Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοφίτα


Recommended Posts

 

Πάντως για υπόγειο σαφώς διευκρινίζει ότι όταν γίνεται χώρος κύριας χρήσης έχει και υπέρβαση δόμησης και αλλαγή χρήσης. (Εγκ.13 Παρ.2)

 

Γι'αυτό είμαστε σίγουροι συνάδελφοι??Τα υπόγεια που ήταν στην άδεια πάνε με αλλαγή χρήσης??

 

Αμα είναι έτσι έρχονται μια η άλλη και χάνουν το προνόμιο του 0.5

Link to comment
Share on other sites

Για πατάρι που κατασκευάστηκε μέσα στον εγκεκριμένο όγκο του κτιρίου σε όροφο με πρόσβαση από εσωτερική σκάλα χωρίς υπέρβαση σε ύψος της οικοδομής έχω:

1)υπέρβαση σε δόμηση.Για να βρώ την υπέρβαση το συγκρίνω με τα επιτρεπόμενα μέτρα δόμησης του οικοπέδου ή του ορόφου;

2)Αλλαγή χρήσης.Απο εσωτερικό κενό χώρο σε χώρο κύριας χρήσης

3)Βάζω το μειωτικό συντελεστή 0.5 που χρησιμοποείται για τα πατάρια,σοφίτες κλπ.

συμφωνείτε ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά;

Link to comment
Share on other sites

εχω μπερδευτει κ με τις σοφιτες..... σε περιπτωση που στην αδεια εχουν δειξει 7τμ. σοφιτα με καθαρο υψος 2.40μ, που επικοινωνει με εσωτερικη σκαλα με τον κατω οροφο, αλλα στην πραγματικοτητα εχει φτιαξει 50τ.μ. με υψος 3.10μ χωρις να υπερβαινει το κτιριο το μεγιστο υψος της περιοχης. πως υπολογιζω την υπερβαση δομησης??με 0.5 η με 1?σας ευχαριστω....

Link to comment
Share on other sites

στην αδεια ειναι δηλωμενα 35τμ. διαμερισματος υψους 2.4μ στον ενα οροφο κ παταρι 7τ.μ. υψους 2.4μ στον επανω.(ετσι το γραφει στην αδεια).εποικοινωνουν οι 2 οροφοι με εσωτερικη σκαλα κ βαση αδειας υπαρχει κεκλιμενη κεραμοσκεπη πανω σε οπλισμενη πλακα.στην πραγματικοτητα εχουν κανει κεκλιμενη κεραμοσκεπη αλλα την εκαναν εμφανη χωρις την πλακα κ κερδισαν καθαρο υψος για το παταρι...(δεν υπερβαινει το υψος περιοχης ,αλλα βαση αδειας ειναι 40cm ψηλοτερο).επειδη διαβασα ολα τα αντιστοιχα posts ,δεν καταλαβα τι ακριβως οριζεται σοφιτα κ αν η περιπτωση μου ειναι σοφιτα ή οχι.επιπλεον για το υψος χρειαζεται να κανω κ αναλυτικο για την υπερβαση των 40 cm? ετσι οπως το καταλαβαινω δεν εφτιαξε καινουριο οροφο,το παταρι των 7 τμ το εκανε 50 τ.μ με αλλαγη των υψων.Επιπλεον κ στον κατω οροφο τον 35τ.μ τον εχει κανει 60τ.μ

Edited by xekolla
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

 

επειδή έχω κι εγώ περίπτωση σοφίτας, η οποία αποτελεί αυτοτελές διαμέρισμα με πρόσβαση απ το κεντρικό κλιμακοστάσιο, θα υπολογίσω την υπέρβαση δόμησης ως βοηθητικού χώρου? με τον μειωτικό συντελεστή 0,5 δηλαδη?

 

από τις προηγούμενες απαντήσεις δεν έχω ξεκαθαρίσει πώς θα πρέπει να το υπολογίσω!

Link to comment
Share on other sites

Χτες σε ενημέρωση απο το ΤΕΕ μας είπαν ότι αν είναι 2,80 μ ύψος δεν είναι σοφίτα αλλά όροφος και απλά υπάρχουν κεραμίδια από πάνω! Καμία σχέση δηλ με το νόμο και τις ερωταπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ! Εμείς τώρα τι κάνουμε; Υπογράφουμε; Στους πελάτες που είπαμε για ενα πρόστιμο (με 0,5) τώρα βγαίνει το διπλασιο!!!! Βιάζονται να βγάλουν λεφτά και κάνουν ότι νά 'ναι!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, μιας που η κουβέντα είναι για σοφίτες και ύψη, θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω εδάφιο από τις τροποποιήσεις του 4014 με τον 4030

 

Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφιστά-

μενων κτιρίων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέ-

χει υπέρβαση δόμησης, το πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς

να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της υπέρβασης δό-

μησης (3α, β, γ, δ), αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερ-

βάσεις αυτών έως 20% του επιτρεπόμενου ύψους και ο

συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του 20%

του επιτρεπόμενου ύψους.

 

Στην πράξη, έχω περίπτωση όπου σε κτήριο με Ο.Α. όπου προβλεπόταν στέγη αλλά κάτω από αυτήν δεν προβλεπόταν κάποιος χώρος, στην πράξη ο κορφιάς έχει σηκωθεί περίπου 1 μ. αλλά από κάτω ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να μην εκμεταλλεύεται τον χώρο και να μην έχει τέτοια πρόθεση..Θέλει να δηλώσει την υπέρβαση ύψους αλλά όχι την δημιουργία χώρου από κάτω. Είμαι της γνώμης πως πρέπει να εφαρμοστεί το παραπάνω εδάφιο. Το θέμα είναι πως

α) λέει

το πρόστιμο υπολογίζεται χωρίς

να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής της υπέρβασης δό-

μησης (3α, β, γ, δ)

ενώ στο φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής, η υπέρβαση δόμησης είναι τα 5α,β,γ,δ...

β) Πως θα γίνει τελικά ο τύπος?

Τ.μ. (επιφάνειας κτηρίου το οποίο αφορά η υπέρβαση του προβλεπόμενου από την άδεια ύψους) Χ Τ.Ζ. Χ 0.15 Χ ... κανονικά συντελεστές τετραγωνιδίων 1,...,4,7,...,13 και δεν βάζουμε τίποτα στα τετραγωνίδια 5α,β,γ,δ ενώ βάζουμε 0.20 /0,40 αντί για τα τετραγωνίδια του 6.

Τι λέτε?

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.