Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωγμές στην πλάκα!


 

Recommended Posts

γεια σας παιδια,λοιπον την προηγουμενηεβδομαδα ειχα ενα προβληματακι,ενω σκυροδετησαμε την πλακα ισογειου μαζι με τα δοκαρια της,την επομενη μερα σε δυο τρια σημεα εμφανιστηκαν κατι μικρο ρωγμες εικοσι εκατοστων το πολυ,αλλα φυσικα ελαχιστου παχους.θεωρω οτι εγιναν λογω του οτι επειδη ηταν στην πιο απομακρυσμενη πλευρα του κτιριου,και δεν μπορουσε καποιος να εχει προσβαση πανω στην σκυροδετημενη πλακα για να ριξει νερο καλα.οι ρωγμες ειναι στις ενωσεις πλακας-δικαριων.

Να ανυσηχισω?υπαρχει προβλημα στατικότητας?

Thanks...

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα έλεγα και εγώ, εντελώς εμπειρικά πάντα από τη στιγμή που δεν έχουμε εικόνα, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όντως αυτό συμβαίνει όταν σκυροδετείς με ζέστη και δεν γίνεται καλή ύγρανση μετέπειτα.

Link to comment
Share on other sites

Τα μήκη σιδήρων πλάκας άνω δεν είναι τα απαιτούμενα ή κατά το σιδερώμα μειώθηκε το στατικό ύψος των οπλισμών (κάποιος θα πάτησε επάνω).

 

Συγνώμη παίδες άκυρο, είχα διαβάσει σε άλλο σημείο για τον πρόβολο.

 

Ναι έχει δίκιο ο Αρης Χανιά συνήθως είναι από την μη καλή διαβροχή.

Link to comment
Share on other sites

Τα μήκη σιδήρων πλάκας άνω δεν είναι τα απαιτούμενα ή κατά το σιδερώμα μειώθηκε το στατικό ύψος των οπλισμών (κάποιος θα πάτησε επάνω).

 

Μάλλον δεν είναι αυτό....

το καλούπι όταν έγιναν οι ρωγμές δεν είχε βγει από κάτω.

Είναι σίγουρα από κακή διαβροχή.

Αν το βρέξεις θα σουρώνει από κάτω.

Καλλίτερα να ανεβάσεις φωτογραφίες......

Γιατι δεν γίνεται γενικώς στο φορουμ???.... είναι ότι καλλίτερο.....

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ειχα και εγώ ακριβώς το ιδιο προβλημα!

Μια μέρα μετα τη σκυροδέτηση της τελευταιας πλάκας είδα ρωγμές πάχους 1-2 χιλιοστων και μήκους έως και 1 μετρο περίπου.Ίσως να οφείλεται σε κακή καταβροχή (αν και έριξα αρκετό νερό) ή στη χρήση του ρευστοποιητή.(έως αργά το βράδυ δεν είχε σκληρυνει αρκετά το τσιμέντο).

Τέλος πάντων τώρα τι μπορώ να κάνω αφενός για την αντοχή του (έχει δέσει καλά η πλάκα μου?) και αφετέρου για την υγρομόνωση(το κάτω μέρος της πλάκας μαζεύει νερό)

Link to comment
Share on other sites

Ο ρευστοποιητης δεν προκαλει επιβραδυνση στην πηξη του σκυροδεματος..Κατα μεγαλη πιθανοτητα ειναι θεμα κακη συντηρησης του σκυροδεματος (διαβροχη,couring compound....). Θεμα αντοχης αν η ρωγμες ειναι περιορισμενες δε θα εχεις. Τωρα αν ειναι πλακα ενδιαμεσου οροφου ουτε προβλημα υγρομονωσης θα εχεις (σκεπτομενος οτι θα μπει επικαλυψη, πλακακι ..κτλ), αν ειναι πλακα τελευταιου οροφου τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις καποια καλο μονωτικο αφου το σκυροδεμα παρει τις αντοχες του και η ρωγμες εχουν σταθεροποιηθει..

Link to comment
Share on other sites

Αν ο ρευστοποιητής είναι λάθος, πιστέψτε με μπορεί να μην πήξει... ποτέ το σκυρόδεμα... Για αυτό αποφεύγουμε δικούς μας ρευστοποιητές, και βάζουμε αυτούς που προτείνει η εταιρία σκυροδέματος, καθώς τους έχει δοκιμάσει για το δικό της σκυρόδεμα, ή χρησιμοποιούμε δικό μας αν τον έχουμε και εμείς δοκιμάσει στο συγκεκριμένο σκυρόδεμα. Βέβαια, η εταιρία σκυροδέματος εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό και βαράει στ' αυτιά...

 

Επίσης, μπορεί να μπει ρευστοποιητής σε υπερδοσολογία... (νομίζετε ότι οι άνθρωποι της «πιάτσας» είναι της λογικής να διαβάζουν τί γράφουν οι συσκευασίες για τις δοσολογίες και τον τρόπο χρήσης και εφαρμογής των υλικών; Αν, βέβαια, υποθέσουμε ότι ξέρουν να διαβάζουν;)

 

Επίσης, μπορεί και αντί για ρευστοποιητής να μπει κάτι άλλο... Μην γελάτε... Στο χωριό μου οι θείτσες όταν αρρώσταιναν τα παιδιά τους άνοιγαν το ντουλάπι με τα φάρμακα και έδιναν κάτι... οτιδήποτε... φάρμακο είναι... την άλλη φορά που είχε αρρωστήσει το παιδί της τάδε, τέτοιο του είχαν δώσει και γίνηκε καλά...

Link to comment
Share on other sites

Εγω μιλαω για φυσιολογικες καταστασεις...Τωρα τετοια λαθη μπορει να γινουν αλλα εμενα προσωπικα δε μου εχει τυχει...Να μπει τοσο μεγαλη ποσοτητα ρευστοποιητη που μεχρι το βραδυ να μην εχει πηξει το σκυροδεμα δε μου καθεται καλα...Αλλα κ σαυτην την περιπτωση το σκυροδεμα κατα διαστρωση θα επρεπε να ηταν ζουμι...Τωρα για ρευσοποιητες που δεν δουλευουν καλα με συγκεκριμενα σκυροδεματα δεν το αναιρω αλλα δεν το εχω συναντησει ουτε αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Ο ρευστοποιητής που χρησιμοποιήθηκε ήταν της εταιρίας σκυροδέματος.Αντίθετα όσο καιρό χρησιμοποιούσα δικό μου ρευστοποιητή δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα,δεν είδα την ελάχιστη ρωγμή στις πλάκες.Η γνώμη σας είναι να βάλω κάποιο διεισδυτικό υγρομονωτικό και ενισχυτικό αντοχής στις ρωγμές ή είναι υπερβολικό?Η πλάκα είναι οροφής τελευταίου ορόφου και θα καλυφθεί με κεραμοσκεπής στέγη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.