Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιεστικό για πλήρωση δεξαμενής


kostis010

Recommended Posts

Εδώ και ένα χρόνο περίπου, στην πόλη μου υπάρχουν μέρες που ο δήμος μειώνει την πίεση του νερού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει ως την ταράτσα του δεύτερου ορόφου όπου είναι η δεξαμενή. Έτσι, βάλαμε ένα μηχάνημα, όχι ακριβώς πιεστικό, κάτω στο ρολόι. Το πρόβλημα είναι ότι, σύμφωνα με τον υδραυλικό, το μηνάνημα αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί για ώρες. Βασικά το ενεργοποιούμε με κουμπί κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε ότι το δίκτυο δεν έχει πίεση, το αφήνουμε ένα μισάωρο περίπου να γεμίσει η δεξαμενή και μετά το κλείνουμε. Στο παρελθόν, ένα παρόμοιο μηχάνημα που το 'χαμε αφήσει 1 ώρα κάηκε. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο "πιεστικό" που να μην χρειάζεται να το ενεργοποιούμε εμείς, να δουλεύει μόνο του, να μην καίγεται και να μην κάνει θόρυβο. Ο υδραυλικός μας είπε "όχι" και ήταν κατηγορηματικός...αλλά προσωπικά δεν με έπεισε. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ, είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάτι τέτοιο? Μας πρότεινε ωστόσο να μεταφέρουμε τη δεξαμενή κάτω στο γκαράζ ούτως ώστε να είναι κοντά στο ρολόι κι από κει να βάλουμε πιεστικό. Όμως, έτσι, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος δεν θα έχουμε ούτε νερό... Επίσης, θα αυξηθεί πολύ η κατανάλωση νερού καθώς στην οικία υπάρχουν 3 διαμερίσματα που τώρα βολεύονται (τα 2 απ' αυτά) χωρίς πιεστικό. Άρα, απορρίπτεται αυτή η ιδέα. Τι προτείνετε?

Edited by kostis010
Link to comment
Share on other sites

Μία αντλία μικρής παροχής και μικρού μανομετρικού, με κατάλληλη (αυτόματη) διάταξη περιορισμού της παροχής και διπλό πρεσοστάτη στην αναρρόφηση είναι η λύση στο πρόβλημα.

 

Δηλαδή αυτό που έχεις ήδη, αλλά σωστά διαστασιολογημένο και με διάταξη προστασίας.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα πρέπει να έχει και αυτόματη διάταξη εκκίνησης (πιεστικό δοχείο με πιεζοστάτη με απλά λόγια). Για να ενεργοποιείται μόνο του όταν δεν επαρκεί η πίεση του δικτύου. Ετσι όπως μας τα είπες καταλαβαίνω ότι γεμίζοντας η δεξαμενή κλείνει το φλοτέρ και η αντλία συνεχίζει να δουλεύει γυρίζοντας τα ίδια νερά με αποτέλεσμα να " βράζει¨" και να καίγεται.

Link to comment
Share on other sites

κοινως ασε τον υδραυλικο να κανει αυτο που γνωριζει (να συνδεει σωληνες) και αναζητησε εναν μηχανικο να σου λυσει το προβλημα.

Η αντλια (φανταζομαι οτι αυτο ειναι το μηχανημα) μπορει να καιγεται και απο ελλειψη νερου. Γυρευε πως την εχει συνδεσει...

Link to comment
Share on other sites

Είναι δουλειά μηχανικού αυτό? Νόμιζα ότι είναι στα καθήκοντα υδραυλικού. Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιο λινκ να δω πώς είναι αυτή η αντλία κι αν μοιάζει με αυτή που έχω?

Link to comment
Share on other sites

Είναι δουλειά κάποιου που έχει τις γνώσεις να υπολογίσει και να σχεδιάσει ένα αυτόματο σύστημα (δεν πρόκειται να το βρεις έτοιμο προς εγκατάσταση). Αν μπορεί να το κάνει ο υδραυλικός, κανένα πρόβλημα. Αλλά, όπως λές, ήδη το έκανε και δεν δούλεψε κατά τον επιθυμητό τρόπο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από το τεχνικό σκέλος της υπόθεσης, υπάρχει και ένα θεματάκι με την ενδεχόμενη παραβίαση του κανονισμού δικτύων του δήμου σου. Αυτές οι αντλίες συνήθως απαγορεύονται. Η λύση της δεξαμενής στο ισόγειο με πιεστικό είναι η μόνη επιτρεπτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.