Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίπτωση Αλλαγής Χρήσης


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Σε εκτός σχεδίου, ο πελάτης έχει βγάλει άδεια ακινήτου για γραφεία, προκειμένου να έχει περισσότερα μέτρα, ενώ στην πράξη είναι κατοικία.

 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) στην ερώτηση 10 του Γ' μέρους ερωταπαντήσεων, λέει ότι για αυτές τις περιπτώσεις στο φύλλο υπολογισμού χρησιμοποιείς τους συντελεστές 1 (οικοδομική άδεια), 3 (είδος χρήσης) και 4 (αλλαγή χρήσης).

Τον 2 (εντός σχεδίου ή οικισμού) γιατί δεν τον λαμβάνεις υπ' όψιν;;;;

Στον 3 τι βάζεις, την χρήση της άδειας ή την νέα;;;;

 

2) Έστω ότι το εν λόγο ακίνητο είναι 100 τ.μ. με ΤΖ 500€ στο οποίο έχω μόνο αλλαγή χρήσης και δίπλα ακριβώς από αυτό έχω κατασκευάσει άλλο ένα ακίνητο 100 τ.μ. τελείως αυθαίρετο

Με βάση τον νόμο, το πρόστιμο που προκύπτει για το ακίνητο που έχει την αλλαγή χρήσης πολύ μεγαλύτερο από το πρόστιμο που προκύπτει για το τελείως αυθαίρετο ακίνητο...

Είναι λογικό αυτό;;;;;;;;;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

1. Μα το παράδειγμα λέει ότι είναι εκτός σχεδίου άρα εννοείται ότι στο συντελεστή 2 έχεις βάλει το εκτός σχεδίου

2.Λογική και 4014 νομίζω δεν ταιριάζουν

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, τα φώτα σας.

 

έχω περίπτωση οικ άδειας εκτός σχεδίου με χρήση καταστήματος- παντοπωλείου ενώ στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν βουλκανιζατέρ - συνεργείο αυτοκινήτων. Σε άλλο SITE διάβασα ότι από κατάστημα σε συνεργείο δεν χρειάζεται αλλάγη χρήσης. Μήπως ξέρει κανείς αν αυτό ισχύει και που αναφέρεται?

Edited by gmazanakis
Link to comment
Share on other sites

τα συνεργεία αυτοκινήτων επιτρέπονταν και σε αποθήκες ακόμη (έβγαλα 2 τέτοιες άδειες περίπου το 1996-8-)

Κάπου είχε μπει σε μια τροπ/ση - ενώ εξ αρχής απαιτούσε κατάστημα-δεν θυμάμαι περισσότερα

Link to comment
Share on other sites

στ. Αλλαγή χρήσης, σε περίπτωση που επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή στον αριθμό απαιτουμένων θέσεων στάθμευσης.(σύμφωνα με ΝΟΚ απαιτείται άδεια δόμησης αλλά είναι μόνο αυτά?)

 

Επίσης κάπου λεει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή μόνο εάν η νέα χρήση καλύπτεται από τις χρήσεις γης της περιοχής και αν οι μελέτες της παλιάς άδειας; καλύπτουν την καινούρια χρήση.

 

Με το πρώτο οκ, αλλά με το δεύτερο ? τα συνεργεία δεν χρειάζονται μηχανολογικά σχέδια τα οποία δεν χρειάζονταν για να βγει άδεια για παντοπωλείο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: σε εντός σχεδίου περιοχή με Ο.Α. έγινε αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία, οπότε έκανα ένταξη στον Ν. 4014, πληρώθηκε το παράβολο και έβαλα έκδοση άδειας νομιμοποίησης κατ΄ απαίτηση του ιδιοκτήτη...Λόγω του γεγονότος όμως ότι υπάρχει μία καθυστέρηση στην έκδοση της άδειας και του ότι ο ιδιοκτήτης θέλει αμέσα την μεταβίβασή του, και ενώ βρίσκομαι σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής , έκανα αλλαγή σε τακτοποίηση. Οταν αλλάζω τα τ.μ. στο σύστημα του ΤΕΕ, το πρόστιμο παραμένει το ίδιο....τι πρέπει να κάνω??? να δηλώσω τα καθαρά τ.μ. και να προχωρήσω σε ολοκληρωμένη υπαγωγή??? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις τα νέα πρόστιμα όταν κάνεις αλλαγές ενώ είσαι σε προσωρινή υπαγωγή δεν πατάς το "€" αλλά το κουμπί που κάνεις υπαγωγή και έτσι σου βγάζει 2 στήλες με τα πριν και τα νέα πρόστιμα.Για τσέκαρέ το.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.