Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχόλια για το ειδικό πρόγραμμα των 10kW


pan100

Recommended Posts

Μεταφορά μηνυμάτων από το θέμα Φωτοβολταϊκά στη στέγη και ενοικίαση κατοικίας

miltos

 

Άρα συνοψίζοντας:

Το να βάλεις Φ/Β στην στέγη σε εξοχικό είναι μεγάλη ΠΑΓΙΔΑ γιατί απλά δεσμεύεις το ακίνητο σου για 25 χρόνια χωρίς να μπορείς να το εκμεταλλευτείς νόμιμα νοικιάζοντάς το.

Μπορεί κάποιος κάποιος το νοικιάσει ΜΟΝΟ παράνομα και ΜΟΝΟ ως κατοικία, γιατί εάν θέλει να το νοικιάσει ως π.χ. Ιατρείο… απλά το ξεχνάει. (Είναι υποχρεωτική και ΕΛΕΝΧΕΣΑΙ για την αλλαγή του ονόματος στο ρολόι της ΔΕΗ, λόγο της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του ρεύματος που καις – Ως Ιατρείο πληρώνεις κάτι παραπάνω- ).

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και άρα το πρόγραμμα δεν είναι «Φ/Β στην στέγη για όλους» αλλά μάλλον «Φ/Β στην στέγη για λίγους» …

Γιατί στην Αθήνα πόσοι μένουν σε μονοκατοικίες; Λίγοι. Και πόσοι από αυτούς θέλουν να βάλουν Φ/Β στην στέγη; Οι μεν στα ακριβά προάστια (Εκάλη κ.λ.π.) που πιθανόν να έχουν μια οικονομική άνεση, δεν θέλουν να δεσμεύσουν το ακίνητο τους, αλλά επίσης –μην έχοντας ανάγκη τα λεφτά- πιθανόν να τους ενοχλεί και η… αισθητική του εγχειρήματος.

Ενώ στις φτηνές περιοχές (Ίλιον κ.λπ.) ή στην επαρχία και να ήθελαν να βάλουν, αντίθετα με ότι λέγεται, οι τράπεζες ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ, εμένα η Πειραιώς μου απέρριψε μια αίτηση Δανείου του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ, για μια συνολική επένδυση Φ/Β στη στέγη 35.000 ευρώ, παρότι: Δεχτικά να υποθηκευτεί Φ/Β στην τράπεζα, δεχτικά να υποθηκευτεί το σπίτι -στον λογαριασμό του οποίου θα έμπαινε το Φ/Β-, είχα και άλλα εισοδήματα (βλέπε ενοίκια) , παρότι τα προηγούμενα χρόνια είχα υψιλά εισοδήματα , μπήκε ως εγγυητής η γυναίκα μου που έχει υψηλά εισοδήματα, παρότι έχω άλλα 5 ακίνητα στο όνομα μου και συνολική ακίνητη περιουσία που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ…

Και όλα αυτά με το αιτιολογικό ότι : «Ναι μεν αλλά.. αυτή την περίοδο είσαι… άνεργος».

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνω με την ιδεολογια σου.Κατ'εμε το προγραμμα ειναι αρκετα καλα δομημενο.Και σε πολυκατοικιες μπορει να μπει αρκει να συμφωνησουν ολοι οι ιδιοκτητες.Ειναι αλλο το γεγονος αν στην Ελλαδα δεν υπαρχει η εννοια του συνεταιρισμου και της συνεργασιας.

Απο την αλλη μην θεωρεις οτι επειδη στην Αθηνα ειναι λιγες οι μονο κατοικες,το προγραμμα απευθυνεται σε λιγους.Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα ωστε να νομοθετουμε αποκλειστικα με γνωμονα αυτη.Εδω στην επαρχια,(Λαρισα) εχει κανα 8-μηνο που ηε γκατασταση παει παρα πολυ καλα και ολο και περισσοτεροι ενδιαφερονται.

Οσον αφορα τις τραπεζες,δεν φταινε αυτες εξ ολοκληρου.Η τραπεζα ελλαδος εχει δωσει εντολη οτι βασικη προυποθεση για δανειο ειναι το σταθερο ετησιο εισοδημα.Οταν εσυ και γω δεν εχουμε σταθερο εισοδημα,δεν θα μας δωσει δανειο.

Το αν ειναι παγιδα η εγκατασταση φ/β θα αποδειχτει σε βαθος χρονου.Καλυτερα να μην δημιουργουμε εντυπωσεις τη στιγμη που διαβαζουν και ιδιωτες γιατι μπορει αθελα μας να αποτρεψουμε καποιους απο αυτους να μας δωσουν....δουλεια.

Εγω επιμενω ως κλασσικος...ξεροκεφαλος οτι θα προσπαθουσα να πεισω τη μανα μου και τη θεια μου να βαλω εκει φ/β.Εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα,αλλα το ιδιο εκανα και γω στο σπιτι των δικων μου που παρα τις αρχικες αντιρρησεις τωρα με ευχαριστουν και απο πανω που δεν πληρωνουν ρευμα και εχουν ενα εξτρα εισοδημα.

Ευχομαι καλη τυχη παντως και δοκιμασε το.Αξιζει...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Κώστα καταρχήν είναι δικαίωμα σου να διαφωνείς με την άποψη μου.

Επέτρεψε μου να έχω και εγώ τις αντιρρήσεις μου για το «αρκετά καλά δομημένο πρόγραμμα» όπως το αναφέρεις.

Εσύ πόσες πολυκατοικίες ξέρεις που να παίρνουν ομόφωνα κάποιες αποφάσεις στην Ελλάδα; Όχι για Φ/Β αλλά για πολύ μικρότερα θέματα, γιατί εγώ δεν ξέρω καμία ….

Άποψη μου είναι ότι για να θεωρείτε «καλά δομημένος» ένας νόμος ή ένα πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα από όλα να είναι λειτουργικό και εφαρμόσιμο και για να είναι αυτό, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην εκτός όλων των άλλων και σε ποιους κατοίκους απευθύνεται, ποια κουλτούρα επικρατεί στην χώρα και άλλους τέτοιους παρόμοιους παράγοντες. Αλλιώς θα ψηφίζαμε τους νόμους της Ελβετίας ή της Γερμανίας και θα γινόμαστε αυτομάτως σαν την Ελβετία ή την Γερμανία. Εφόσον δεν λαμβάνονται αυτοί οι παράγοντες υπόψην δεν θεωρείται πετυχημενος και ο αντίστοιχος νόμος ή το αντίστοιχο πρόγραμμα γιατί απλά δεν είμαι λειτουργηκό.

Ελλάδα όντως δεν είναι μόνο η Αθηνά και πραγματικά δεν κατανοώ γιατί το αναφέρεις αυτό, αλλά μια και μένουν εδώ 5 εκατομμύρια άνθρωποι καλό είναι η παράγωγη του ρεύματος να είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί σκέπτεσαι π.χ. τις απώλειες λόγο μεταφοράς και την άνοδο του κόστους αν όλη η Αθήνα έπαιρνε το ρεύμα π.χ. από την Λάρισα που μένεις εσύ;

Όσο αναφορά τις τράπεζες εγώ ΕΧΩ αποδεδειγμένα σταθερό εισόδημα το οποίο δηλώνω στη εφορία (από καταβολή ενοικίων κ.α. ), δουλειά δεν έχω :???: , άλλο το ένα άλλο το άλλο….

Το αν ειναι παγιδα η εγκατασταση φ/β θα αποδειχτει όντος σε βαθος χρονου…

Και επειδή όντως διαβάζουν ιδιώτες, άποψη μου είναι ότι κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα πρέπει να παρουσιάζει ένα ειδυλλιακό τοπίο (και αναφέρομαι εδώ σε κάθε είδους επένδυση) γιατί αυτό θα γυρίσει μπούμερανκ σε βάθος χρόνου, αλλά θα πρέπει να ενημερώνουμε για τους κινδύνους και τα ρίσκα της κάθε επένδυσης. Εξάλλου επένδυση χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, απλά «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Το Φ/Β έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει υπογραφεί συμβόλαιο με δηλωμένο το ρολόι του διαμερίσματος των 40 τ.μ. άρα δεν γίνεται να αλλάξει. Τώρα περιμένω πότε απλά θα …έρθουν τα ρολόγια στην ΔΕΗ (έχουν ήδη καθυστερήσει 20 μέρες) παρότι έχουν προπληρωθεί από το… καλοκαίρι (!!!) και παρότι θεωρητικά υποχρεούνται να τα βάλουν μέσα σε 10 μέρες.

Αιώνιο δημόσιο…

Link to comment
Share on other sites

Και άρα το πρόγραμμα δεν είναι «Φ/Β στην στέγη για όλους» αλλά μάλλον «Φ/Β στην στέγη για λίγους»

 

Αγαπητέ pan100,

 

Διαβάζοντας αυτά που έχεις γράψει, με έχεις μπερδέψει αρκετά. Δεν έχω καταλάβει αν το πρόβλημα είναι :

 

1) H αβεβαιότητα των δημοσιονομικών και του κράτους και κατ’ επέκταση το τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά…??

2) Tο γεγονός ότι δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς το διαμέρισμα επαγγελματικά…??

3) Όλα τα παραπάνω…??

 

Επίσης δεν έχω καταλάβει αν τα ΦΒ έχουν τοποθετηθεί ή όχι, διότι ο Kusta80 σου προτείνει να μπει στο διαμέρισμα των 110τμ. Αν στο διαμέρισμα των 110τμ έχεις επικαρπία θα είχες το δικαίωμα για ΦΒ – αν έχεις ψιλή κυριότητα ρώτησε δικηγόρο μήπως μπορείς να σου μεταφερθεί με κάποιο τρόπο ποσοστό δικαιώματος επικαρπίας, άρα να μπορείς να βάλεις ΦΒ.

 

Όσο αφορά το θέμα των τραπεζών που αναφέρεις για τα δάνεια. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω κάποιες ελεγχόμενες παραμέτρους:

  1. Ήδη υπάρχων δανεισμός, συμπεριλαμβανομένου και όπου είσαι εγγυητής.
  2. Εισοδήματα.
  3. Αντικειμενική αξία ακινήτων.
  4. Έλεγχος ενοικιασμένων ή ΜΗ ακινήτων του πελάτη.
  5. Τειρεσία Λευκό και Μαύρο.
  6. Σύνολα ορίων πιστωτικών καρτών (ακόμα και αν εσύ δεν τις χρησιμοποιείς καν).
  7. Η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 40% του μηνιαίου εισοδήματος. Ειδικά τώρα με την Black Rock.

 

Όσο αφορά το θέμα ενοικίαση και ΦΒ. Αρχικά πρέπει να ρωτήσεις την ΔΕΗ αν μπορείς να διακόπτεις την παροχή ΠΡΟΣ το διαμέρισμα, χωρίς να επηρεάζεις τα ΦΒ. Θέλεις για παράδειγμα να κάνεις ανακαίνιση στο διαμέρισμα και ήθελες να κόψεις την παροχή, μπορείς να το κάνεις και τα ΦΒ να συνεχίσουν να πληρώνονται…?? Αν σου πουν ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις παύση των ΦΒ – εσύ ρώτησε αν η περίοδος παύσης θα συμπεριλαμβάνεται στην 25ετία..??

 

Αφού πάρεις τις απαντήσεις από την ΔΕΗ πηγαίνεις σε ένα δικηγόρο και ρώτησέ τον, αν δεν σε πληρώνει ο ενοικιαστής και έχοντας την παροχή ΔΕΗ στο όνομά σου – και κάνεις διακοπή της παροχής.. τι μπορεί να σου κάνει ο ενοικιαστής ….???

 

Επίσης ρώτα το δικηγόρο αν συμπεριλάβεις μέσα στο μισθωτήριο την πληρωμή ΔΕΗ, αν μη έγκυρη καταβολή θεωρείται αιτία δυστροπίας…???

 

Και τέλος ρώτα τον δικηγόρο αν ενοικιάσεις και έπειτα το υπενοικιάσεις στον τελικό χρήστη… υπάρχει κάποια EXTRA βοήθεια στην περίπτωσή σου…???

 

Όπως καταλαβαίνεις μάλλον σε "λάθος" Forum απευθύνθηκες…. :wink: .. για βρες κάποιο με δικηγόρους.

 

Όταν και αν λάβεις απαντήσεις μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις…!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με σενα φιλε μου pan100 θα πρεπει σε μια πολυκατοικια να κανει ο καθενας οτι γουσταρει χωρις να ρωταει τον αλλο.Οχι φιλε μου,τερμα αυτα στην Ελλαδα.Ηρθε η ωρα καποια πραγματα να αλλαξουν.Πρεπει ολοι να συμφωνησουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ γιατι προκειται για μια εγκατασταση 25 ετων.Και βεβαια,εχω παραδειγματα οπου αυτο εχει γινει,αρα υπαρχουν και συγκαταβατικοι ανθρωποι σε αυτη τη χωρα.

Οσον αφορα αυτο που λες περι παραγωγης ρευματος κοντα στην Αθηνα,εχω να σου προτεινω να ξηλωσουμε ολη την πτολεμαιδα και να την φερουμε στην Αθηνα για να μην εχουμε απωλειες.Τι αλλο θ'ακουσουμε...Το ρευμα που παραγω εγω στο σπιτι μου φιλε με τα φ/β,το καταναλωνω παλι εγω.Δεν ερχεται σε σενα στην Αθηνα.Οποτε επαναλαμβανω οτι δεν θα νομοθετουμε για το γιγαντιο αποστημα που λεγεται Αθηνα αλλα για ολη τη χωρα και κυριως για την υπολοιπη Ελλαδα.Εκει υπαρχει ανεργια,ελλειψη αναπτυξης και υποδομων.Αν δεν μπορειτε στην Αθηνα να συννενοηθειτε μεταξυ σας σε μια πολυκατοικια για απλα πραγματα,τοτε το προβλημα δεν το εχει ο νομος αλλα οι ανθρωποι.

Για τις τραπεζες δεν μπορω να εχω αποψη αφου ειναι γνωστο οτι κανουν οτι γουσταρουν....

Ναι, τα φ/β ειναι ειδυλλιακο τοπιο σε αυτη τη μαυριλα που ζουμε και θα συνεχισω να τα παρουσιαζω ετσι,οσο ειναι.Οταν δεν συμφερει αυτη η επενδυση θα ειμαι ο πρωτος που θα το πω.Προς το παρον βαλτε τα λεφτα σας στις τραπεζες για να χανουν αξια και να σας τα φορολογουν ενω μπορεις να εχεις 20% αποδοση κεφαλαιου με τα φ/β!Οσο για το ρισκο παντα υπαρχει αλλα δεν ειναι μεγαλυτερο απο το ρισκου του να τα εχω στην τραπεζα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι σε ότι γράφω είμαι αρκετά σαφής, λυπάμαι εάν δεν έγινα κατανοητός.

Προς Kusta80 , κάνεις συνέχεια λογικά άλματα, παρακαλώ μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα και μην διαστρεβλώνεις τα λεγόμενα μου γιατί αν μη τι άλλο μπερδεύονται και άλλοι χρήστες.

Προς armageddon_gr , βιάζεσαι…. παρακαλώ διάβασε προσεκτικά το τι γράψω εγώ και όχι ο Kusta80 που προφανώς αν μην τι άλλο βιάζεται και δεν διαβάζει προσεκτικά , λογικό είναι να έχεις μπερδευτεί κατά τα αλλά ευχαριστώ που απάντησες…

 

Για του λόγου το αληθές Παραθέτω :

Μήνυμα πρώτο σελίδα 1 :

«Μια λύση θα ήταν να βάλω ρολόι στον κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού –βάζοντας κάποια φωτιστικά ίσως - αλλά υποψιάζομαι ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής και όχι τώρα που έχει υπογράφει το συμβόλαιο με την ΔΕΗ.»

Μήνυμα πρώτο σελίδα 2 :

 

«Το Φ/Β έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει υπογραφεί συμβόλαιο με δηλωμένο το ρολόι του διαμερίσματος των 40 τ.μ. άρα δεν γίνεται να αλλάξει. Τώρα περιμένω πότε απλά θα …έρθουν τα ρολόγια στην ΔΕΗ (έχουν ήδη καθυστερήσει 20 μέρες) παρότι έχουν προπληρωθεί από το… καλοκαίρι (!!!) και παρότι θεωρητικά υποχρεούνται να τα βάλουν μέσα σε 10 μέρες.

Αιώνιο δημόσιο…”

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

προς "μιλτος" ,τωρα το ειδα...λυπαμαι αλλα ανοιγοντας νεο θεμα επισυναπτωντας αποσπασματικα τα λεγομενα μου, νομιζω οτι αυτά παρερμηνευονται και νομίζω οτι περισσότερο μπεδευουμε τους χρηστες παρα βοηθαμε...

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό παρακαλώ ή να επισυναφτεί όλη η επιχειρηματολογία μου επί του θέματος και όχι μόνο τα συμπεράσματα ή το συγκεκριμένο θέμα να διαγραφεί.

 

Αλλιώς δημιουργούνται άσκοπα εντυπώσεις…

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στείλε μου με pm τα μηνύματα τα οποία θεωρείς ότι παρέλειψα. Έχε υπόψιν ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί τμήμα μηνύματος, παρά μόνο ολόκληρο μήνυμα και ότι η μεταφορά μηνυμάτων δεν πρέπει να "χαλάσει" το αρχικό θέμα. Η μεταφορά έγινε με αυτό το σκεπτικό. Υπάρχει και το link στο αρχικό θέμα, οπότε δεν είσαι μετέωρος.

 

Για να μην οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, φροντίστε να μη βγαίνετε off topic. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε νέο θέμα για να ξεκινήσετε μια συζήτηση (αν δεν υπάρχει ήδη σχετικό θέμα).

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.