Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση στις Υποβαλλόμενες μέχρι 31/12/2011 αιτήσεις


Recommended Posts

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση με τη σειρά μου. Σε περίπτωση κατά την οποία πάμε με έκδοση Ο.Α εντός 3 ετίας τη δήλωση την αφήνουμε σε κατάσταση αρχικής υποβολής?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ έκανα υποβολή και το δέχθηκε και μπήκε σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής κανονικά.

Απλώς έχε κατά νου ότι θα πρέπει πριν το βάλεις σε προσωρινή υπαγωγή να έχεις οριστικοποιήσει τα μεγέθη, γιατί μετά δεν αλλάζουν και θα πρέπει με αυτά τα νούμερα να πας πολεοδομία αργότερα για την άδεια.

Επίσης προς θεού μην ξεχάσεις να επιλέξεις την έκδοση άδειας οικοδομής στις καρτέλες καταγραφής γιατί μετά θα υπολογίσει πρόστιμο και θα κλαις.

Link to comment
Share on other sites

Konstantinos για να κάνεις υποβολή θα πρέπει να επιλέξεις τρόπο πληρωμής ή κάνω κάτι λάθος? Επίσης εγώ είχα δηλώσει κάποια έργα πρίν την ενημέρωση του συστήματος ως πρός την έκδοση οικοδομικής άδειας και είχα αναγράψει στις παρατηρήσεις πως θα πάει με έκδοση Ο.Α βάσει άρθρου 26. Σε αυτή την περίπτωση τι ακριβώς κάνω??

Edited by treloepistimonas
Link to comment
Share on other sites

Ναι μεν, αλλά αν έχεις δηλώσει σωστά ότι θα βγάλεις άδεια θα δεις ότι το πρόστιμο που βγάζει είναι μηδέν.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ξανακάνεις υποβολή (αφού πληρώσεις το παράβολο που σου αντιστοιχεί) για να μπεις σε προσωρινή υπαγωγή θα σου λέει ότι το πρόστιμο είναι μηδέν και θα έχεις μόνο μια εικονική επιλογή, να πληρώσεις εφάπαξ.

Πατάς ΟΚ και μετά θα δεις στην λίστα με τα οικονομικά στοιχεία ότι δεν χρωστάς τίποτα άλλο (μια δόση μηδενική μόνο την οποία αγνοείς).

Το τι γίνεται μετά (αν δηλαδή πρέπει να κάνεις και οριστική υπαγωγή) δεν το γνωρίζω ακόμη, αλλά φαντάζομαι πως και για αυτές τις περιπτώσεις θα υποβάλλουμε σχέδια κλπ ώστε να κλείσει ο φάκελος και με αυτά τα σχέδια να πάμε μετά στην πολεοδομία για να νομιμοποιήσουμε. θα δούμε σε δεύτερο χρόνο.

Προσοχή μόνο να έχεις συμπληρώσει σωστά τις καρτέλες μην σου βγάλει κανένα πρόστιμο και βάλεις να πληρώσεις και εφάπαξ και γίνεις όντως τρελός επιστήμονας μετά.

 

Στο άλλο ζήτημα που θέτεις, αν δεν έχεις μπει σε προσωρινή υπαγωγή, τότε το αλλάζεις και υποβάλεις. Αν είσαι ήδη σε προσωρινή υπαγωγή, τότε δες αν αλλάζει με ενδιάμεση υποβολή. Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να πας από το ΤΕΕ...

Edited by Konstantinos_0711
Link to comment
Share on other sites

Να σας κανω μια ερώτηση συνάδελφοι έχω μια αίτηση σε επεξεργασια από τις 10-12-2011, την εχω στο στάδιο της επεξεργασίας για να πω στον πελάτη τα πρόστιμα, την καταθέτω σε αρχική υποβολή στις 24-01-2012 και πληρώνει παράβολο στις 26-01-2012! Την 1η δόση-εφάπαξ πότε πρέπει να την καταθέσει????

 

Εχω αγχωθεί που η αίτηση ήταν σε επεξεργασία απο τον Δεκέμβρη του 11 μήπως ηταν υποχρεωμένος να πληρώσει μέχρι σήμερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος συνάδελφε????

 

Έχω αγχωθεί γιατι το παλιοπρόγραμμα του τεε αναφέρει σαν ημερομηνια εισαγωγής ΜΟΝΟ την ημερομηνια επεξεργασίας.......και δν αναφέρει την ημερομηνία που την κατέθεσα(αρχική υποβολή)!!!!

Link to comment
Share on other sites

Konstantinos Το θέμα είναι πως όταν είχα υποβάλλει στο σύστημα του ΤΕΕ δεν υπήρχε ακόμη η επιλογή για έκδοση οικοδομικής άδειας με αποτέλεσμα να μου βγάλει κάποιο πρόστιμο. Εγώ πλήρωσα παράβολο αλλά το έχω αφήσει στην αρχική υποβολή . Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα καθώς υπάρχει εκκρεμότητα προστίμου. Να επιλέξω την έκδοση οικοδομικής άδειας και να κάνω προσωρινή υπαγωγή ή θα μου βγάλει τίποτε πρόστιμα? Έχω αγχωθεί ολίγον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.