Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού ως master στο εξωτερικό


vpan

Recommended Posts

Από εκεί και πέρα οι επιτροπές του ιδρύματος λαμβάνουν όλα αυτά τα στοιχεία και εξετάζουν για το εάν πρόκειται να γίνει δεκτή ή όχι η όποια αίτηση και το όποιο πρόγραμμα σπουδών του ξένου τίτλου .Συνήθως τα περισσότερα ξένα ιδρύματα σήμερα συμπεριφέρονται όπως τα ελληνικά και έτσι όταν κατατίθεται κάποιος ξένος τίτλος σε αυτούς π.χ ο τίτλος του ΤΕΙ τότε εξετάζουν εάν πρόκειται να τον κατατάξουν στο δεύτερο ή στο τρίτο έτος αναλόγως με το κύρος και τις απαιτήσεις που έχει το γερμανικό ίδρυμα σε σύγκριση με όλα τα στοιχεία και με την εικόνα που έχουν για τον ελληνικό τίτλο που κατατίθεται .

 

Παίδες λίγο προσοχή στην παραπάνω αερολογία του Λάζαρου (είναι και ενεργό μέλος στου ΤΕΕ...)...

Απλά κάνεις μετάφραση σε μεταφραστικό κέντρο που είναι αναγνωρισμένο και έχει σφραγίδα επίσημη από το Γερμανικό κράτος.

Αυτά που λέει ο Λάζαρος είναι επειδή έκαψε φλάντζα και δεν ξέρει τι λέει...

 

Ο τίτλος νεαρέ Λάζαρε...του Μηχανικού ΤΕ αναγνωρίζεται ως B.Sc. (υπερκαλύπτει το πρόγραμμα B.Sc. των 180 ECTS).

O απόφοιτος ΤΕ προσκομίζει, πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία, πιστοποιητικά γλώσσας για τα Γερμανικά και τα Αγγλικά (για τα Αγγλικά όχι σε όλα τα πανεπιστήμια, αλλα σε μερικά).

Για τα Γερμανικά αν δεν έχεια κάποιον τίτλο εξετάζεσαι στις λεγόμενες DSH εξετάσεις που είναι για αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν στην Γερμανία.

Η εξεταστική επιτροπή αφού εξετάσει την αναλυτική βαθμολογία, σου λένε ότι σε δέχονται για το M.Sc.

Αποφοιτάς όπως οι υπόλοιποι δηλαδή σαν Πολιτικός Μηχανικός M.Sc.

 

Πληροφορίες για την σύμβαση και την σφραγίδα της Χάγης η οποία καρφιτσώνεται στον τίτλο και έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα από 70 χώρες ανά τον κόσμο δίνονται παρακάτω.

 

Καλά που πήγες στην Βουλγαρία και έμαθες και τί είναι και το APOSTILLE, κάτι σου έμαθε η Βουλγαρία....τυχαιρούλη !

 

Όταν λοιπόν ένας τίτλος φεύγει από την χώρα μας για να αναγνωριστεί σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης τότε πριν φύγει από την χώρα μας περνάει από δύο Υπουργεία .Το ένα είναι το Υπουργείο Παιδείας το οποίο σφραγίζει τον ελληνικό τίτλο πιστοποιώντας την γνησιότητα του ως προς τις άλλες χώρες .Έπειτα από το Υπουργείο Παιδείας ο τίτλος πηγαίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών για να επικυρώσει όλες τις σφραγίδες μαζί και με εκείνη του Υπουργείου Παιδείας .Η επικύρωση γίνεται με την λεγόμενη σφραγίδα της Χάγης (Apostille) .Έπειτα ο τίτλος είναι έτοιμος για να αναχωρήσει για την άλλη χώρα του εξωτερικού .Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση π.χ το Γερμανικό ΔΟΑΤΑΠ που δεν μπορεί να το κάνει το γερμανικό ίδρυμα ?

 

Τα παραπάνω μην τα δίνετε καν σημασία...είναι οργιακές φαντασιώσεις του Λάζαρου...

 

Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση π.χ το Γερμανικό ΔΟΑΤΑΠ που δεν μπορεί να το κάνει το γερμανικό ίδρυμα ?

 

Το Γερμανικό ίδρυμα έχει τις λεγόμενες εξεταστικές επιτροπές για σπουδές, διδακτορικό και Habilitation...

Όλα ανήκουν στο λεγόμενο Prüfungsausschuss του πανεπιστημιού. Αν θέλει κάποιος να σπουδάσει και είναι από κράτος μέλος της ΕΕ, περνάει από εκεί. Η επιτροπή εξετάζει αν θα τον δεχτεί ή στην περίπτωση που τον δεχτεί αν του χρεώσει μαθήματα για την συνέχεια των σπουδών του.

Αν θέλει να συνεχίσει για διδακτορικό ή να κάνει Habilitation, πάλι από εκεί θα περάσει.

Στην περίπτωση Μηχανικού ΤΕ (δηλαδή Bachelor of Science in Engineering, B.Sc.) επιτροπή τον δέχεται κανονικά όπως οι υπόλοιποι φοιτητές του ιδρύματος που έχουν κάνει το B.Sc. και θέλουν να παρακολουθήσουν το M.Sc.

 

Έχω κάνει αίτηση για ΜΕng

 

Θα σε συμβούλευα να κάνεις M.Sc....

 

Και για τελειώνουμε...

Το νομικά πλαίσιο της Μπολώνια είναι το European Credit Transfer System (ECTS) το οποίο ορίζει τον βαθμό δυσκολίας, ωρών, κλπ του κάθε μαθήματος. Ο πρώτος κύκλος ορίζει έναν αριθμό 180-240 (3-4 χρόνια) και ο 2ος 90-120 (60 απο μαθήματα +30 απο διπλωματική, dissertation ενω καλύπτει και Μαστερ με 1,5 χρονια σπουδών 60+30+30 ή 2 χρόνια Master). Θεωρητικά κάθε πτυχίο έχει ενα εγκεκριμένο αριθμό μονάδων οι οποίες είναι υποχρεωμένη η γραμματεία κάθε τμήματος να τις δηλώνει επισήμως. Μπορείτε λοιπόν να απαιτήσετε ενα έγγραφο με τις μονάδες. Αυτό το έγγραφο το προσκομίζετε στο πανεπιστήμιο που θέλετε να σπουδάσετε. Μετάφραση (από αναγνωρίσμένο κέντρο με σφραγίδα του κράτους) αυτά που λέει ο Λάζαρος περί APOSTILLE είναι για άλλες χώρες...

 

Σοβαρά όμως με το Apostille, καταργείται η υποχρέωση διπλωματικής ή προξενικής επικύρωσης των αλλοδαπών δημόσιων εγγράφων. Η Σύμβαση εφαρμόζεται στα δημόσια έγγραφα που έχουν συνταχθεί στο έδαφος ενός συμβαλλόμενου Κράτους και πρέπει να προσαχθούν στο έδαφος άλλου συμβαλλόμενου Κράτους (δείτε κατάλογο των χωρών στις οποίες χορηγείται η "Επισημείωση της Χάγης" πατώντας εδώ).

 

Βέβαια αν έχεις το γνήσιο και έχει πιστοποιηθεί από προξενική αρχή παλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά με το Apostille δεν είσαι υποχρεωμένος να τρέχεις στα προξενεία...τρέχεις όμως σε δικηγόρους που είναι ακριβότεροι !!!

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστεί να κάνεις και M.Sc. Γενικά ζητούνε B.Sc + M.Sc στον ΔΟΑΤΑΠ που σύντομα τον βλέπω να διαλύεται..

 

Τέλος διαβάζοντας και ψάχνοντας όλο το μεσημέρι στο internet διαπίστωσα ότι είναι πολύ εύκολο να εγγραφεί κανείς στο VDI, το Γερμανικό επιμελητήριο σαν Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με πτυχίο BSc + MSc (ή ΤΕΙ + MSc με ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και αντιστοιχία με Γερμανούς αποφοίτους). Δηλαδή Fachhoschule ο Γερμανός, Fachhoschule και ο Έλληνας.

 

Το παράλογο του ελληνικού κράτους είναι ότι παρανομεί έναντι τις ΕΕ!! Το 1993 τα ΤΕΙ εξομοιώθηκαν με Fachhoschule! Τώρα ένας απόφοιτος με Fachhoschule από τη Γερμανία εγγράφεται στο ΤΕΕ ως Πολιτικός Μηχανικός, και μένουν απ' έξω οι Fachhoschule της Ελλάδας με ΤΕΙ και MSc!! :shock:

 

Το πρόβλημα αυτό όμως πολύ σύντομα πρόκειται να λυθεί μία και καλή! Πολλές υποθέσεις τελευταία δικαιώθηκαν και το ΤΕΕ έχει στριμωχτεί για τα καλά πλέον!

Ηθική δικαίωση λέγεται αυτό που περιμένουμε να γίνει μέσα στον Μάρτη.. Αυτό που ζητάμε είναι να υποχρεώσει το ΣτΕ το ΤΕΕ να μας δεχθεί με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και τους κατόχους των Fachhoschule, και να μας εγγράψει στα μητρώα του!!

 

Δε ζητούμε τίποτα λιγότερο από αυτό που μας αναλογεί! Στο εξωτερικό μας συμπεριφέρονται σαν επιστήμονες και στο εσωτερικό σαν πολίτες β' κατηγορίας! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Ουφ..

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Με το MEng μόνο ενδεχωμένος να έχεις πρόβλημα με το ΔΟΑΤΑΠ. Ξέρω ότι με BSc,BEng (ένα από τα 2) + MSc είσαι οκ....Δεν ρωτάς και στο ΔΟΑΤΑΠ (όχι από τηλέφωνο) μην βρεθείς προ εκπλήξεων....

Link to comment
Share on other sites

το ΜΕng το θέλω γιατί είμαι απόφοιτος ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων και θέλω να γίνω Πολιτικός Μηχανικός. Μου αναγνωρίζουν δυο χρόνια και με βάζουν στο τρίτο έτος του ΜΕng και κάνω τρίτο τέταρτο. Ρώτησα στο ΔΟΑΤΑΠ και μου είπαν ότι την ισοτιμία μπορώ να την αποκτήσω κάνοντας το τρίτο και το τέταρτο έτος επειδή κάνω το 1/2 του προγράμματος σπουδών και για την αντιστοιχία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω μεταπτυχιακό απλά θα χρειαστεί να δώσω κάποια μαθήματα σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτά μου τα είπαν προφορικά έκανα αίτηση να τα πάρω και εγγράφως και περιμένω την απάντηση..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

1) Άλλο ο πρώτος τίλος, άλλο ο δεύτερος, και άλλο ο όγδοος...Τα Πολυτεχνεία στην Ελλάδα απονέμουν Dipl-Ing. Δεν υπάρχει BEng παρά μόνο στην Αγγλία και έχει σχεδόν καταργηθεί λόγο του ότι το BSc υπάρχει παντού στην Ευρώπη. Δες να τελειώνουμε http://www.ice.org.u...rse-Search.aspx <== Από αυτό φαίνεται ότι δεν ξέρεις τι λες!!

 

2) Στην Ευρώπη έχουμε BSc. Στην Ελλάδα κυνηγούμε την αυτονόητη δικαίωσή μας, λόγου του παραλόγου που επικρατεί στο ΔΟΑΤΑΠ. Το ΜΕng δεν είναι μάστερρρρρ.. πόσες φορές θα το πούμε Λάζαρεεεεε!!! Είναι 4 χρόνια προπτυχιακό.. Τα πτυχία των 4ετών σχολών ΤΕΙ στην Ελλάδα θα έπρεπε να δίνουν MEng και όχι BSc. Άλλο αυτό βέβαια...

 

Το αυτονόητο είναι ότι και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως και το Dipl-Ing και BSc, παρόλο που τα πρώτα έχουνε μεγαλύτερο ακαδημαϊκό υπόβαθρο (γι'άυτό και η διαφορά των τίτλων τους), στην ΠΡΑΞΗ οι απόφοιτοί τους είναι απολύτως ικανοί (θεωρητικά πάντα γιατί και του άλλου του έφυγε το στέγαστρο στη Σαντορίνη), να ασκήσουν κατα τα ευρωπαικά πρότυπα το επάγγελμα του ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ!

 

Το άλλο αυτονόητο για μένα είναι ότι είναι αδύνατον οι απόφοιτοι όλων των σχολών να έχουν απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα. Πρέπει να υπάρχουν βαθμίδες και κλίμακες προσόντων και εκπαίδευσης. Αλλά όλοι οι μηχανικοί ανάλογα με την εμπειρία τους ή και με πρόσθετες σπουδές (ναι Λάζαρε, μεταπτυχιακά), να ανεβαίνουν βαθμίδα έπειτα από ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

ι) ΑΕΙ = Dipl-Ing κατα τα γερμανικά, αγγλικά, και τα λοιπά (Ανώτατο προπτυχιακό που υπάρχει κοινώς)

ιι) ΤΕΙ = BSc (κακώς για μένα, MEng θα ήθελα κατα τα βρετανικά γιατί είναι 4 έτη οι σπουδές. είπαμε όμως, σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις)

ιιι) PostDoc>PhD>MPhil>MSc>MEng>BSc>BEng>NDPL>Λύκειο>Γυμνάσιο>Δημοτικό>Μεγάλα Νήπια>Μικρά Νήπια>Προσχολική Αγωγή

 

3) Και ποιο είναι το ΤΕΕ που θα κρίνει ποιο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο;; Φτάνει Λάζο με αυτό.. Τόσοι συνάδελφοι σου έχουν εξηγήσει. Το ΤΕΕ είναι ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ και όχι ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΌΝΤΩΝ!! Δεν θα το σχολιάσω γιατί κουράστηκα..

 

4) http://anotata-tei.blogspot.com/ To θέμα του Pappos ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ με το τι έγινε, τι γίνεται, και τι θα γίνει..

 

5) Pappos που είσαι;;;; :mrgreen:

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

MEng is Masters in Engineering

BEng is Bachelor in Engineering

 

Ενα μικρό λάθος

 

DSc>PhD>MPhil>MSc>MEng>BEng>BSc>NDPL>Λύκειο>Γυμνάσιο>Δημοτικό>Μεγάλα Νήπια>Μικρά Νήπια>Προσχολική Αγωγή

 

PostDoc δεν είναι ακαδημαϊκός τίτλος.

DSc is Science Doctorate και είναι ο μέγιστος ακαδημαϊκός τίτλος εκτός απο βαριά Fellowships (UK Royal Academy of Engineering)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.