Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάθεση ευρωκωδίκων με μειωμένη τιμή μέσω ΣΠΜΕ


sundance

Recommended Posts

Δηλαδή μας απαγορεύει, αν είμαστε 3 μηχανικοί και τους έχει αγοράσει ο ένας αλλά τους διαβάζουμε για να μορφωθούμε και οι τρεις, να μελετάμε οι άλλοι δύο που δεν τους έχουν αγοράσει;

Μόνο στο Ελλάντα.......

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Faethon11 το θέμα φοβάμαι πως είναι πιο πολύπλοκο. Δεν είναι το ζήτημα πως δεν έχουμε τρόπο να βρούμε τους Ευρωκώδικες σε ένα κάποιο στάδιο. Όλοι πιστεύω τους έχουν από κάπου σε κάποια μορφή. Είναι θέμα όμως πως με τον τρόπο αυτό η χρήση τους καθίσταται παράνομη και είμαστε εν δυνάμει υπόδικοι. Μπορεί πολλοί να γελάνε τώρα αλλά εάν ο ΕΛΟΤ αποφασίσει να το κυνηγήσει θα κοπούν πολλά ποδάρια... Και αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο διαβάστε την παρακάτω παράγραφο για να δείτε τι είδους αντιλήψεις έχουν οι άνθρωποι που λαμβάνουν αποφάσεις.

 

Είναι μεγάλο θέμα ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι (ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας) "νόμιμοι" διαχειριστές των Ευρωκωδίκων την διάθεση τους. Δίνουν λοιπόν στην έκδοση μηχανικού δύο "άδειες" (ο θεός να τις κάνει) οι οποίες χάνονται εάν κάνεις format ή εγκατάσταση. Τουτέστιν δύο format = επαναγορά. Επειδή λοιπόν μιλούσα για το θέμα αυτό τρείς (3) ώρες στο τηλέφωνο για να βρω κάποιον υπεύθυνο και να μου το επιβεβαιώσει (στην αρχή πίστευα πως ήταν παρανόηση της γραμματείας του ΕΛΟΤ) βρέθηκα στην δυσάρεστη θέση να προσπαθώ να πείσω έναν άνθρωπο για το αυτονόητο. Αυτό που επικρατεί καθολικά στην αγορά λογισμικού. Πως πρέπει με κάποιον τρόπο οι άδειες που πουλάνε να κατοχυρώνονται στον χρήστη εφ' όρου ζωής. Μάλιστα χρησιμοποίησα ως επιχείρημα πως στο κοντά θα αλλάξω υπολογιστή οπότε αναγκαστικά θα χάσω μια άδεια και μου είπε ειρωνικά: "...κύριε είναι ευκαιρία να κάνετε μαζί τις αγορές!". Επίσης θεωρεί πως οι Ευρωκώδικες πουλάνε σαν τρελλοί! Δεν ξέρω τι πήρε, ούτε από πιό πλανήτη ήρθε ο κύριος... Τα παραθέτω όλα αυτά για να γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι με τι έχουμε να κάνουμε.

 

Φυσικά και δεν αγόρασα του Ευρωκώδικες στο τέλος...

Edited by cohat
Link to comment
Share on other sites

Μα για το ίδιο πράγμα αγανακτώ και εγώ.... Για το ότι νομίζουν πως έχουν πιάσει τον παπά από τα αμελέτητα.

Η μάλλον για το ότι έχουν βρει τον έναν μήνα που θρέφει τους άλλους έντεκα....

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα όμως πως με τον τρόπο αυτό η χρήση τους καθίσταται παράνομη και είμαστε εν δυνάμει υπόδικοι

 

ρε συ cohat μας. από που και ως που η χρήση τους είναι παράνομη? δηλαδή οι δικηγόροι έχουν το σύνολο των νόμων του σύμπαντος κόσμου για να ασκήσουν τη δικηγορία? λένε άλλοι τις μπαρούφες , μην τις λες και συ

 

σύντροφοι για να μην είστε παράνομοι, μέχρι να τους αγοράσετε μην κάνετε καμία μελέτη.

 

στείλτε μάλιστα τους πελάτες σε μένα. δεν γαμιέται, θα ρισκάρω για να γλυτώσετε εσείς

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

σύντροφοι για να μην είστε παράνομοι, μέχρι να τους αγοράσετε μην κάνετε καμία μελέτη.

 

στείλτε μάλιστα τους πελάτες σε μένα. δεν γαμιέται, θα ρισκάρω για να γλυτώσετε εσείς

Και που το ξερω εγω;

Μια δοκιμη θα με πεισει;

Link to comment
Share on other sites

εμένα οι τιμές είναι ανά στρέμμα. με στατικά που μετριούνται σε m2 δεν ασχολούμαι

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρώ κακό το να πληρώσει κάποιος μηχανικός άπαξ τους ευρωκώδικες δεδομένου ότι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για μετάφραση, ενσωμάτωση, εθνικά προσαρτήματα κτλ. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι οι φόροι που πληρώνουμε και που δεν πληρώνουμε δεν αρκούν για να ζήσει το κράτος. Όχι πως δεν γίνεται ένα τρελό φαγοπότι και κατασπατάληση χρημάτων. Αλλά προσωπικά δεν θα με πείραζε να πληρώσω μια φορά στην επαγγελματική μου ζωή 300-400€ για να μπορώ να υποβάλω στατική μελέτη οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή ένωση. Όμως μια φορά και όχι μαλακίες του στυλ δεν τυπώνεις και μη κάνεις φορμάτ κτλ.

Ερώτηση: Τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης?

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πληρώνεις. Το έχω γράψει επανειλημμένως. Τα πρότυπα-κανονισμοί παράγονται από ιδιωτικούς φορείς. Το αν όλα τα τεχνικά γραφεία ανά την Ευρώπη τα έχουν αγοράσει είναι άλλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.