Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ


VIVI

Recommended Posts

Θα ήθελα να με ενημερωσετε αν γνωρίζεται ποιος πληρώνει για την τοποθετηση κολώνας της ΔΕΗ για καινούρια ηλεκροδότηση.

Ζήτησα εργοταξιακό ρεύμα από την ΔΕΗ και μου είπαν πως το οικόπεδό μου απέχει 70μ από την κολώνα της ΔΕΗ και θα πρέπει να τοποθετήσουν καινούρια την οποία πρέπει να πληρώσω, μια και ο δημος της περιοχής τους χρωστάει χρήματα και δεν δέχονται να πληρωθούν αργότερα. Ταυτόχρονα μου είπαν πως ο επόμενος που θα ζητήσει ρεύμα δεν θα πληρώσει τίποτε ούτε στην ΔΕΗ, ούτε θα έχει καμία υποχρέωση σε εμενα

 

ΒΙΒΗ

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν όχι. Σε λίγους μήνες θα αρχίσει η κατασκευή κατοικίας σε απόσταση 20μ από το οικόπεδό μου. Φυσικά ο ιδιοκτήτης της δεν θα δεχθεί να πληρώσει, αφού μπορεί να το παρει δωρεάν. Υπάρχει νομος που να τον υποχρεώνει να με απομημιωσει όταν θα το χρειασθεί? ή να υποχρεωνει το δήμο να μου επισστέψει τα έξοδα? Η περιοχή είναι εντός σχεδίου πόλεως με πληρωμένες τις εισφορές σε χρήμα και γή. Πως δικαολογήται η πληρωμή τελών μέσω ΔΕΗ προς το Δήμο από την στιγμή που δεν ηλεκτοφωτίζεται η περιοχή?

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά υποχρεούται ο Δήμος να τοποθετήσει τις κολώνες.

 

Έχεις απευθυνθεί στον Δήμο? ο Δήμος είναι αρμόδιος να σου απαντήσει.

Αν το ρεύμα το θέλεις άμεσα και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να περιμένεις να κάνει ο Δήμος της απαραίτητες ενέργειες, μετά από αίτησή σου, για τοποθέτηση της κολώνας, τότε μπορείς να το πληρώσεις εσύ, χωρίς να πάρεις ποτέ τα λεφτά σου πίσω.

Αυτό που βλέπω εκτός από το να επιβαρυνθείς εσύ το κόστος είναι:

ή να περιμένεις τον γείτονα που θα χρειαστεί ρεύμα σε λίγο καιρό, και να μοιραστείτε τα έξοδα,

ή να περιμένεις τον Δήμο.

Σίγουρα όμως πριν κάνεις οτιδήποτε να μιλήσεις με κάποιον αρμόδιο στο Δήμο.

Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ρεύμα σε εντός σχεδίου περιοχή.

Επίσης, εσένα δεν σε ενδιαφέρουν οι οικονομικές διαφορές του Δήμου με την ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

>Κανονικά υποχρεούται ο Δήμος να τοποθετήσει τις κολώνες.

Λάθος

 

>ή να περιμένεις τον γείτονα που θα χρειαστεί ρεύμα σε λίγο καιρό, και να >μοιραστείτε τα έξοδα,

Σωστό

 

>Υπάρχει νομος που να τον υποχρεώνει να με απομημιωσει όταν θα το >χρειασθεί?

ΟΧΙ και δεν γίνεται να υπάρξει. μόνο στον ΟΤΕ γίνονται αυτά λόγω ζεύγους καλωδίων

 

>Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ρεύμα σε εντός σχεδίου περιοχή.

Σωστό, αλλά μπορεί να προβάλουν τεχνικές δυσκολίες και να καθυστερήσουν (τροποποίηση δικτύου, κατασκευές κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί θεωρείς λάθος την υποχρέωση του Δήμου να δώσει ρεύμα σε εντός σχεδίου περιοχή, δηλαδή μέσα στα όρια του, δεν το καταλαβαίνω.

Και να δώσει ρεύμα υποχρεούται, με ότι συνεπάγεται αυτό, (τοποθέτηση κολώνων κ.λ.π.), και φώτα στους δρόμους να βάλει, και τον δρόμο να φτιάξει αν απαιτείται, και γενικά να κάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση.....).

Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει άμεσα, με αίτηση ενός μόνο δημότη, αλλά είναι δική του υποχρέωση, όπως και αργότερα θα έχει δικαίωμα να απαιτήσει δημοτικά τέλη, φόρους, κ.λ.π.

Όταν γίνεται μια επέκταση σχεδίου, ποιοι θα φτιάξουν τις υποδομές? οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ξεκινώντας από τους πρώτους, και οι επόμενοι θα τα βρούν έτοιμα χωρίς καμία υποχρέωση?

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται από ποιο Δήμαρχο ψηφίζουν αυτοί του θέλουν ρεύμα...:)

Και να δώσει ρεύμα υποχρεούται, με ότι συνεπάγεται αυτό, (τοποθέτηση κολώνων κ.λ.π.), και φώτα στους δρόμους να βάλει, και τον δρόμο να φτιάξει αν απαιτείται, και γενικά να κάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση.....).

συμφωνώ, αλλά οι περισσότεροι Δήμοι είναι καταχρεωμένοι λόγω κακοδιαχείρισης και έλλειψης πιστώσεων γι΄αυτό δεν κάνουν τα απαραίτητα

η διαδικασία έχει ως εξής:, κάνει ο δημότης, ένας ή περισσότεροι, αίτηση στο Δήμο για ηλεκτροφωτισμό μιας περιοχής, την προωθεί ο Δήμος στη ΔΕΗ, και η ΔΕΗ στέλνει ένα χαράτσι στο Δήμο και το οποίο συνήθως δεν πληρώνεται και μένει εκεί το θέμα

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από την ΔΕΗ, μελέτη και κατασκευή δικτύου ΦΟΠ (φωτισμού πόλεος).

 

Ο κάθε εκλεγμένος δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλειο, κυβερνάει τον δήμο για 4 χρόνια, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για δημοτικό φωτισμό κάθε μέτρου δημοτικού δρόμου.

 

Ούτε εγώ συμφωνώ, αλλά αυτή είναι η νομοθεσία, τώρα αν ο χ δήμαρχος για να εξαργυρώσει ψήφους το κάνει είναι άλλο θέμα.

 

Και σε κάθε περίπτωση ακόμα και εάν η ΔΕΗ λάβει τέτοιο αίτημα, και προχωρήσει στην κατασκευή μιλάμε για απλό μονοφασικό δίκτυο με 2 αγωγούς 16 τ.χ. στην καλύτερη που αφορά μόνο τα φορτία για την ηλεκτροδότηση των διαφόρων φωτιστικών σωμάτων. Το δίκτυο αυτό δεν μπορεί να σηκώσει τα φορτία των καταναλωτών Χ.Τ. οπότε χρειάζεται και ενίσχυση δικτύου με άλλο κόστος (εξαιρείται το κόστος των υφισταμένων στύλων αλλα δεν γλιτώνεις τα άλλα). Ιδιαίτερα αν χρειάζεται και η τοποθέτηση Μ/Σ για να καλύψει την ζήτηση.

 

Γενικά πάντως οι δήμοι κάνουν αιτήματα στην ΔΕΗ για φωτισμό , η ΔΕΗ τους στέλνει το κοστολόγιο για να πληρώσουν και οι δήμοι δεν το πληρώνουν και γενικά δεν γίνεται τίποτα..... αυτή είναι η γενική περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, η λέξη υποχρέωση ίσως να μην ήταν η κατάλληλη.

"Υπεύθυνος είναι ο Δήμος", ακούγεται καλύτερα.

 

Αν οι δήμοι δεν οφείλουν να φροντίζουν τον δήμο και τους δημότες τους, τότε γιατί υπάρχουν?

Εννοείται φυσικά, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κάθε δήμου, της προτεραιότητας των αναγκών του κ.λ.π. Απλά τα τελευταία κριτήρια καταντούν υποκειμενικά μερικές φορές.

 

Ας βάλει ο Δήμος τις κολώνες, που είναι το μεγαλύτερο κόστος, ας έρθει το μονοφασικο, και τα υπόλοιπα μπορεί να τα αναλάβουν οι ιδιοκτήτες.

Για την περίπτωση απαίτησης Μ/Σ, νομίζω ότι το κόστος το αναλαμβάνει η ΔΕΗ ως "κοινωνική προσφορά"... κάπως έτσι μου το είχαν πει κάποτε.

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται από πολλούς παράγωντες. Η ΔΕΗ έχει παλιομοδίτικους τρόπους υπολογισμού τής συμμετοχής στο συνολικό κόστος του έργου. Δηλαδή υπολογίζει την απευθείας απόσταση της οικοδομής από τον κοντινότερο στύλο, και με βάση αυτή την απόσταση πληρώνει ο ενδιαφερόμενος (όταν η απόσταση είναι παραπάνω από 30 μέτρα), άσχετα αν η πραγματική μελέτη προς υλοποίηση πάρει 150 μέτρα. Εκεί κερδισμένος είναι ο πελάτης και η ΔΕΗ μπαίνει χοντρά μέσα.

 

Αν ο δήμος έχει προνοήσει να βάλει στύλους για φωτισμό δημοτικής οδού,τότε όλοι οι καταναλωτές που διαμένουν ένθεν και ένθεν του δρόμου είναι κερδισμένοι...

 

Αν είσαι όμος στο τέλος του δικτύου και θές μεγάλη παροχή (Νο 4,5,6) τότε θα πρέπει να γίνει ενίσχυση, ίσως και αντικατάσταση Μ/Σ.... εκεί ο υπολογισμός του κόστους γίνεται με βάση του R.... οπότε πρέπει να μπεί πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

 

Γενικά μόνο με πίεση προς τον δήμο μπορεί να γίνει κάτι...(και εννοούμε πίεση στο να πληρώσει την ΔΕΗ την συμμετοχή του, γιατί από αιτήσεις η ΔΕΗ είναι γεμάτη από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δημάρχων).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.