Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος απόφοιτος - Γενικές πληροφορίες για μελέτες


qwertylova

Recommended Posts

Εγω νομίζω ότι επείδή το φάσμα δραστηριότητας του μηχανολόγου είναι πολύ μεγάλο καλό θα ήταν να μας πεις με τι είδους μελέτες θα ήθελες να ξεκινήσεις. π.χ. μελέτες κλιματισμού σε κτίρια ή μελέτες σχεδιασμού παραγωγικών μονάδων που είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα ?

 

Γνώμη μου επίσης είναι ότι, ειδικά στην ειδικότητα του μηχανολογου ηλεκτρολογου, καταλήγει κανείς να ασχολείται, συνήθως, με κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, τουλάχιστον στην αρχη. π.χ. άλλο να ξεκινήσεις με μελέτες κλιματισμού/υδρευσης/αποχέτευσης για κτίρια και άλλο με μελέτες για βιομηχανικές μονάδες. Μονο το κάθε αντικείμενο θέλει κάμποσο καιρό (ίσως και χρόνια) για να το μάθει κανείς καλά. Να δεις τι κυκλοφορεί στην αγορά, τι συστήματα υπάρχουν, πότε χρησιμοποιείς συστήματα νερού, πότε VRV, που ταιριάζει το καθένα, οικονομοτεχνική αξιολόγηση και το κυριότερο να αποκτήσεις την κριτική ικανότητα για να αξιολογείς εξ αρχής την φιλοσοφία του σχεδιασμού που θα ακολουθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Οχι και τρισδιαστατα στο autocad. Μηχανολογος ειναι ο ανθρωπος δεν ειναι αρχιτεκτονας.

 

 

Σαν νεος μηχανολογος που εισαι ξεκινα με απλες μελετες θερμανσης, κλιματισμου κτλ και σιγα σιγα προχωρας βαθυτερα. Ξεκινας με μικρα κτηρια και μελετες ρουτινας και προχωρας σε πιο μεγαλα εργα και πιο περιπλοκες καταστασεις. Εξαρταται και με τι θελεις να ασχοληθεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.