Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΔΕ για αρδευτικο


yaldabaoth

Recommended Posts

Μηπως κανεις γνωριζει πως γινεται ηλεκτρολογικο σχεδιο (ΥΔΕ) για αρδευτικο φορτιο 20 HP ?

Οποιος γνωριζει ασ επισυναψει καποιο σχεδιο.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, απλά στα ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ στο βασικό έντυπο το δηλώνεις σαν κίνηση και αν είναι στεγασμένο- που συνήθως είναι- δηλώνεις και το φωτισμό. Θέλει προσοχή στο εάν είναι παροχή αγροτικού ρεύματος , η ισχύς του αντλιτικου να μην υπερβαίνει την αντίστοιχη ισχύ τις άδειας από την ΥΕΒ. Αυτό υπάρχει στο ‘’δελτίο γεωργοτεχνικών και γεωργοοικονομικών στοιχείων’’, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στο πελάτη και στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ για τη περιοχή

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον επειδη εχω κανει ΥΔΕ μονο για σπιτια- γραφεια , σε αυτην την περιπτωση τι ακριβως πρεπει να κανω ως κατοψη στη μπρος οψη της υπευθυνης δηλωσης εγκαταστατη στο σχεδιο εγκαταστασης? μηπως μπορεις να επισυναψεις καποιο προτυπο σχεδιο ? στην πισω οψη απλα συμπληρωνω στο Γ' αναλυση συσκευων και κινητηρων οτι υπαρχει ενα μοτερ 15ΚW ??

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για τι παλιά ΥΔΕ η οποία έχει καταργηθεί , είδη χρησιμοποιούμε τη

,ένα περίπλοκο και παράξενο έντυπο 3-4 σελίδων έχει μέσα μετρήσεις και αναλυτικά στοιχειά που δηλώνεις ξεχωριστά για κάθε περίπτωση .
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Για αντλιοστάσιο άρδευσης σύμφωνα και με την πρόταση της ΠΟΣΕΗ απαιτείται επανέλεγχος κάθε επτά (7) χρόνια.

 

Στο βασικό εντυπο στην "Κατηγορία χώρου" το σωστό είναι να γράψουμε "κλειστός επαγγελματικός χώρος που δεν έχει εύφλεκτα υλικά"  ή κάνω εγώ λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Γράφεις αντλιοστάσιο άρδευσης . Οι κλειστοί επαγγελματικοί χώροι αφορούν αποθηκεύσεις .Καμμία σχέση δηλαδή με την περίπτωσή σου . Τη καλημέρα μου σε όλους.

Edited by Stavros Perakis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε. Το λογικό είναι αυτό που λες και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το κατα πόσο είναι σωστό δεν ξέρω όμως. 

Το θέμα το γενικεύω και σε όλες τις μη οικιακές εγκαταστάσεις.

Παραθέτω 3 δεδομένα

 

1. Σύμφωνα με το έντυπο για τους ελέγχους που διενεργεί η ΔΕΔΔΗΕ στην ΥΔΕ

 

“Κατηγορία χώρου”:  Ελέγχεται να είναι συμπληρωμένο με μια εκ των πέντε (5) κατηγοριών που ορίζονται στην § 3 του άρθρου 4 της ΥΑ Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ 470 Β’ 2004) π.χ. «κλειστός επαγγελματικός χώρος με εύφλεκτα υλικά»

 

2.Σε άρθρο του ο κ. Σαρρής στον Εγκαταστάση (Φ. 935 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014) με τίτλο <<Τρία χρόνια με τη νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)>> αναφέρει

 

<<.. Ακολουθεί η κατηγορία χώρου, επόμενος επανέλεγχος για τις μη οικιακές εγκαταστάσεις, Για παράδειγμα, η κατηγορία χώρου «κατάστημα» δεν είναι σαφής ούτε εντάσσεται στις κατηγορίες που περιγράφονται στο Αρθρο 5 της Υ.Α Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ Β΄ 470/2004) που απαιτεί η νέα ΥΔΕ. Βέβαια στο θέμα της κατηγοριοποίησης των ελεγχόμενων εγκαταστάσεων έχουν εντοπιστεί αρκετά κενά (π.χ. σε ποια κατηγορία εντάσσονται τα φωτοβολταικα) αλλά για το θέμα αυτό αναμένονται νομοθετικές ρυθμίσεις..>>

 

3. Από ΠΟΣΕΗ (http://www.poseh.gr/enimerwsim/egxeiridiam/102-2012-08-03-09-45-51.html)

 

<<1. Αναφερόμενοι στο πεδίο «Κατηγορία Χώρου» του εγγράφου της περίληψης (σ.σ. έγγραφο προγενέστερο προς τις υπηρεσίες της), σας υπενθυμίζουμε ότι, όπως σας έχουμε γνωρίσει με το α΄ σχετικό (σ.σ. έγγραφο προγενέστερο προς τις υπηρεσίες της), συμπληρώνεται με μία από τις πέντε κατηγορίες που καθορίζονται στην ΥΑ Φ.7.5/1816/ (ΦΕΚ Β΄ 470 Β/2004), από τον κατά νόμο αρμόδιο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, ο οποίος και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάταξη της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης (ΕΗΕ) στην προσήκουσα κατηγορία....>>

 

 

Απο τα παραπάνω εγώ συμπεραίνω ότι δεν σου παρέχεται η ευελιξία να περιγράψεις εσύ ένα χώρο κατα το δοκουν, αλλά το έντυπο σε αναγκάζει να αναγράψεις υποχρεωτικά μια από τις πέντε κατηγορίες της ΥΑ (π.χ χώρος ψυχαγωγίας και συνάθροισης κοινού και όχι εστιατόριο).

Edited by varonos
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μια φορά πάντως , σε όλες τις ΥΔΕ που έχω συμπληρώσει, ότι ακριβώς αφορά η ηλεκτρική εγκατάσταση (π.χ. εστιατόριο, αρδευτικό συγκρότημα, λογιστικό γραφείο κ.ο.κ.) , συμπλήρωσα την ακριβής ιδιότητα του εκάστοτε χώρου. Σε καμμία ΥΔΕ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα από τον ΔΕΔΔΗΕ ,όσον αφορά αυτό το κομμάτι , αντιθέτως θα έλεγα πως αυτό θέλει κι αυτός (τουλάχιστον εδώ στο Ηράκλειο που μένω) . Δεν πιστεύω πάντως πως θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο να ονομάσεις την εγκατάστασή σου ότι ακριβώς αφορά.

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι θα συμφωνήσω μαζί σου Σταύρο.

Δεν περιμένω η ΔΕΔΔΗΕ να μου δημιουργήσει πρόβλημα επι του συγκεκριμένου.

 

Πιο πολύ το έθεσα ως θέμα προς συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Στην κατηγορία χωρου βαζεις μια απο τις παραπανω που σωστα εχεις περιγραψει βαση του φεκ

Κατά την προσωπική μου άποψη το αρδευτικό θα το εβαζα στην κατηγορία εγκατασταση στην ύπαιθρο και επανέλεγχο σε ενα χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.