Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματισμός Ψύξη - Θέρμανση


nick_nick

Recommended Posts

Καλησπέρα, κάνω μια μελέτη κλιματισμού ψύξης και θέρμανσης με split units σε μια προσθήκη ορόφου για πολεοδομία. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να θερμάνω τα μπάνια. Αν βάλω ηλεκτρικές θερμάστρες έχω πρόβλημα με τον ΚΕΝΑΚ, κάποια καλύτερη ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

χρειάζομαι αντλία θερμότητας ή λέβητα για να το κάνω αυτό που λες, εγώ λεβητοστάσιο δεν έχω και αντλία θερμότητας δεν μπορώ να δείξω σε μελέτη πολεοδομίας και να υποχρεώσω τον πελάτη σε μία τόσο δαπανηρή εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

............... εγώ λεβητοστάσιο δεν έχω και αντλία θερμότητας δεν μπορώ να δείξω σε μελέτη πολεοδομίας και να υποχρεώσω τον πελάτη σε μία τόσο δαπανηρή εγκατάσταση.

 

συνάδελφε, ο κάτω όροφος πως θερμαινεται ?

δεν έχει λεβητοστάσιο ?

αν όχι, έχει κλιματιστατικα ?

αν όχι, έχει σόμπες υγραερίου ?

μήπως έχει μαγγάλι με κάρβουνα ?

 

και γιατί δεν μπορείς να τα δείξεις στη πολεοδομία κλιματιστικα (Θ-Ψ με αντλία θερμότητας) , τι περιορισμούς έχεις ?

 

τέλος πάντων, εγω σε ανάλογη περίπτωση ειχα βάλει στο μπάνιο ηλεκτρικό σώμα λαδιού με απευθείας σύνδεση

απο τον πίνακα (με παρεμβολή ενος χρονοθερμοστάτη) που λειτουργούσε ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

nick_nick, όντως ..γιατι δεν μπορείς να δειξεις ΘΨΚ με Α/Θ ???????....μια ενναλακτικη μεθοδος ΘΨΚ ειναι και αυτη, μερικες μελετες που εχω παραδωσει σε τετοιου ειδους θΨΚ δεν μου εχουν πει κατι...μια καλη λύση ειναι και αυτη που λέει πάνω απο μενα ο dib...και νομιμη σε αποψη αδειας και οικονομικη, που το προβλημα?...

Link to comment
Share on other sites

Ο κάτω όροφος θερμαίνεται με μονοσώλήνιο, αλλά το λεβητοστάσιο δεν μπορώ να το δείξω στη μελέτη που κάνω γιατί είναι σε παράνομο χώρο. Όταν είχε βγει η άδεια του κάτω ορόφου δεν υπήρχε απαίτηση μελέτη θέρμανσης. Την αντλία θερμότηας θα ήθελα να την αποφύγω γιατί σε περίπτωση που θέλει να ακολουθηθεί η μελέτη πιστεύω ότι είναι μια αρκετά δαπανηρή εγκατάσταση για να "υποχρεώσεις" κάποιον να την εφαρμόσει. Μάλλον στα σώματα λαδιού θα καταλήξω, απλά φοβάμαι ότι θα με δυσκολέψουν στον ΚΕΝΑΚ μιας και είναι αρκετά ενεργοβόρα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να σε δυσκολέψουν?....σιγά...μπάνιο ειναι στο κάτω κάτω...πόόόόσα πολλα Watt θα του βάλεις εκει...''είπαμε''!!! και στη τελικη αν ''φοβασαι'' για το τι θα προκύψει στο ΚΕΝΑΚ, απλα παιξε με τον ετυεροχρονισμο του συγκεκριμενου μερους-μπάνιου.βαλε ενα πολύ μικρο.

Link to comment
Share on other sites

Στον ΚΕΝΑΚ δεν δυστυχώς δεν παίζει ρόλο ο ετεροχρονισμός, αυτό που μετράει είναι η ισχύς του συστήματος (θερμαντικό σώμα) σε συνδυασμό με το καύσιμο που θα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και τον βαθμό απόδοσης του συστήματος που είναι 1.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.