Μετάβαση στο περιεχόμενο

konstantina_nt

Members
  • Περιεχόμενα

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by konstantina_nt

  1. konstantina_nt

    ΣΑΥ-ΦΑΥ

    Ευχαριστώ πολύ!
  2. Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο και την προσπάθεια...
  3. Καλημέρα... Από προσωπική εμπειρία, τα συμφωνητικά με ιδιώτες τα καταθέτουμε στην εφορία. Τουλάχιστον στη Ζ και την Ε Θεσσαλονίκης πρέπει να τα πας, διαφορετικά έχεις πρόστιμο 40 ευρώ για κάθε τρίμηνο.
  4. Καλημέρα, Στην Εθνική, όταν πας να πληρώσεις το πρόστιμο, σου ζητάνε να τους δώσεις ένα λογαριασμό που έχεις στην τράπεζά τους, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να σου επιστραφούν τα χρήματα. Στην Πειραιώς πάλι, δε σου ζητάνε κάτι τέτοιο...μόνο ΑΦΜ, ΑΔΤ και τηλέφωνο, οπότε αν πλήρωσε το πρόστιμο εκεί δεν ξέρω πώς θα τα πάρει...Σε άλλες τράπεζες δεν έχω εμπειρία...
  5. Καλησπέρα, Ναι, η αμοιβή είναι χωρίς Φ.Π.Α.. Αν ανοίξεις την αναφορά, στο πινακάκι στο τέλος "Ανακεφαλαίωση νόμιμων αμοιβών δικαιούχων", σου έχει αναλυτικά το καθαρό ποσό κάθε εργασίας, το συνολικό Φ.Π.Α. και το συνολικό ποσό με Φ.Π.Α. Στις συμφωνηθείσες, βάζεις σε ξεχωριστό κουτάκι το καθαρό ποσό και το Φ.Π.Α.
  6. Και με τη χρονολογία μόνο πιστεύω ότι δε θα έχεις πρόβλημα, επειδή έχεις τη διεύθυνση. Με τα δύο αυτά πιστεύω ότι θα περιοριστεί η αναζήτηση. Πάρε ένα τηλέφωνο στην πολεοδομία, μήπως βρεις κανέναν εξυπηρετικό υπάλληλο να ψάξει στο αρχείο με τη διεύθυνση και τη χρονολογία που έχεις.
  7. Καλησπέρα mkara, Αν έχεις χρονολογία κατασκευής και διεύθυνση, μπορείς να ψάξεις στην πολεοδομία να βρεις τον αριθμό αδείας (2ος όροφος, στον υπολογιστή έξω απ'το πρωτόκολλο). Αν γνωρίζεις και το όνομα στο οποίο βγήκε, θα το βρεις ακόμα πιο γρήγορα και πιο σίγουρα.
  8. Η μεταφορά έγινε στις 6/1/2014; Αν ναι, τότε σωστά βγάζει ημερομηνία λήξης την 10/2/2014. Αν τη μεταφορά την έκανες τώρα, καλύτερα επικοινώνησε μαζί τους. Όσο για την αλλαγή από δόσεις σε εφ'άπαξ, απ'όσο γνωρίζω, δε γίνεται για δηλώσεις από μεταφορά.
  9. Καλημέρα... Μετά από ερώτηση στην εφορία και αφού κανένας δεν ήξερε (απάντηση προϊσταμένου ελεγκτών "δεν ξέρω τι γίνεται σ' αυτήν την περίπτωση, κάνε ότι νομίζεις, με δικιά σου ευθύνη"....αν όμως έρθουν για έλεγχο ξαφνικά θα έχει ληθεί η απορία τους και θα γνωρίζουν ...anyway...), προσωπικά κάνω το εξής: Στην περίπτωση πολλών ιδιοκτητών που πληρώνει ο ένας: Στο συμφωνητικό φαίνονται όλοι οι ιδιοκτήτες, στο σύστημα αμοιβών φαίνονται όλοι αλλά με ποσοστά συμμετοχής 100 σ' αυτόν που πληρώνει και 0 στους υπόλοιπους (δε βάζουμε ποσοστό ιδιοκτησίας στο σύστημα αμοιβών, αλλά ποσοστό συμμετοχής), μία ΑΠΥ στο όνομα αυτού που πληρώνει, ένα ΦΕΜ επίσης στο όνομα αυτού που πληρώνει. Στην περίπτωση που είναι πληρώνουν δύο ιδιοκτήτες από μισά: Στο συμφωνητικό και οι δύο, στο σύστημα αμοιβών και οι δύο με ποσοστά 50 ο καθένας, δύο ΑΠΥ και σε κάθε μία γράφω τα στοιχεία του έργου και ότι αντιστοιχεί στο 50% της συνολικής αμοιβής και του ΦΕΜ που αντιστοιχεί στο έργο, ένα ΦΕΜ με τα στοιχεία και των δύο ιδιοκτητών, αφού από τότε που έγινε ηλεκτρονική η καταβολή του σου επιτρέπει να βάλεις δύο ιδιοκτήτες.(έχω την εντύπωση ότι σε ένα έργο αντιστοιχεί μόνο ένα ΦΕΜ) Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο παραπάνω τρόπος, αλλά επειδή έχω ρωτήσει αρκετούς συναδέρφους, λογιστές και εφοριακούς και κανένας δεν ήξερε να μου πει στα σίγουρα κάτι, νομίζω ότι είμαι κατοχυρωμένη...
  10. Καλημέρα... letom... σε δικιά μου περίπτωση μετά από αναπροσαρμογή προστίμου και δόσεων, την οποία έκανα στο δεύτερο εξάμηνο ενώ η δήλωση ήταν απ' το πρώτο, μου είχαν υπολογίσει τις νέες δόσεις από την αρχή του πρώτου εξαμήνου. Μετά όμως από επικοινωνία μαζί τους, μου το διόρθωσαν και οι δόσεις συνεχίστηκαν κανονικά από εκεί που είχε πληρώσει (είχε πληρώσει μέχρι το φεβρουάριο και μου βάλανε από το μάρτιο και μετά, δηλαδή 5 δόσεις για το δεύτερο εξάμηνο. Μάλιστα, μου είπαν ότι ήταν σφάλμα του συστήματος και ότι έχει διορθωθεί τώρα (υποθέτω, επομένως, ότι απ' την αρχή τώρα θα τα υπολογίζει σωστά). Δεν το έχω δοκιμάσει από τότε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και να μην το έχουν διορθώσει το σύστημα, μετά από επικοινωνία μαζί τους δε θα έχεις πρόβλημα.
  11. Καλημέρα... Για την περίπτωση που ανέφερα στο post #218 μου απαντήσανε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και αποκατασταθεί. Τους έστειλα τον α/α της δήλωσης που αφορούσε το πρόβλημα και μου είπανε θα το διορθώσουνε. Ήτανε επομένως λάθος του προγράμματος. Δεν έχω κάνει αλλαγές σε άλλη δήλωση από τότε για να δω αν όντως αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και επειδή έχω σκοπό να κάνω ελπίζω να είναι αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, απ'τη στιγμή που διορθώνεται, έστω και με επικοινωνία μαζί τους, νομίζω ότι είναι ΟΚ.
  12. Συνάδελφοι καλημέρα Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με αυτό που παραθέτω παραπάνω. Το βρίσκω τελείως λάθος. Ουσιαστικά, επειδή η υπαγωγή έγινε στο πρώτο εξάμηνο, υπολογίζουν ξανά όλες τις δόσεις.Είναι σοβαροί; Έλεος...Τους έστειλα μήνυμα. Όταν και αν απαντήσουν, θα σας ενημερώσω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.