Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση σε στάδιο κατασκευής?


emantsik

Recommended Posts

Υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής σε οικοδομή που δεν έχει ολοκληρωθεί εντελώς? Έχουν γίνει οι εργασίες σκυροδεμάτων,τοιχοποιειών, η οικοδομική άδεια είναι εν ισχύ ενώ δεν έχει σφραγιστεί για την αποπεράτωση των σκυροδεμάτων.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος προβλέπει ότι υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής σε κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός έως τις 28.07.2011 .

Στη συνέχεια, ψηφίστηκε τροπολογία του νόμου που ορίζει ότι για ημιτελείς κατασκευές (με τον φέροντα οργανισμό ολοκληρωμένο) είναι δυνατή η έκδοση άδειας περάτωσης της κατασκευής.

 

Συνεπώς, το ακίνητο που περιγράφεις υπάγεται στη ρύθμιση, και η κατασκευή ολοκληρώνεται με τη σχετική άδεια της πολεοδομίας.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγοραστής διαμερίσματος υπό κατασκευή (άδεια του 2010)

με κάλεσε να δηλώσω μετατροπή Η/Χ σε χώρο κύριας χρήσης.

 

Μήπως προκληθεί πρόβλημα κατά την ρευματοδότηση καθότι δεν είμαι εγώ ο μηχανικός της οικοδομής?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.

Το νομίμως υφιστάμενο μέρος του ακινήτου ρευματοδοτείται κανονικά, όπως και ο κλεισμένος ημιυπαίθριος, αρκεί μετά τη ρύθμιση να δηλωθεί ο επιπλέον ρευματοδοτούμενος χώρος.

Το ζήτημα της ρευματοδότησης αγορά σε καθολικά αυθαίρετες κατασκευές που δεν μπορούν να πάρουν (πριν την ένταξη στη ρύθμιση) ρεύμα για κανένα μέρος της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Πως τεκμηριώνεται η ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού? Είναι απαραίτητο να έχει θεωρηθεί η άδεια όσον αφορά την ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού ή αρκούν φωτογραφίες? Στην περίπτωση που εξετάζω δεν έχει θεωρηθεί η άδεια η οποία <<λήγει>> το 2012.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

@emantsik

 

Τι παει να πει "θεώρηση αδείας για ολοκλήρωση του φέροντος οργανισμού" ? Εγώ μόνο για πλήρη αποπεράτωση για συνδεση με τα δίκτυα ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς δε χρειάζεται θεώρηση? Αναθεώρηση χρειάζεται για παράταση επ'αόριστον από την πολεοδομία μόλις τελειώσει ο σκελετός για να είσαι ήσυχος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.