Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδειες-δικαιολογητικά για την διάνοιξη ιδιωτικού δρόμου


Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι, χαιρετίζω το ωραίο φόρουμ και μπαίνω στο θέμα,

Για την διάνοιξη ιδιωτικού δρόμου εκτός σχεδίου ποιές μελέτες πρέπει να γίνουν και ποιες άδειες πρέπει να παρθούν από ποιές υπηρεσίες ώστε αυτός να κατασκευαστεί νόμιμα, το ρωτω καθώς ιδιώτης μου έχει ζητήσει την διάνοιξη ιδιωτικού δρόμου εντός του αγροτεμαχίου του για να διευκολύνει την μετακίνηση του εντός αυτού.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

αν δεν έχει εκδόσει άδεια οικοδομής , ώστε να περιλαμβάνεται στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου , νομίζω ότι μπορείς να ζητήσεις από το δασαρχείο της περιοχής του ακινήτου την έγκριση κατασκευής δασικού δρόμου Μπορείς να ρωτήσεις τι θα χρειαστούν Σε ανάλογη περίπτωση μου ζήτησαν αρχικά την σημείωση του προτεινόμενου δρόμου στο 1/5000 της ΓΥΣ και μετά οριστική μελέτη οδοποιίας του δρόμου Θεωρώ ότι θα χρειαστεί και έγκριση της αρμόδιας αρχαιολογίας.

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε George έχει νομική ισχύ αυτός ο δρομος και πως θα περάσει από άλλες ιδιοκτησίες;

Edited by GEORGE KARA
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις,

αν μπορούσατε να μου παραθέσετε και την αντίστοιχη νομοθεσία θα με βοηθούσε πάρα πολύ,

Για οδούς που έχουν ήδη διανοιχτεί παρανόμως υπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε τι προβλέπεται από την νομοθεσία.(προστίματα κτλ)

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

ναι πράγματι συνάδελφε Καρα , αυτό είναι ένα πρόβλημα αφού θα χρειαστεί σε αυτήν την περιπτωση την συναίνεση και των όμορων ιδιοκτητών Για αυτό τον λόγο δεν προχώρησε κάποια περίπτωση που είχα αναλάβει Ομως η διαδικασία υπάρχει (από δασαρχείο) και πχ με αυτήν εγκρίνονται δρόμοι προς αιολικά πάρκα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε zulumpo νομίζω πως πρέπει να δώσεις λεπτομέρειες για την υπόθεση. Τι δρόμος θα είναι αυτός, τι θα εξυπηρετεί κλπ.

Το θέμα είναι πως απαγορεύεται αυστηρά η δημιουργία-διάνοιξη οδών με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Για υφιστάμενους δρόμους και για τον ρόλο τους όσον αφορά την αρτιότητα -οικοδομησιμότητα γηπέδων, κάνε αναζήτηση στο forum, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

γεια σας με τη σειρά μου...θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος θέλει να φτιάξει ,ή εστω να διαμορφώσει το έδαφος σε ένα βοσκότοπο (όλη η ιδιοκτησία δικιά του, ώστε να πηγαίνει από τη μία άκρη του χωραφιου-στην άλλη πχ για να κουβαλάει νερό στα ζώα του...) τι διαδικασία αδειοδότησης διαμόρφωσης εδάφους υπάρχει?   (ιδιωτικού δρόμου εντός ιδιοκτησίας )

Link to comment
Share on other sites

αν θέλει να είναι τυπικός θα πρέπει να ακολουθήσει την διαδικασία που περιγράφω και πιο πάνω , με τις ανάλογες εγκρίσεις από τεχνικές υπηρεσίες περιφέρειας αφού πάρει έγκριση από δ/νση δασών και από αρχαιολογικές υπηρεσίες και ίσως ΜΠΕ από υπηρεσία περιβάλλοντος ή απαλλαγή  ανάλογα την επέμβαση και το μήκος του δρόμου (όλα αυτά για εκτός σχεδίου ακίνητο) 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

μιλάμε για εκτος σχεδίου .σκεφτόμουν με κάποια άδεια διαμόρφωσης εδάφους να έφτιαχνε τον αγροτικό δρόμο...λέτε να μπορεί έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.