Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρακαλώ βοήθεια... πάω για Πολιτικός Μηχανικός


LyXar

Recommended Posts

Φιλε χαρη.

Οταν λεω οτι και ο μπακαλης γινεται εργολαβος, εννοω οτι για να γινει καποιος εργολαβος δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και μηχανικος.Αρκει να εχει καποιον απο πισω να τον βοηθησει.Στο κατω κατω ο πατερας του για αυτον δουλευει.Δεν ειναι κακο αυτο.

 

Το να βρισκει καλες σημειωσεις και να τις διαβασει ειναι υπεραρκετο.Θα βγαλει και την σχολη ανετα και μετα θα μαθει και τη δουλεια στον πατερα του.Ποιο το κακο?Στο πολυτεχνειο απο τα 10 πραγματα που θα διαβασει τα 2 -3 θα του ειναι χρησιμα για μετα.Ολα τα αλλα θα τα μαθει εξω.Οσον αφορα τις παρακολουθησεις θεωρω πιο παραγωγικο να διαβαζει καποιος παλια θεματα λυμενα και να βρισκει και σημειωσεις απο μαθημα..παρα να παρακολουθει!

 

Για μενα ειναι πιο σημαντικο να εισαι γνωστος στην "πιατσα" + να κανεις καλη δουλεια, παρα να εχεις ενα πτυχιο με 7.5 και να μην σε ξερει κανεις.Οσο περισσοτερο δημοφιλης εισαι τοσο καλυτερα για τις δουλειες που θα κανεις.Θα πουλας πιο ευκολα..+ πιο ακριβα.

 

Πες μου εναν που κανει μια δουλεια και δεν θελει να πληρωθει περισσοτερο απο αυτην?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το να βρισκει καλες σημειωσεις και να τις διαβασει ειναι υπεραρκετο.Θα βγαλει και την σχολη ανετα και μετα θα μαθει και τη δουλεια στον πατερα του.Ποιο το κακο?

Αφού ο πατέρας του είναι εργολάβος πως θα τον μάθει τη δουλειά του μηχανικού;;;;

Link to comment
Share on other sites

Φιλε gigo625913 σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.

 

Πρεπει να ξαναπω οτι ο πατερας μου ειναι εργολαβος αλλα οχι μηχανικος.Συνεργαζεται μαζι με τον θειο μου με αλλους μηχανικους σε εργα δημοσια ή σε ξενοδοχιακες μοναδες (αυτα ξερω μεχρι τωρα).Και οντως οι περισσοτεροι εργολαβοι εδω κατω στο Ηρακλειο δεν ειναι μηχανικοι,απλα ειχαν κεφαλαιο απο πισω και εχουν τωρα ειτε μηχανηματα ειτε ολοκληρες κατασκευαστικες.

 

Anyway οπως λεει και ο φιλος ο gigο, οι δημοσιες σχεσεις για τον ελευθερο επαγγελματια ειναι το παν.Εχει φιλο ο οποιος εβγαλε σε 1.5 χρονο μια τεχνικη σχολη πολυ κατωτερη του δομικου που λειτουργησε μονο για 2 χρονια (!) και τωρα δεν ξερει τι εχει.Πολυ απλα ειχε παμπολλες γνωριμιες.Παραδοξο το πως αρκετοι Πολυτεχνικοι μηχανικοι τυλιγουν γυρους με τα διπλοματα τους. :evil:

 

Βασικα αν μπορει καποιος απο εσας να μου εξηγησει τι ειναι τα πτυχια 1ης-2ης-3ης... ταξης για αναληψη εργων αν εχουν σχεση με το επαγγελμα του ΠΜ και αν ναι πως αναβαθμιζωνται(εχω ακουσει διαφορα γιαυτο ρωταω :o )

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Lyxar

οπως βλεπεις κ εσυ στην ελλαδα δεν ανταμιβεται ο καλος μηχανικος αλλα ο πιο δομοφιλης.

 

Οσον αφορα τα πτυχια και τις ταξεις ισχυουνε τα εξης:

Οταν παρεις το πτυχιο σου γραφεσαι μετα απο λιγο καιρο στο ΤΕΕ.

Το πυτχιο σου οσον αφορα την σχεση του με τον δημοσιο τομεα μπορει να ειναι ή εργοληπτικο ή μελετιτικο.Τι σημαινει αυτο.Δεν μπορεις να λαβεις μερος με το πτυχιο σου σε διαγωνισμους του δημοσιουοσον αφορα μελετες αν εισαι γραμενος εργοληπτικος στο ΤΕΕ.

Στη συνεχεια για τις ταξεις απ οτι ξερω ισχυουνε τα εξης:

Ξεκιναμε απο 1ης ταξεως που αφορουν μικρες εργολαβιες οπως πεζοδρομια και φτανουν

εως 7ης ταξεως που ειναι εταιριες-ομιλοι οπως ο ΑΚΤΩΡ κτλ.

Οταν παρεις πτυχιο στα 3 πρωτα χρονια δεν μπορεις να αναλαβεις εργολαβιες του δημοσιου.

Στη συνεχεια ξεκιναει το πτυχιο σου απο 1η ταξη και αναβαθμιζεται αναλογα με τα εργα που παιρνεις.Δηλαδη ενας που εχει πτυχιο 2ης ταξεως δεν μπορει να λαβει μερος σε διαγωνισμο 4ης ταξεως.

 

Αυτα τα ολιγα απο οσα ξερω παιδια.Αν εχω κανει καπου λαθος ας με διορθωσει καποιος μιας και δνε ειμαι 100% σιγουρος.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και από μένα. Περίπου έτσι είνια τα πράγματα με τις τάξεις πτυχίων στα δημόσια έργα. Όμως θα διαφωνήσω κάθετα στο ότι οι σπουδές δεν μετράνε και αρκούν οι δημόσιες σχέσεις. Μετράνε και πολύ.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι όσο πιο πολύ επενδύσεις στον"εαυτό" σου στο τέλος θα σου αποδόσει, ότι πιο πολύ μάθεις τόσο καλύτερος θα είσαι στη δουλειά σου.

Στη δική σου περίπτωση βέβαια έχεις και το κατάλληλο υπόβαθρο (δημόσιες σχέσεις, έτοιμη δουλειά κλπ). Θα μπορούσες και χωρίς αυτά να τα καταφέρεις λίγο δυσκολότερα αλλά θα μπορούσες. Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ κοπιάσεις τόσο πιο καλά θα απολάβεις.

Καλή σταδιοδρομία :P :P :P

Link to comment
Share on other sites

Lyxar καλό θα ήταν να ξεκινήσεις μαθαίνοντας ορθογραφία σε όποια σχολή και αν μπεις τελικά . Μάθε αυτό , μπες πρώτα με το καλό κάπου και μετά σκέψου για μεταπτυχιακά .

Μπορεί λόγω γνωριμιών να έχεις δουλειά αλλά χωρίς γνώσεις, σύντομα θα βρεθείς σε αδιέξοδο , εκτός βέβαια και αν λόγω πλούσιου μπαμπά βρεις άλλους άξιους μηχανικούς να έχεις στη δούλεψή σου .

Link to comment
Share on other sites

συγχαρητήρια, ο βόλος έχει και ωραία τσιπουράδικα, προφανώς είσαι αγχωμένος διότι το οικογενειακό σου περιβάλλον ίσως έχει αυξημένες απαιτήσεις από σένα, χαλάρωσε και απόλαυσε την επιτυχία σου... και τα τσίπουρα:))

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.