angusmacgyver Δημοσιεύτηκε February 3, 2026 at 07:42 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2026 at 07:42 μμ On 3/2/2026 at 1:42 ΜΜ, doukas said: nbr και tetris ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα αναφερθώ πιο συγκεκριμένα γιατί είμαι στο γραφείο και έχω λεπτομερή στοιχεία. nbr, βλέπω στην αποδοχή κληρονομιάς, ότι αναφέρεται ότι αποδέχεται α) "οικία ημιτελής εμβαδού 100 τμ, με το οικόπεδό της έκτασης 380 τμ και τμήμα αγρού 1500 τμ συνεχόμενη με την άνω οικία". Εδώ εγώ καταλαβαίνω ότι καταλείπει την οικία με το οικόπεδό στο οποίο βρίσκεται, ως αυτοτελές γεωτεμάχιο και τα 1500τμ ως εξ' αδιαιρέτου τμήμα μεγαλύτερου αγρού. Η αποδοχή κληρονομιάς έγινε το 1991 και η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε το 1993. Στον πίνακα της πράξης αναφέρεται η κληρονόμος, αλλά σαν αιτία κτήσης σημειώνεται η δημοσίευση της διαθήκης από το οικείο Πρωτοδικείο και όχι το συμβόλαιο της αποδοχής. Στη διαθήκη αναφέρει ότι αφήνω το σπίτι στην ανιψιά μου (ενώ στην αποδοχή υπολόγισαν τα περιφραγμένα 380 τμ μαζί με το σπίτι). Η αρχική ιδιοκτησία ήταν μεγαλύτερη από 6 στρέμματα, οπότε υπολογίστηκε κανονικά η εισφορά σε γη. Συγκεκριμένα, συνολικά ήταν 15 στρέμματα, η πελάτης μου δικαιούνταν 1880 τμ, το πρόσωπο Γ, 1000 τμ και το πρόσωπο Β 12120τμ. Αποδόθηκαν δύο τελικά οικόπεδα με διαφορετικά ΟΤ, ένα με συνολική έκταση 7300 τμ και ένα με συνολική έκταση 1300τμ, με εξ' αδιαιρέτου ποσοστά στους παραπάνω. Με συγχωρείς, δεν το διατύπωσα σωστά. Μας μπέρδεψες όλους και μάλλον έχεις μπερδευτεί κάπου και εσύ και πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά. Αρχικά θα πρέπει να αποτυπώσεις ολόκληρη την ιδιοκτησία, όπως ήταν συμβολαιογραφικά, πριν την κύρωση της Π.Ε.. Από εκεί θα δεις ποιο τμήμα είναι εντός της πράξης και ποιο εκτός (το λέω γιατί είτε αυτό συμβαίνει, είτε τόσο μεγάλες ιδιοκτησίες τις κάνουν ΚΧ/ΚΦ). Και από εκεί και μετά θα την ελέγξεις (παρέα με δικηγόρο είναι η άποψή μου, ώστε να κάνει λεπτομερή έρευνα τίτλων) και θα δεις και μόνος σου τί συμβαίνει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα