Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

και εγω ετσι το εχω υπολογισει απο την αρχη

 

Να ωτησω και κατι αλλο ,τμημα πλακας που εχει αντικατασταθει με ξυλινη στεγη κεκλιμενη , υπολογιζω μια παραβαση (500) για την κατασκευη ,ι τι κανωομως οσο αφορα το υψος ? εγινε μονοριχτη και ο κορφιας ειναι +1.30 απο το υπολοιπο τμημα της πλακας της οικοδομης

 

 

 

Δώρα, Μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσεις το μήνυμα σου χρησιμοποίησε την εντολή "Επεξεργασία".

Ευχαριστώ Manolis gon

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η στέγη πάει με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Αν η άδεια έλεγε "πλάκα" και αντί γι' αυτό έγινε "στέγη" το υπολογίζεις με "τη διαφορά των αναλυτικών".

Βεβαίως έχεις και ΥΥ.

"Προβάλλοντας" το "τμήμα" της στέγης που έχεις ΥΥ (από το εγκεκριμένο της άδειας) στην κάτοψη του υφιστάμενου ορόφου, βρίσκεις την επιφάνεια αυτής που θα δηλώσεις "χωρίς υπέρβαση δόμησης" με "ΥΥ".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δωματιο διπλα στην νομιμη αποληξη του κλιμακοστασιου ειναι ΥΔ ΚΧ ή και υπερβαση υψους? Ειναι εντος μεγισου επιτρεπομενου υψους περιοχης

 

ΥΔΚΧ και ταυτοχρόνως ΥΥ.

 

 

Σωστά είναι ΥΔ ΚΧ και ΥΥ αλλά στα τ.μ. του δωματίου δηλώνουμε και της απόληξης κλιμακοστασίου; ή μόνο του δωματίου;

Link to comment
Share on other sites

Από σημειώσεις Λεμπέση:

 

(Β΄14) Εάν υπάρχει στο δώμα απόληξη κλιμακοστασίου και δίπλα στο ίδιο ύψος με αυτή κλεισμένος χώρος είναι υπέρβαση ύψους και συντελεστή δόμησης, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός θεωρείται τμήμα ορόφου. Η απάντηση αναφέρεται στο πως θα υπολογίσουμε τον αυθαίρετο κλεισμένο χώρο που είναι τμήμα ορόφου, άρα έχει και υπέρβαση ύψους, και δεν αναφέρεται στην απόληξη, η οποία παραμένει νόμιμη, και δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις νομιμότητάς της από την ύπαρξη του αυθαιρέτου (δεν θεωρείται όροφος και δεν μετράει στη δόμηση ούτε στο ύψος) διότι αφενός αποτελεί άλλη ιδιοκτησία για την οποία δεν έχει εντολή ο Μηχανικός να την εξετάσει και αφετέρου η διατήρηση του αυθαιρέτου είναι για 30 χρόνια και από το νόμο 4014 δεν υπάρχει η λογική να ελέγχουμε το «ντόμινο» των αυθαιρεσιών. Στην περίπτωση όμως που το αυθαίρετο καλύπτει όλο τον όροφο της ταράτσας και επομένως η απόληξη λειτουργεί ως σκάλα πρόσβασης στον όροφο αυτό, τότε μετράει ως παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Ιάσονα γιατί είχαμε μια συζήτηση με έναν συνάδελφο πως δεν εξετάζεις την απόληξη και δεν την υπολογίζεις παρά μόνο στην περίπτωση που καλύπτει όλη την επιφάνεια του ορόφου........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα,

επανερχομαι με μια ιδιομορφη περιπτωση δωματος.

Ιδιοκτητης του Β οροφου, κατασκευασε ακριβως απο πανω στη ταρατσα του δωματος ενα δωματιο.

Ωστοσο, εκλεισε το πλατυσκαλο του Β οροφου και το προσαρτησε στο σπιτι του

κι ετσι για να πας στο δωμα αλλα και στο δωματιο που εφτιαξε πρεπει να περασεις μεσα απο

τη κατοικια του Β οροφου.Μετετρεψε τη σκαλα σε εσωτερικη κατα καποιο τροπο...

Το δωματιο δε καταλαμβανει ολη τη ταρατσα. Η πολυκατοικια ανηκει ολη σ αυτον οποτε δεν εχουμε προβλημα συναινεσης

Θεωρειται οτι μετραει η αποληξη κλιμακοστασιου στο δωμα? Εγω πιστευω πως ναι.

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Ναι μετράει η απόληξη του κλιμακοστασίου (έχεις ΥΔΚΧ και ΥΥ).

Και ταυτοχρόνως και στον β' όροφο έχεις ΥΔΚΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθεια σας η οποία για μένα θα είναι πολύτιμη.

Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα πραγματοποιούμενου ύψους 4,25μ και επιτρεπόμενου στη περιοχή 24μ,επιτρ. δόμησης 594,44τ.μ και πραγμ.281,44τ.μ,επιτρ.κάλυψης 283,07τ.μ και πραγμ. 281,44τ.μ.Ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει το "κουβούκλιο" στην απόληξη του κλιμακοστασίου στο δώμα το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην άδεια ύψους 1,50μ περίπου εμβαδού 25τ.μ και στην απέναντι πλευρά του δώματος(όχι δίπλα) έχει κατασκευάσει ένα κτίσμα 15τ.μ περίπου ύψους 1,8-2,00μ περίπου το οποίο ομοίως δεν περιλαμβάνεται στην ο.α.

Αν θα ήθελα να το τακτοποιήσω τι είδους υπέρβασή έχω για το κάθε ένα?

Έχω υπέρβαση δόμησης Β.Χ μόνο για το κτίσμα των 15τ.μ ή και για την απόληξη?Υπέρβαση ύψους δεν έχω εφόσον δεν ξεπερνώ το επιτρεπόμενο,υποθέτω.Σημειωτέων δεν έχει πραγματοποιηθεί εσωτερικός έλεγχος.Σε περίπτωση που στα 25τ.μ του κλιμακοστασίου ένα τμήμα του είναι εκμεταλλέυσιμος τι γίνεται?

Τέλος,αν θα ήθελα να μην ακολουθήσω τη διαδικασία του 4014 θα μπορούσα να βγάλω άδεια για αυτές τις αυθαιρεσίες εφόσον έχω υπόλοιπο δόμησης?Θα μετρήσει στη περίπτωση αυτή η απόληξη στην δομήσιμη επιφάνεια?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

ΑΙΓΛΗ, μπορείς να νομιμοποιήσεις τα κτίσματα που υπάρχουν στην οροφή του ισογείου λόγω υπόλοιπου συντελεστή δόμησης και του ύψους (πάλι βέβαια μέσω του 4014). Θα μετράνε και τα 2 στη δόμηση γιατί και πάλι περισσεύει συντελεστής.Βέβαια τα ύψη των κατασκευών που λες ότι είναι 1,50 μ το ένα και 2,00μ περίπου το άλλο δεν πληρούν ούτε το ύψος των βοηθητικών το 2,20 (κατά ΓΟΚ)

Για την τακτοποίηση , είναι βοηθητικοί και οι 2 χώροι. Εχεις υπέρβαση ύψους και για τα 2 γιατί υπερβαίνεις το εγκεκριμένο ύψος της Οικοδ άδειας, αλλά για να βρεις το ποσοστό υπέρβασης θα το διαιρέσεις με το επιτρεπόμενο που είναι τα 24μ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς,ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πολυτιμη βοηθειά σου!

Μια απορία..όσον αφορά το ελάχιστο ύψος των βοηθητικών χώρων.Είναι 2,20μ σύμφωνα με το ΓΟΚ.Πλέον με το Νέο Γοκ ισχύει το 2,20?Μόνο στην περίπτωση που το υψος των βοηθητικών είναι κατα (γοκ ή νοκ) μιλάμε για νομιμοποιηση αλλιώς για τακτοποίηση,σωστά?

Όταν λές στη περίπτωση νομιμ/σης μέσω 4014 τι ενοείς?Δε μπορώ χωρίς το 4014?

Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.