Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Φωτιστικά που βρίσκονται εκτός καταστήματος (πχ στον πρόβολο του καταστήματος), φωτεινές επιγραφές κτλ, λαμβάνονται υπόψιν στους υπολογισμούς για ΠΕΑ?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι τα εξωτερικά φώτα πρέπει να προσμετρηθούν σαν επιπλέον φορτία (όχι σαν φωτιστικά σώματα που θα κάνεις τον έλεγχος των lx).

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι. Ο εξωτερικός τεχνητός φωτισμός δεν έχει να κάνει με τις συνθήκες οπτικής άνεσης εντός του κτιρίου, οπότε δεν ασχολείσαι με αυτόν ούτε στη Μ.Ε.Α. ούτε και στο Π.Ε.Α.

Πες ότι είναι εξωτερικός φωτισμός ....ανάδειξης :wink: .

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμη...Εχω φωτιστικά μέσα, σύνολο 380W. Το κτίριο αναφοράς απαιτεί για 60τμ 960W. Στην καρτέλα τι σημειώνω τα δικά μου η του κτιρίου αναφοράς? Προφανώς δεν πληρεί τις συνθήκες οπτικής άνεσης...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά,

hkamp τα φωτιστικά είναι λαμπτήρες φθορισμού 'σωλήνες', 2x30w σε 4 σημεία + ~120w λαμπτήρες στον ημιόροφο και στα 2 wc. Για να πω την αλήθεια στο 1wc πίσω από την "μπάλλα" δεν είχε καν.....

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Ας υποθέσουμε ότι είναι φθορισμού Τ8 με μαγνητικό μπάλαστ.

 

Με τον πιν. 5.1α θα ήθελες 4,2 Χ 5 Χ 60 = 1.260 W για να πιάσεις τα 500 lux του κτιρίου αναφοράς.

 

Δεν υπολογίζεις στην ισχύ οτιδήποτε δεν αφορά τον γενικό φωτισμό. Οπως εξωτερικό φωτισμό. Αυτός είναι έξω και από τη ζώνη και από τους υπολογισμούς.

Για τα W.C. βοηθητικούς χώρους δυστυχώς δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ΤΟΤΕΕ όπως κάνει για τον αερισμό. Οπότε αυτά είναι μέσα.

 

Εσύ έχεις 380 + κάτι ψιλά για τα μπάλαστ. Λιγότερα από 1,26 kW.

 

Αρα στην εγκατ/νη ισχύ βάζεις 1,26 KW.

 

Αν οι λαμπτήρες φθορισμού στο κτίριό σου είναι τεχνολογίας Τ5 (οι λαμπτήρες Τ5 έχουν αρκετά πιο μικρή διάμετρο από αυτή των Τ8 ) τότε η ισχύ που θα έβαζες θα ήταν 0,96 kW. Αυτή η τεχνολογία λαμπτήρων χρησιμοποιείται στο κτίριο αναφοράς.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.