Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση με τον 4014 σε ξενοδοχεία


Recommended Posts

Γνωρίζει κανένας συνάδελφος τι γίνεται με τις λειτουργικές τακτοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει τα ξενοδοχεία αν συμψηφίζεται το ποσό που έχει πληρωθεί με το πρόστιμο που προκύπτει σήμερα?

<<6 γ. Στην περίπτωση που η αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη χρήση αφορά κτίριο, που χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως βιομηχανική, βιοτεχνική εγκατάσταση, ξενοδοχείο, τουριστικό κατάλυμα, αποθήκη ή άλλη παραγωγική μονάδα, εφόσον έχει υπαχθεί σε ειδικές διατάξεις, που επιτρέπουν τη λειτουργία του μετά την καταβολή προστίμου ή άλλου τέλους ή εισφοράς, το παραπάνω ειδικό πρόστιμο διατήρησης καταβάλλεται μειωμένο κατά το ποσό του προστίμου ή τέλους ή εισφοράς, που έχει καταβληθεί σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων.>>

 

Σε ερώτηση στο τηλέφωνο του ΤΕΕ η απάντηση είναι ότι δεν αφορά τα ξενοδοχεία!!!!

Link to comment
Share on other sites

στο ΤΕΕ μου απάντησαν πως εφόσον τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν από την πολεοδομία δεν μετράνε. Αλλά μου φαίνεται παράλογο!! δεν έχουν πληρώσει και λίγο. ο νόμος λέει: "εφόσον έχει υπάχθει σε ειδικές διατάξεις που επιτρέπουν την λειτουργία του". Ας ξεκαθαρίσουν ποιες είναι αυτές οι ειδικές διατάξεις. Από όσο γνωρίζω ο ΕΟΤ δίνει άδεια λειτουργίας σε ξενοδοχεία και μάλιστα τα πρόστιμα που πληρώθηκαν βγήκαν βάσει της υπέρβασης δόμησης.

 

και στο κάτω κάτω της γραφής και ο ΕΟΤ δημόσιος οργανισμός δεν είναι; στο κοινό κουμπαρά δεν πήγαν τα λεφτά;

 

σκέτη απογοήτευση ο νόμος!!

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομια , ΕΟΤ , ΙΚΑ...κατα περιοδους μου εχουν πει "εμας δεν μας ενδιαφερει τι κανουν οι αλλες υπηρεσιες". Η καθε υπηρεσια για την παρτη της δηλαδη. Οργανωση - συνεργασια - κοινή γραμμη πλεύσης γιοκ! Κατα τα αλλα παμε βουρ για εξυγχρονισμο...

Link to comment
Share on other sites

Η παραπάνω παράγραφος αφορά (και) ξενοδοχεία που έχουν τακτοποιηθεί με τον ν.3766/09 (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEiICErm5tbxndtvSoClrL8sN_CI5tJ5zV5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIuRr9gF478k5pOHeWEhHQ3-H_SAExzBqD-F3wgkJrGLcG ..

Συνεπώς (κατά τη ταπεινή μου άποψη) από το τελικό πρόστιμο του Ν.4014/11 , αφαιρείται το πρόστιμο "Λειτουργικής Τακτοποίησης" του Ν.3766/09

Τουλάχιστον αυτό εκτιμούμε οτι ισχύει τώρα !!!

Προσωπικώς δεν εχω εμπιστοσύνη "ούτε στη μάνα που με γέννησε" τώρα πια ...

Link to comment
Share on other sites

Στην εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο 24-10-2011 απο το ΤΕΕΤΑΚ με εισηγητή των Παναγιωτόπουλο απο το ΤΕΕ σε σχετική ερώτηση η απάντηση ήταν αρχικά ότι δεν αφαιρείται τυχόν άλλη πληρωμή και όταν τους διάβασα την παράγραφο 6γ. απάντησαν οτι ισχύει η μείωση του προστίμου αλλα περιμένουν διευκρυνήσεις απο το ΥΠΕΚΑ για το πως θα το περάσουν στο σύστημα του ΤΕΕ!!!!

Link to comment
Share on other sites

σήμερα που είχα επικοινωνία με το ΤΕΕ για αυτό το θέμα (για άλλη μια φορά), μου είπαν ΜΗΝ κάνετε ακόμη αιτήση. Να περιμένουμε λέει διευκρινήσεις από το ΥΠΕΚΑ. Μέχρι πότε να περιμένουμε ρωτάω, ο Οκτώβρης έφυγε. Το θέατρο του παραλόγου!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ενημερωτικη εκδηλωση που πηγα χθες, σε συγκεκριμενη ερωτηση σχετικα με προστιμα που επιβληθηκαν σε τουριστικα καταλυματα κατα τη Λειτουργικη Τακτοποιηση, η ερμηνεια (κατα τους εισηγητες) του νομου ηταν οτι θα αφαιρεθει το ποσο αυτο απο το προστιμο που θα βγει κατα τη διαδικασια δηλωσης αυθαιρετου. Ουσα ομως γενικα καπως επιφυλακτικη, θα περιμενω εως οτου βγει κατι επισημο απο το ΥΠΕΚΑ. Γιατι οπως καταλαβαινουμε, οκαθενας μπορει να ερμηνευει διαφορετικα το καθετι...

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι : ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου έχει μετατρέψει το υπόγειο (στο σχέδιο) του ξενοδοχείου σε δωμάτια. Τα δωμάτια είναι 10 επί 15 τετ. το καθένα. Αυτά τα 150 τετ. θα μπουν με βάση τη φόρμα υπολογισμού του προστίμου στην υπέρβαση δόμησης βοηθητικών χώρων ? θα πρέπει να μετρηθεί στα τετραγωνικά και ο διάδρομος? Από ότι κατάλαβα στήν περίπτωση ξενοδοχείων θα πρέπει να γίνει στατική μελέτη? Από ότι έχω ακούσει το πρόστιμο από τον ΕΟΤ τελικά αφαιρείται. Ξέρει κάποιος κάτι νεότερο?

 

Βασικά το υπόγειο στο σχέδιο φαίνεται μπαζομένο ενώ στην πραγματικότητα το εκάναν ισόγειο και υπάρχει μισός εξωτερικός μισός εσωτερικός διάδρομος.

Edited by sof2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.