Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού ως master στο εξωτερικό


vpan

Recommended Posts

Προφανώς και υπάρχουν απόψεις και θα γίνονται δυνατότερες όσο το Υπουργείο δεν ξεκαθαρίζει τις απόψεις του και αφήνει ένα τόσο σημαντικό θέμα να γίνετε έρμαιο συμφερόντων, συντεχνιακών παιχνιδιών, κλπ. Με λίγα λόγια δεν κατηγορώ πρόσωπα αλλα τον κρατικό μηχανισμό.

Link to comment
Share on other sites

@Τινάκι

Δεν θεωρείτε το MEng ότι αντιμετωπίζεται το ίδιο από χώρα σε χώρα .Άλλη αντιμετώπιση έχει το ενιαίο ελληνικό δίπλωμα από ορισμένα ιδρύματα του εξωτερικού το οποίο και δεν αναγνωρίζεται ως επιπέδου master (Βλέπε Imperial ) και άλλη αντιμετώπιση έχει το ξέχωρο και μη ενιαίο τίτλο του MEng .Αυτό εξαρτάται από τα εκπαιδευτικά συστήματα που έχει η κάθε χώρα . Άλλες χώρες αποδίδουν ΜEng ως ξέχωρο τίτλο μέσα από ένα ξέχωρο κύκλο σπουδών επιπέδου μεταπτυχιακού έπειτα από τον πρώτο κύκλο σπουδών του BEng που είναι αναγνωρίσιμος το MEng ως μεταπτυχιακός τίτλος και από τις άλλες χώρες και άλλο πράγμα είναι ο ενιαίος ελληνικός τίτλος ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο για το εάν είναι ένα BEng 5 ετών ή ένα ενιαίο MEng το οποίο και διαφέρει από τον τίτλο του ξέχωρου MEng. Όσο το υπουργείο δεν διευκρινίζει τον τίτλο τόσο οι άλλες χώρες θα το αναγνωρίζουν ως BEng 5 ετών .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαινει κ πολλα ποσα μορια εβγαλες για καπου, να θυμισω οτι τα παιδαγωγικα τμηματα ειναι κοντα στο 17 με 18 ενω το εφαρμοσμενο μαθηματικο ειναι στο 12, οι πανελληνιες ετσι οπως εχουν καταντησει δεν σημαινουν τιποτα..

 

Οσο αφορα την αναγνωριση σαν master τα 5-ετη ελληνικα δεν αναγνωριζονται, αλλα οπως υποδειχτηκε κ πανω λογω 5-ετων σπουδων δεν θα γραψεις B.Sc αλλα M.Eng, που δεν ειναι ακριβως master αλλα σαν ενα "σκαλι" πριν αυτο κ λιγακι πιο πανω απο το B.Sc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Περνώντας από ΔΙΚΑΤΣΑ τα πιο πάνω πτυχία συνεκτιμούμενα βγάζουν ΑΕΙ......BSc+MSc=Ελληνικό ΑΕΙ. Για μηχανικούς μιλάμε....

Link to comment
Share on other sites

εαν τελειωσεις BSc και κανεις master δηλαδη BSc+master=MSc, εαν δεν κανω λαθος.

αναγωριζεται στην Ελλαδα ως ΑΕΙ ή ως ΤΕΙ?

 

Εάν το BSc γίνει στο ίδιο το πανεπιστήμιο που έγινε και το master τότε εξαρτάται από το ίδιο το ίδρυμα του εξωτερικού εάν είναι υψηλόβαθμο ή όχι .Εάν το BSc προέρχεται από ΤΕΙ της Ελλάδος και το master από το εξωτερικό τότε από πλευράς του ΔΟΑΤΑΠ γίνεται μόνο αναγνώριση του master .Οι προϋποθέσεις για την συνεκτίμηση των τίτλων γίνεται μόνο όταν και οι δύο τίτλοι προέρχονται από το εξωτερικό και όταν το 1/2 του BSc γίνει σε ομοταγή ίδρυμα του εξωτερικού .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος . Έχω τελειώσει πολιτικών δομικών έργων στο ΤΕΙ Πειραιά και θέλω να πάω Αγγλία για ΜΕng , με το πτυχίω που έχω μπορώ να μπω στο τρίτο έτος του ΜΕng και αν ναι, μήπως γνωρίζει κάποιος αν το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζει πτυχίο πολιτικών δομικών έργων + MEng = Πολιτικός Μηχανικός στην Ελλάδα?Με το ΜΕng είμαι καλυμμένος η χρειάζομαι και μεταπτυχιακό??? Μήπως ξέρει κάποιος ποιο είναι καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλία για Πολιτικούς Μηχανικούς αλλά να μην είναι πολύ δύσκολο(έχω ακούσει καλά λογία για το university of Bradford)?????? Οποίος θα μπορούσε να με κατατοπίσει θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ΤΕΙ + 3έτος MEng βλέπω πρόβλημα με τις μονάδες θα μπλέξεις διότι θα γραφτείς στο προπτυχιακό και μετά θα λένε εαν έκανες το 1/2 του προπτυχιακού κύκλου στην Αγγλία ασχέτως εαν έχεις πτυχίο. Προσπαθησε να δεις ποια μαθήματα δεν έχεις κάνει σε σχέση με τα ΑΕΙ και βρες MSc σε καλό πανεπιστήμιο. University of Bradford μάλλον δεν πρόκειται να γεμίσει το μάτι κανενός.

Link to comment
Share on other sites

διότι θα γραφτείς στο προπτυχιακό και μετά θα λένε εαν έκανες το 1/2 του προπτυχιακού κύκλου στην Αγγλία ασχέτως εαν έχεις πτυχίο.

 

Δεν θα λένε αλλά θα το απαιτούν διότι το ορίζει αυτό ο νόμος .Με εγγραφή στο τελευταίο έτος του προπτυχιακού το μόνο που θα καταφέρει είναι να πάρει την αναγνώριση μόνο του master και όχι του βασικού κύκλου .

 

Καλά είναι οι ενδιαφερόμενοι πριν ταξιδέψουν στην Αγγλία να διαβάσουν το παρακάτω .

 

http://www.doatap.gr/gr/nomos.php

Edited by Ferari
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κύριοι καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια , εσείς τι θα προτείνατε έτσι ώστε να μπορέσω να αποκτήσω κανονικό πτυχίο αλλά ταυτόχρονα να μπορέσω να εκμεταλλευτώ και το πτυχίο του τει γλιτώνοντας χρόνο? Όταν λέτε ένα καλό πανεπιστήμιο εσείς ποιο θα προτείνατε???????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.