Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιβαλλοντική μελέτη για προσθήκη σε βιοτεχνικό κτίριο


Civilla

Recommended Posts

Καλημέρα! Θέλω να βγάλω άδεια προσθήκης - επέκτασης βιομηχανικού κτιρίου στο οποίο θα στεγάζονται μόνο αποθήκες και γραφεία μιας επιχείρησης. Αυτό το κτίριο ''κολλάει'' δίπλα σε ένα άλλο το οποίο στεγάζει σιλό και μύλους παραγωγής ζωοτροφών τα οποία έχουν άδεια λειτουργίας από την τότε Νομαρχία. Μήπως είναι σε θέση κανείς να ξέρει εάν το νέο μου κτίριο χρειάζεται και εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη για να πάρει άδεια από την Πολεοδομία? Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας!!

Link to comment
Share on other sites

Λογικά η βιομηχανία έχει ΕΠΟ σε ισχύ για την υπάχουσα εγκατάσταση. Ίσως χρειαστεί μια τροποποίηση τώρα. Αυτό μου είχαν ζητήσει σε δική μου περίπτωση, που αφορούσε όμως ξενοδοχειακή μονάδα. Η καλύτερη ιδέα είναι να απευθυνθείς απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής σου με το συγκεκριμένο ερώτημά σου, οπότε και παίρνεις συγκεκριμένη απάντηση με τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Με τα καινούργια δεδομένα, αν είσαι κατηγορία Β παίρνεις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις και απαλλάσσεσαι από την επίπονη διαδικασία της ΜΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Η νέα κατηγοριοποίηση των έργων έχει πάρει ΦΕΚ? Όσον αφορά τις ΠΠΔ, μίλησα αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με Κεφαλονιά και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι ΥΑ που να εξειδικεύουν τα περιεχόμενα των ΠΠΔ. Μου είπαν ότι υπολογίζουν κανά 9μηνο μέχρι να αρχίσει να ισχύει το νέο σύστημα και ότι ως τότε θα τα τρέχουν όλα με τον παλιό τρόπο.

 

Υπάρχει κάποιος άλλος συνάδελφος που να ξέρει κάτι σχετικό επ' αυτού?

Edited by miltos
Διαγραφή άσκοπης παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Και σε μερικές νέες μελέτες που ξεκίνησα πρόσφατα, η Δ/νση Περιβάλλοντος μου ζήτησε να καταθέσω μελέτη σύμφωνα με ότι ίσχυε στο παρελθόν όπως το ξέραμε. Καμιά ενημέρωση για ΠΠΔ δεν είχα ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι βέβαια, μην τυχόν ξεκουνηθούμε από την αδράνεια μας....

 

Έχω περιπτώσεις που ζητάνε του κόσμου τα πράγματα - πραγματικό ξέσκισμα - από μελέτες, αδειοδοτήσεις, ενέργειες κλπ και με τον νέο νόμο παίρνουν ΠΠΔ! Τι να πω εγώ στους πελάτες; Να πάνε με την παλιά διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Η καινούργια διαδικασία και η καινούργια κατάταξη δραστηριοτήτων από περιβαλλοντικής πλευράς βρισκόταν σε διαβούλευση μέχρι τις 28/10/2011

http://www.opengov.gr/minenv/?p=3093

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.