Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάδοση πυρκαγιάς εκτός κτιρίου (αποστάσεις από άλλα κτίρια)


Paul_Mix

Recommended Posts

Στη παθητική πυροπροστασία για κατοικία

'Οταν βάζουμε πλευρικές αποστάσεις κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου, προσθέτουμε και το πλάτος του δρόμου;

 

Δηλαδή 4 μέτρα απόσταση κτιρίου από το όριο της ιδιοκτησίας όπου βρίσκεται ο δρόμος, + 6μ.πλάτος ο δρόμος, άρα θα θεωρήσουμε απόσταση 10μ για την μελέτη;

 

κάποιος συνάδελφος απάντησε ότι ετσι γίνεται, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω στους κανονισμούς.

Edited by miltos
Μεταφορά μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Ναι, προσθέτεις και το πλάτος του δρόμου, ώστε να μετρήσεις απόσταση από το απέναντι οικόπεδο, όπου μπορεί να υπάρχει ή να κατασκευαστεί κτίριο. Το σκεπτικό είναι να αποφύγουμε τη μετάδοση πυρκαγιάς σε άλλο κτίριο.

 

Σκέψου την περίπτωση στην κύρια όψη του κτιρίου να είσαι κολλημένος στην ρυμοτομική, και να μετρούσες απόσταση από το όριο του οικοπέδου. Έπρεπε να έχεις ποσοστό ανοιγμάτων <15%...

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Μα αφού μετράς απέναντι απόσταση από άλλο κτίριο. Το απέναντι κτίριο πόσο κοντά σου μπορεί να είναι; Όσο είναι το πλάτος του δρόμου (ΟΓ. σε Ο.Γ.) συν την τυχόν υποχώρησή σου από την Ο.Γ.

Link to comment
Share on other sites

μιλάς για κτίρια από την απέναντι πλευρά του δρόμου; αν ναι προφανώς βάζεις και το πλάτος του δρόμου. Αφού λέμε για μετάδοση φωτιάς μας ενδιαφέρουν οι πραγματικές αποστάσεις...ο δρόμος δεν πρόκειται να μικρύνει ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Σε πολλές περιπτώσεις, εντός ΒΙ.ΠΕ., έχουμε υποχρεωτικές πλάγιες αποστάσεις από το όριο του οικοπέδου 5,00μ (οικοδομική γραμμή)...

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμη κι άν χτιστεί στο όμορο οικόπεδο κάποια κατασκευή, αυτή θα απέχει τουλάχιστο 10,00μ από το δικό μας κτίριο!

Μπορούμε να συμπεράνουμε δηλαδή με ασφάλεια, ότι αν χωροθετήσουμε το κτίριό μας πάνω στην οικοδομική γραμμή, δε θα υπάρχει απαίτηση πυραντοχής του αντίστοιχου αντίστοιχου πλευρικού τοίχου, παρά το γεγονός ότι θα απέχει λιγότερο από 5μ από το όριο του οικοπέδου μας...???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.