Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνέχεια κατηγορίας σκυροδέματος.


 

Recommended Posts

Σε διόροφη οικοδομή της οποίας η στατική μελέτη έχει γίνει με την παραδοχή ότι θα χρησιμοποιηθεί σκυρόδεμα C20/25. Ο έμπειρος επιβλέπων μηχανικός αποφάσισε στα θεμέλια να ρίξει C25/30 και στους υπόλοιπους ορόφους C20/25. Συμφωνείται με αυτή την τακτική? Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στον φέροντα οργανισμό θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια στην κατηγορία σκυροδέματος ώστε να εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη συμπεριφορά του σε περίπτωση σεισμού. Ποια είναι η γνώμη σας?

Edited by skyclad
Link to comment
Share on other sites

skyclad

 

η κατηγορία προσωπικά δεν μου λέει τίποτα εαν δεν τηρείται το EN 260-1 και δεν ξέρω τα κιλά του τσιμέντου, το Ν/Τ κλπ. Για την ομοιομορφία δεν είναι απαραίτητη πρακτική και εαν διαβάσεις το ΕΝ 206 θα δείς οτι διαφοροποιήσεις επιτρέπονται εφόσον δεν θες να πάς στην μέγιστη κατηγορία σε ολα τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα διαβάσω το ΕΝ206. Απλά από την μικρή εμπειρία μου σε δημόσια έργα, έχω δει ότι στις προδιαγραφές αναγραφόταν ρητά να εξασφαλίζεται η συνέχεια της κατηγορίας σκυροδέματος στα υποστυλώματα.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα αυτό. Είπα ότι στην θεμελίωση έριξε τελικά C25/30 και στα περιμετρικά τοιχία υπογείου και συνέχισε με C20/25. H μελέτη έγινε με C20/25. Και αναρωτιέμαι εαν αυτό είναι σωστό ή εν τέλει εαν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που το έκανε.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Απίθανο να το έκανε για την αντοχή... Τα περισσότερα διώροφα βγαίνουν και με C12/15 (άλλο αν επιτρέπεται).

 

Μάλλον θα το έκανε για την ανθεκτικότητα (κοινώς για να εξασφαλίσει >300kg/m³)...

Link to comment
Share on other sites

Αλέξη αυτό πιστεύω και εγώ και μακάρι να μην είναι κοντά σε θάλασσα διότι το C25/30 δεν φτάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται για παραθαλάσσια περιοχή. Έστω ότι το έκανε για λόγους ανθεκτικότητας, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν έβαλε αυτή την κατηγορία σκυροδέματος και στην ανωδομή και συνέχισε με C20/25?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, περισσότερο ανέφερα το θέμα γιατί ως νέα στο επάγγελμα ήθελα να μάθω εαν συνηθίζεται αυτή η τακτική, δηλαδή να σκυροδετούμε με καλύτερη κατηγορία σκυροδέματος την θεμελίωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.