Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβη σε κλιματιστικό


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σωστά Philnik. Αν το μήκος των σωλήνων είναι μεγαλύτερο απο αυτό που έχει λάβει υπόψην του ο κατασκευαστής θα πρέπει να ανατρέξεις στο μάνουαλ ώστε να δείς πόσα επιπλέον γραμμάρια ανά μήκος σωλήνα συμπληρώνεις (υπάρχει σχετικός πίνακας).

Όσο για την αμπερομέτρηση, βάζεις την αμπεροτσιμπίδα στο ρεύμα του συμπιεστή. Βλέπεις αν το ρεύμα έχει απόκλιση απο αυτό που αναφέρει το ταμπελάκι, αν ναι συμπληρώνεις εως ότου το ρεύμα που διαβάζεις στην αμπεροτσιμπήδα είναι το αναγραφόμενο.

 

Αν το κλιματιστικό χρειάζεται πλήρωση φρέον το ρεύμα εισόδου του συμπιεστή θα πρέπει να είναι πιο μικρο ή πιο μεγάλο από το συνιστώμενο? Επίσης όταν το κλιματιστικό είναι invrter πως συμπληρώνεις υγρά φρεον και πως ξέρεις ότι χρειάζεται υγρά αφού το ρεύμα εισόδου του συμπιεστή δεν είναι σταθερό? Ένας τρόπος που ξέρω για την διάγνωση της μη καλής απόδοσης ενός inverter κλιματιστικού είναι η διαφορά θερμοκρασίας του αέρα εισόδου με τον αέρα εξόδου να είναι μικρότερη του 15 και ωραία είναι μικρότερη πόσο φρεον θα βάλεις μέχρι να φτάσει το +/-15?

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Τα αμπερ ειναι δυσκολη μετρηση. Ισως να χρειαστες να κοψεις καλωδια. Εχω παρει μια φτηνη συσκευη που ειναι σαν πριζα και μετραει ποσα kW καταναλώνει το μηχανημα. Αν και εχω και πολυμετρο.

Αν καταναλωνει πολυ λιγοτερο ειναι ενδειξη πως δουλευει χωρις φορτιο και χωρις φρεον.

Αλλα αν ειναι inverter ισως καταναλώνει πιο λιγο γιατι πιανει τις θερμοκρασιες με μικρη καταναλωση.

Ειναι καλό να ρυθμισεις οσο πιο σωστα τα υγρα, αλλα μπορει να μην ειναι αυτο το προβλημα και να κανεις ζημια. Εκτος και αν εχεις ζυγαρια και εισαι σιγουρος πως δεν βασεις τελικα πολυ παραπανω φρεον για να δουλεψει.

Πρεπει αν ειναι παλια μοναδα να την καθαρισεις μηπως και εμποδιζεται η ροη( εσωτερική και εξωτερικη αν υπάρχει ),σε καινουργια να δεις αν υπαρχει καμμια τσακισμένη σωλήνωση, αν εβαλες σωστα τα καλωδια, αν ελεγξες για διαρροες κλπ.

 

Θα βοηθουσε αν ελεγες τι τύπος κλιματιστικό ειναι, αν ειναι καινουργιο και κανεις την εγκατασταση μονος σου και τι μετρησεις δίνει εκτός από το λαμπακι που αναβοσβηνει, αν αναβοσβηνει ακομα, και πως τελικα το εφτιαξες.

 

Καλησπέρα philnik!

Για το συγκεκριμένο μηχάνημα που αναφέρεσαι δεν ανέλαβα να το φτιάξω λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω του οτι ο πελάτης του φάνηκαν τα 20 ευρώ επίσκεψη πολλά.. Τώρα που σε βρήκα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που πληροφορήθηκα πρόσφατα, αν κάνεις εγκατάσταση καινούργιου κλιματιστικού με υγρά R410 και δεν κανείς κενό υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Άκουσα διάφορα αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω? Η βοήθεια σου θα είναι για μένα υπερπολύτιμη και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων πάρα πολυ!!

Edited by NIKOS ASTROS
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα σε όλους! Σε ένα κλιματιστικό πολύ επώνυμης εταιρίας 12.000Btu inverter λίγων μηνών ενώ δουλεύει καλά και αποδοτικά για όσες ώρες χρειαστεί, μετά την απενεργοποίηση του και κατά την ενεργοποίηση του ξανά κάνει ένα θόρυβο η εξωτερική μονάδα φλασάρει μέσα (αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του) και δεν ξεκινάει. Εάν στην παρούσα κατάσταση του απενεργοποιήσεις την τροφοδοσία για κάποιο χρόνο (reset) το μηχάνημα ξεκινά και δουλεύει άψογα μέχρι να το απενεργοποιήσεις ξανά και να σου κάνει τα ίδια. Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:

Το κλιματιστικό που έχω σπίτι μου (δεκαετίας και άνω, Excel 24άρι) ξαφνικά στη λειτουργία θέρμανσης αρχίζει και πετάει δροσερό αέρα (σαν να ήταν σε λειτουργία ανεμιστήρα). Το έκανε σπάνια και διορθωνόταν όταν το αναβόσβηνα αλλά δύο μέρες τώρα το κάνει διαρκώς.

Κάποιος που ασχολείται με αυτά έχει καμιά ιδέα τι να κοιτάξω;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν πρέπει να το ξηλώσεις (αν σου το επιτρέπεουν τα οικονομικά σου)

 

Κατά δεύτερον, μάλλον έχει καεί ο συμπιεστής της εξωτ. μονάδας

 

Καλό είναι να καλέσεις ενα ψυκτικό ...

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει περιπτωση να εχει καει ο συμπιεστης και να δουλευει κατα διαστηματα κανονικα; Σημερα πχ εχει βγαλει 8 συνεχομενες ωρες χωρις προβλημα..

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι και μένα το παλιό έτσι δούλευε λίγο πριν τα ''τα τινάξει''

 

Εμένα είχε τύχει σε καλοκαιρινή περίοδο και δούλευε (ψύξη) όποτε του καπνιζε !!!!!!

 

Ή καμμένος είναι ή κολλημένος ....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Μην αγνοείτε πως τα κλιματιστικά κατά τη λειτουργία θέρμανσης έχουν και λειτουργία defrost, όπου για ένα χρονικό διάστημα η μέσα μονάδα πετάει κρύο (σχετικά) αέρα.

Link to comment
Share on other sites

οι συμπιεστες δεν πεθαινουν και ξαναζωντανευουν

αν ψοφησουν πανε μια και καλη

αν υπαρχει μια βλαβη αυτη τη στιγμη (γιατι η αποψυξη αναλογα το κλιμα , παρουσιαζει τα ιδια φαινομενα και ειδικα για εκεινης της εποχης κλιματιστικα τα πραγματα ζοριζουν απο τους +5 βαθμους και κατω) μενει να ειναι σε κατι αλλο

 

πχ εκτονωτικη και 4ωδη (η φυσικα τα ηλεκτρονικα που τις ελεγχουν)

αν πχ εχεις υγρασια στο κυκλωμα του ψυκτικου μεσου αυτα δε θα δουλεψουν καλα (ειδικα η εκτονωτικη που μπορει να φραξει) - επομενο επακολουθο θα μπορουσε να ειναι να παρεις οριστικα αναχειρας τον συμπιεστη.

 

τωρα να βρεις εμπειρο ψυκτικο να ασχοληθει με αυτης της ισχυως κλιματιστικα (δηλαδη οχι καποιον που απλα συνδεει χαλκοσωληνες και βαζει φρεον με ζυγαρια) μαλλον δυσκολο.

 

το μονο οικονομικο που μπορεις να κανεις ειναι να εξασφαλισεις οτι δεν εχεις αερα η υγρασια (η και τα δυο) στο φρεον αρα , κενο - ξεπλυμα και δοκιμη πιεσης με αζωτο - πληρωση. αν δεν δουλεψει καλυτερα μετα απο αυτα θες αντικατασταση σε κατι απο τα παραπανω αλλα αν υπαρχουν ανταλλακτικα δεν ξερω ποσο ευκολα θα ασχοληθει καποιος μαζι τους

 

για την περιπτωση της αποψυξης, μολις ξανασταματησει δοκιμασε να δεις αν εχει πιασει παγο ο εξωτερικος εναλλακτης η αν εχεις θερμομετρο δες αν εχει χαμηλοτερη θερμοκρασια απο αυτη του περιβαλλοντος , γιατι αν αυτα συμβαινουν μαλλον δεν εχεις προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.