Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακριβεια για δασαρχείο


Recommended Posts

ήθελα να ρωτήσω κάποιον συνάδελφο τι ανοχές λάθους δέχεται το δασαρχείο σε περίπτωση αποτύπωσης στο εθνικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ .

 

Σε περίπτωση που έχει φύγει - (πάρει στροφή) το σύστημα στα τελευταία σημεία έως 10-15 εκατ ( περίπου στα 80 μέτρα οδευση ) επαιτείας έλλειψης ακρίβεια στο gps 2-3 εκατ στα αρχικά σημεία της όδευσης , έχει κάποια επίπτωση στην απόφαση του δασαρχείου , επιπλέον τα 6-8 τοπογραφικά που ζητεί σε πόσους φορείς πάνε , διότι ένα λάθος τοπογραφικά έκθετη τον μηχανικό ανεπανόρθωτα , τι λέτε να τα ξαναπάρω τα σημεία ;;

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν πολύ γέλιο οι ερωτήσεις για το ΕΓΣΑ, τις εξαρτήσεις και τα GPS. Τί νομίζετε συνάδελφοι ότι είναι πιστολάκια για τα μαλλιά τα gps ή η γεωδαισία μπακαλική;

 

Ή περιμένετε κορόιδα να σας κάνουν τη δουλειά μέσω internet;

Edited by kasvan
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση όταν το τοπογραφικό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ανεξάρτητα απο την δημόσια αρχή στην οποία θα κατατεθεί θα πρέπει να γίνεται σωστά και γιατί όχι να γίνει εξαρχής για να είσαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε kasvan η ερώτηση μου ήταν σαφής .

 

Η δουλεία έγινε ως εξής αποτύπωση της περιοχής με total station και μετά αποτυπώσει δύων στάσεων ( αυτό ήταν λάθος ) με gps rtk ( προφανώς το σήμα δεν ήταν καλό ίσως να μην έκανε fix στην μια στάση ) εκ των υστέρων διαπιστώσαμε την στροφή 12 εκατ ,στα 70 μέτρα όδευσης και ρωτώ αν αυτή η ακρίβεια είναι ελλείπεις η επαρκής για πράξη χαρακτηρισμού από ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ .

 

Το κορόιδα ….προσβάλλει όλους τους συναδέλφους πολιτικούς και αγρονόμους .

 

Ευχαριστώ.

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

και η δική μου απάντηση σαφής είναι. Πολύ αστεία όλα αυτά:

 

: επαιτείας έλλειψης ... δύων στάσεων ... ίσως να μην έκανε fix στην μια στάση ... στροφή 12 εκατ ,στα 70 μέτρα όδευσης

Link to comment
Share on other sites

loser

 

ειναι επαρκες για δασαρχειο. οι πολυγωνικες του δασαρχειου εχουν τραβηχτει με το χερι σε χαρτες στην πλειονοτητα των περιπτωσεων.

 

επισης, ειναι επαρκες και για κτηματολογιο, οπου εκει τα πραγματα ειναι αρκετα χειροτερα.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε hans landa σε ευχαριστω

το γωνιακο σφαλμα της οδευσης ειναι 15 c απαραδεκτο ως προς τον κανονισμο , το λαθος ωφειλεται στον τροπο που εγινε η εξαρτηση ως προς το ΕΓΣΑ και δεν βρισκεται στη αποτυπωση στο τοπικο συστημα , ομως ανησυχω διοτι το δασαρχειο ζητα 6-7 τοπογραφικα και δεν ξερω που θα αναρτηθουν .

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις ψυχολογικα, τοτε ξανακαντο σωστα. δεν ειναι ενα προβλημα που μπορουμε να λυσουμε εμεις. εγω στη θεση σου δεν θα ρωτουσα καν στο φορουμ για τετοιο σφαλμα, αλλα ταυτοχρονα ξερω ποσο μπουρδελο ειναι οι υπηρεσιες στις οποιες απευθυνεται η μελετη μου.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

π.χ. σε πραξη εφαρμογης στην εδρα μου, η οδευση της Π.Ε. (μελετη του Δημου, κλειστη) δεν εκλεινε για 1,5 μ. (!!!!!!)

 

για το ερωτημα σου συγκεκριμενα, οι πολυγωνικες του δασαρχειου δεν ειναι καν σε ΕΓΣΑ.Μονο κ μονο απο τη μετατροπη χανουν κατα κανονα στο δασαρχειο περιπου 20 cm σε καθε σημειο. Και μιλαμε για πολυγωνικεςς που εχουν τραβηχτει με το χερι σε χαρτη, επαναλαμβανω, στις περισσοτερες των περιπτωσεων.

 

Απο την αλλη, αυτο δε σημαινει οτι δεν πρεπει να κανεις σωστες αποτυπωσεις.

 

Ακομη και το hepos εχει σφαλμα, ακομα και τα τριγωνομετρικα της ΓΥΣ εχουν σφαλμα, μιας και εχουν τοποθετηθει εδω και 40 χρονια.Δεκα μηχανικοι να δωσουν ΕΓΣΑ σε 1 δεδομενο σημειο, θα εχουν αποκλιση μεταξυ τους (μικρη μεν, αλλα στα πλαισια του ανεκτου).

 

Κρινεις μονος σου κ πραττεις.Μηχανικος εισαι.

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι μιλάμε για εκτός σχεδίου ακίνητα ή ακίνητα στα όρια οικισμών με εκτός σχεδίου τμήμα , και επομένως η κλίμακα σχεδίασης είναι συνήθως 1/500 ή 1/1000 Επομένως για αυτές τις κλιμακες αποτύπωσης 10-15 εκ. σφάλμα είναι κατά την γνώμη μου ανεκτό Τώρα αν είναι ακίνητο με εντός οικισμού τμήμα και επομένως κλίμακα 1/200 τότε ίσως είμαστε στο όριο της ανεκτής ακρίβειας λαμβανομένου και της αξίας γης της περιοχής Εκεί εγώ θα προσπαθούσα να έχω καλύτερη ακρίβεια για ευνόητους λόγους , γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με διενέξεις στην οριοθέτηση από τους όμορους ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.