Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασυμφωνία συνιδιοκτητών για υπαγωγή στη ρύθμιση


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

Έχω αναλάβει τη ρύθμιση ενός αυθαιρέτου και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Τριώροφο κτίριο, κατασκευής του1975, εντός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια και ιδιοκτησίας 4 αδέρφών. Έχουν ορίσει οριζόντιες ιδιοκτησίες μεταξύ τους, και ένας εκ των τεσσάρων επιθυμεί την ''νομιμοποίηση'' των διαμερισμάτων του. Τα ερωτήματα στα οποία θα ήθελα να με βοηθήσετε είναι τα εξής :
1. Έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα αυθαίρετα διαμερίσματα του αύτος που το επιθυμεί ?
2. Εφόσον έχει τη δυνατότητα να μπει στη ρύθμιση, είναι υποχρωμένος και να εκδόσει άδεια νομιμοποιήσης? Και πως θα γίνει αυτό χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων?
Ευχαρίστω εκ των προτέρων.
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχει οριζόντια σύσταση νομίζω πως μπορεί να κακτοποιηθεί ως αυτοτελής ιδιοκτησία.

Σωστα.

Δεν ειναι σαφες αν επιβαλλεται να βγαλει αδεια. Και να επιβαλλεται, ισχυει ότι ισχυει στις οριζοντιες σε περιπτωση εκδοσης αδειας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρίστω πολύ.

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει στην ιδιοκτησία του και την ταράτσα, η οποία είναι αδόμητη. Σ' αυτό δεν χρείαζεται να προβεί σε ρύθμιση, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι υποχρεωτικο να βγαλει αδεια νομιμοποιησης μπορει να επιλεξει τι θα κανει.τακτοποιηση ν.4014 ή αδεια νομιμοποιησηςμε αρθρο 22. στη συγκεκριμενη περιπτωση αφου δεν υπαρχει συνεναιση η τακτοποιηση ειναι η μονη λυση γιατι στην αδεια απαιτειται συνεναιση.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κι εγώ παρόμοια περίπτωση. τριώροφη οικοδομή του '60 εντός σχεδίου εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη. δύο ιδιοκτήτες εξ' αδιαιρέτου. το κτίσμα δε φαίνεται στο συμβόλαιο (αναφέρει μόνο το οικόπεδο), τα διαμερίσματα φαίνονται στο ε9 του καθενός. Ένας ιδιοκτήτης θέλει να νομιμοποιήσει-τακτοποιήσει (ότι μπορεί να γίνει) και ο άλλος δεν ακούει κουβέντα. δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας (μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς άδεια;)...Μπορείτε να προτείνετε κάτι; ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

triantis bak 99% η σύσταση είναι άκυρη. Συμβουλέψου δικηγόρο ή συμβολαιογράφο. Μπορεί να σου φαίνεται ότι δε σε αφορά το θέμα, όμως τον πελάτη σου πρέπει να τον ενημερώσεις γιατί θα το βρει μπροστά του και φοβάμαι ότι μετά (και) εσένα θα κυνηγάει.

Link to comment
Share on other sites

Θα μιλήσω σίγουρα με δικηγόρο ή συμβολαιογράφο για να ξερω τι γινεται με τη σύσταση. Ρώτησα στο ΤΕΕ και περιμένουν περίσσότερες διευκρινήσεις πάνω σε τέτοιά θέματα λένε. Μεχρι να μάθουμε θα πρέπει να τρέχουμε πανικόβλητοι για να προλάβουμε. Αν δεν ισχύει η σύσταση δεν θα μπορεί να νομιμοποιήσει-τακτοποιήσει τα διαμερίσματα του, και θα παγώσει η διαδικασία ρύθμισης? Που μπορεί να κολλήσει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.