Ξεκινας 1 βημα μροστα απο τους αλλους.

 

Οσον αφορα τα πανεπιστημια για μενα ειναι ολα το ιδιο πραγμα.Τη δουλεια την μαθαινεις εξω.Κ εφοσον ασχολειται ο πατερας σου δεν θα αναγκαστεις να ψαξεις καθολου.Οτι πτυχιο μηχανικου και να εχεις λιγο μετραει να το ξερεις.Και μου το λενε ατομα που ειναι 30 χρονια στο χωρο.Εργολαβος γινεται και ο μπακαλης.δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος.Απλα να κοβει το μυαλο σου,να σκεφτεσαι επιχειρηματικα και να εχεις μεγαλο κυκλο γνωριμιων.Εχω μιλησει και με αρκετους γνωστους μου που ασχολουνται με εργολαβιες και μου ειπανε το εξης.Η δουλεια που κανουνε ειναι 20% παραγωγη και 80% διαχειρηση κεφαλαιου.Τι σημαινει αυτο.Οτι για να πετυχεις δεν χρειαζεται να εισαι τελειος μηχανικος, αρκει να σκεφτεσαι "εργολαβικα"..

 

Οσον αφορα τις παρακολουθησεις:προσωπικα πιστευω πως δεν αξιζει τον κοπο.Απλα οταν περασεις 8α προσπαθησεις να κανεις πολλεσ και καλες επαφες με μεγαλυτερους.Γιατι στο πολυτεχνειο το να βρισκεις καλες σημειωσεις ειναι το πιο σημαντικο πραγμα.Θα το καταλαβεις σιγουρα αυτο απλα αμα το ξερεις απο την αρχη ειναι καλυτερα.(1 φιλος μου τελειωσε περυσι στα 5.5 χρονια με βαθμο 7.4 και δεν πατησε ουτε μια φορα σε παρακολουθηση).Οι γνωστοι μου εργολαβοι μου λενε οτι τα φυτα της σχολης δεν θα γινουνε ποτε καλοι εργολαβο,γιατι εχουνε μαθει να ειναι πανω στα βιβλια και δεν τους ξερει κανειςι.Συνηθως γινονται υπαλληλοι σε καμια εταιρια που τους "στιβει"...

 

Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα.Αν θελεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου αξιζει πολυ το ΜΒΑ η ενα project management.Θα σε βοηθησει πολυ γιατι αν ρωτησεις τον πατερα συ 8α σου πει οτι ολη η δουλεια ειναι να διαχειριζεται τα συνεργεια του με την βελτιστη αποδοση αναμεσα σε χρονο-εργασια.

 

Μη δισταζεις να ρωτας τους μεγαλυτερους γνωστους σου που δραστηροποιουνται ηδη στον χωρο..Ξερουνε τα πραγματα καλυτερα απο οποιοδηποτε στην ηλικια μας.Αυτα ελπιζω να βοηθησα.

 

Καλη επιτυχια με τις σπουδες σου

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τα όσα είπες φίλε gigo625913 ο συνάδελφος έκανε λάθος επιλογή με το να περάσει στο Πολυτεχνείο. Καλύτερα να μην ξοδεύονταν σε φροντιστήρια, να μη διάβαζε και να γινόταν αμέσως εργολάβος αφού όπως σωστά ανέφερες "...και ο μπακάλης γίνεται εργολάβος...".

Θα μπορούσε δε να "στύβει" τους μηχανικούς που "...έχουνε μάθει να είναι πάνω στα βιβλία και δεν τους ξέρει κανείς..." όπως είπες.

Όσο για τη συμβουλή σου να μην παρακολουθεί, να ψάχνει απλώς για τις καλύτερες των σημειώσεων και θα πάρει και ένα 7,4 στα 5,5 χρόνια τι να πω; Αν έτσι έχουν τα πράγματα στο ΑΠΘ λυπάμαι. Επί εποχής μου (15 χρόνια πριν) το 7,50+ σήμαινε τρίτος σε σειρά αποφοίτησης και ήθελε διάβασμα.

 

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ένα πράγμα. Άλλο εργολάβος κι άλλο μηχανικός.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο το χρήμα και θέλεις να σπουδάσεις καλύτερα να γίνεις γιατρός με καμιά ειδικότητα όπως πλαστικού χειρουργού.

Αν δε θέλεις να σπουδάσεις καλύτερα να γίνεις κατευθείαν εργολάβος.

Αν θέλεις να σπουδάσεις μόνο για τον τίτλο και την κοινωνική αναγνώριση που αυτός προσφέρει (όσο προσφέρει τη σημερινή εποχή), καλύτερα να σπουδάσεις διοίκηση επιχειρήσεων ή οικονομικά και να γίνεις εργολάβος. Πιο χρήσιμα θα σου είναι απ τις σπουδές του μηχανικού αφού όπως είπε και ο φίλος παραπάνω αυτή είναι κυρίως η δουλειά του εργολάβου.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Lyxar.

 

Πριν απο 4 χρονια ημουνα κ εγω στην ιδια θεση με εσενα μιας και ο πατερας μου ειναι εργολαβος.Επελεξα ΠΜ στο ΑΠΘ.Θελω να σου πω πως δεν πρεπει να πολυ αγχωνεσαι για μεταπτυχιακες σπουδες.Εχεις καποια ατομα απο πισω που θα σε στηριξουνε με καθε τροπο.Για μενα αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το "εκμεταλλευτεις".Ουτως η αλλως ο πατερασ σου τοσα χρονια δουλευει για εσενα και οχι για τον ξενο.Ξεκινας 1 βημα μροστα απο τους αλλους.

 

Οσον αφορα τα πανεπιστημια για μενα ειναι ολα το ιδιο πραγμα.Τη δουλεια την μαθαινεις εξω.Κ εφοσον ασχολειται ο πατερας σου δεν θα αναγκαστεις να ψαξεις καθολου.Οτι πτυχιο μηχανικου και να εχεις λιγο μετραει να το ξερεις.Και μου το λενε ατομα που ειναι 30 χρονια στο χωρο.Εργολαβος γινεται και ο μπακαλης.δεν χρειαζεται να εισαι μηχανικος.Απλα να κοβει το μυαλο σου,να σκεφτεσαι επιχειρηματικα και να εχεις μεγαλο κυκλο γνωριμιων.Εχω μιλησει και με αρκετους γνωστους μου που ασχολουνται με εργολαβιες και μου ειπανε το εξης.Η δουλεια που κανουνε ειναι 20% παραγωγη και 80% διαχειρηση κεφαλαιου.Τι σημαινει αυτο.Οτι για να πετυχεις δεν χρειαζεται να εισαι τελειος μηχανικος, αρκει να σκεφτεσαι "εργολαβικα"..

 

Οσον αφορα τις παρακολουθησεις:προσωπικα πιστευω πως δεν αξιζει τον κοπο.Απλα οταν περασεις 8α προσπαθησεις να κανεις πολλεσ και καλες επαφες με μεγαλυτερους.Γιατι στο πολυτεχνειο το να βρισκεις καλες σημειωσεις ειναι το πιο σημαντικο πραγμα.Θα το καταλαβεις σιγουρα αυτο απλα αμα το ξερεις απο την αρχη ειναι καλυτερα.(1 φιλος μου τελειωσε περυσι στα 5.5 χρονια με βαθμο 7.4 και δεν πατησε ουτε μια φορα σε παρακολουθηση).Οι γνωστοι μου εργολαβοι μου λενε οτι τα φυτα της σχολης δεν θα γινουνε ποτε καλοι εργολαβο,γιατι εχουνε μαθει να ειναι πανω στα βιβλια και δεν τους ξερει κανειςι.Συνηθως γινονται υπαλληλοι σε καμια εταιρια που τους "στιβει"...

 

Οσον αφορα τα μεταπτυχιακα.Αν θελεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου αξιζει πολυ το ΜΒΑ η ενα project management.Θα σε βοηθησει πολυ γιατι αν ρωτησεις τον πατερα συ 8α σου πει οτι ολη η δουλεια ειναι να διαχειριζεται τα συνεργεια του με την βελτιστη αποδοση αναμεσα σε χρονο-εργασια.

 

Μη δισταζεις να ρωτας τους μεγαλυτερους γνωστους σου που δραστηροποιουνται ηδη στον χωρο..Ξερουνε τα πραγματα καλυτερα απο οποιοδηποτε στην ηλικια μας.Αυτα ελπιζω να βοηθησα.

 

Καλη επιτυχια με τις σπουδες σου

 

επιστημονική προσέγγιση :!:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.