Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή χρημάτων προστίμου


Recommended Posts

Σε περίπτωση δική μου είχα εκδόσει πρόστιμο το οποίο και πλήρωσε ο πελάτης με web banking. Πρωτού όμως ενημερωθεί η πληρωμή στο σύστημα έβγαλα νέο πρόστιμο αφού αφαίρεσα ένα παράβολο που είχε πληρωθεί με τον 3843!

 

Μετά από 2 μέρες με πήρε τηλέφωνο ο πελάτης και μου είπε ότι το πρόστιμο που πλήρωσε του επεστράφη, του έδωσα το νέο μειωμένο το πλήρωσε κι όλα οκ!

 

Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο με την περίπτωσή σου. Δηλαδή εάν εκδώσεις νέο μειωμένο και το ξαναστείλεις προς υποβολή τι θα γίνει.

 

 

Μα καλά σίγουρα εισήγαγες το παράβολο; το παράβολο; αφού δεν μετρά είπαν!!!μήπως μπερδεύτηκες κι εννοείς δόση;;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

γεια χαρα...

 

Εγώ έχω κάνει μα@##$#@@κια ΟΛΚΗΣ..

 

Σε μια κατοικία εκτός σχεδίου, με κτίσμα προ 55, 2 άδειες προσθηκών (και καθ΄υψος), 1 άδεια αλλαγής χρήσης, τελικά σήμερα υπάρχουν 2 ανεξάρτητες κατοικίες (ισόγειο +α όροφος)

Έκανα 3 φακέλους , ακλουθώντας την λογική ότι κάθε άδεια δημιουργούσε μια αυτοτελή ιδιοκτησία. Πληρώθηκε συνολικά 8000 ευρώ πρόστιμα.

 

Τώρα μαθαίνω ότι ο ιδιοκτήτης (συγγενής β΄βαθμου) δεν είχε κάνει ποτέ σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και ως εκ τούτου ,έπρεπε να έχω φτιάξει 1 φάκελο, με όλες τις αυθαιρεσίες και από τα 2 διαμερίσματα.

 

Δημιουργώ νέα εγγραφή, τα βάζω όλα μαζί (και επειδή σαν 1 ιδιοκτησία πάει κύρια και μοναδική), το πρόστιμο πάει 6000

Τώρα τι κάνω?

Έχω γυρίσει σε προσωρινή υπαγωγή…

  1. αν τα συμπεριλαβω όλα σε ένα αρχείο, μπορώ να βάλω στην εισαγωγή παλαιοτέρων προστίμων, αυτά που έχουν πληρωθεί από τους άλλους 2 φακέλους
     
  2. επιστροφή χρημάτων παίζει?

Edited by nikosnt
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν μπορείς πιά να κάνεις τίποτα!

Προσοχή πριν σιγουρευτείς μην κάνεις και 4η δήλωση!!!!

 

Μίλησε με το ΤΕΕ για να δεις πως θα το αντιμετωπίσεις.....

 

Πιθανόν η λύση να είναι η 4η δήλωση και ν' αφαιρέσεις τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα.... Ο 4014 όμως λέει ..."με άλλους νόμους κ.λπ. (π.χ. 3843)" , δηλαδή, δεν εννοεί τον ίδιο.....

 

Επιστροφή έτσι όπως έγιναν, μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση!!!!

 

Πρόσεχε το εξής (απίθανο αλλά εφικτό σενάριο):

Ζήτα να σου γυρίσουν όλες τις δηλώσεις (και τις 3) σε προσωρινή υπαγωγή. Αφαίρεσε αυθαιρεσίες μέχρι το πρόστιμο της κάθε μιας να ισούται με το παράβολο που έχει καταβληθεί. Γράψε στα σχόλια ότι, έχει πληρωθεί παραπάνω πρόστιμο και ζητάς την επιστροφή αυτού, ξαναστείλε στη συνέχεια τις δηλώσεις και οριστική υπαγωγή. Έτσι θα σου επιστραφούν τα παραπάνω ποσά από το πράσινο ταμείο, όταν "ανοίξει" και αυτή η δυνατότητα..... Ταυτοχρόνως κάνε την 4η δήλωση σωστά, πλήρωσε το παράβολο που της αναλογεί και ξαναπλήρωσε το πρόστιμο που αναλογεί. Βέβαια με τη λύση αυτή ξαναπληρώνεις χρήματα (εκταμιεύεις σημαντικό ποσό) αλλά έχεις να πάρεις επιστροφή που τη δικαιούσαι! Αν βάλεις τα "νούμερα" μπορείς να κάνεις και όποιους άλλους συνδυασμούς σε εξυπηρετούν καλύτερα!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα ευχαριστώ για την απάντηση..

 

Ήδη έχω γυρίσει και τους 3 φακέλους σε προσωρινή υπαγωγή.

 

Όσον αφορά τα παράβολα, ο νομός λέει ότι δεν επιστρέφονται..

 

Έχω ήδη βάλει τις αυθαιρεσίες των 2 στον τρίτο…

 

Εκεί που κολλαω είναι αν, μπορώ να βάλω εισαγωγή παλαιοτέρων προστίμων τα ήδη καταβληθέντα πρόστιμα (όχι τα παράβολα…)

 

Στο ΤΕΕ με ποιον να μιλήσω??? Δεν έχουν πια τμήμα για ερωτήσεις…

 

Ξέρει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Διαβάζοντας το πρόβλημα που σου προέκυψε, σκέφτομαι πως εγώ δεν θα έκανα τίποτα από τα παραπάνω. Αν η διαφορά του προστίμου είναι στις 2000, εκτός του ότι δεν βλέπω να επιστρέφονται σύντομα, θεωρώ πως θα ταλαιπωρηθείς και θα μπερδευτείς απίστευτα με τη διαδικασία της διόρθωσης. Θα άλλαζα το όνομα του ιδιοκτήτη σε όλες τις δηλώσεις έτσι ώστε να είναι ο πραγματικός και θα έγραφα στις Τ. Ε. ότι έκανα τρεις δηλώσεις που αφορούν την ίδια ιδιοκτησία στην οποία δεν υπάρχει σύσταση.

Edited by IOANNA
Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα καλησπερα,

 

ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος, το πρόβλημα είναι ότι η συμβολαιογράφος το βλέπει σαν 1 ιδιοκτησία (αφού δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου) και μου ζητά ,ευλόγως, στην υπεύθυνη μου δήλωση, να γράφω <<διώροφη κατοικία>>...

 

όταν δε γίνει η σύσταση, επειδή τα 2 διαμερίσματα θα μεταβιβαστούν σε 2 διαφορετικούς ανθρώπους, θέλει άλλες 2 βεβαιώσεις...

 

μια να γραφεί <<ισόγειος κατοικία>>, και η άλλη <<κατοικία α ορόφου>>

 

αν εγώ <<μαγειρέψω>> την περιγραφή, για να ταιριάξω αυτά που θέλει, όλα τα υπόλοιπα στοιχειά (τεχνικές εκθέσεις, φωτογραφίες κ.α. ) θα έχουν μεγάλες ανακολουθίες…

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Άρα η συμβολαιογράφος σε έχει προβληματίσει. Επειδή είχα δύο παρόμοιες περιπτώσεις, και βασιζόμενη στη Θ8 κατέθεσα διαφορετικές δηλώσεις για κάθε όροφο. Τα πρόστιμα δεν χάνονται ακόμη και αν κάνεις ξεχωριστές δηλώσεις συνεχίζουν να αφορούν το συγκεκριμένο ακίνητο. Εγώ θα συνέχιζα έτσι χωρίς να κάνω ολοκληρωμένη υπαγωγή και θα έκανα μία καινούργια δήλωση με το ακίνητο «ενιαίο» και θα έδινα βεβαίωση για να γίνει η σύσταση. Στη συνέχεια θα προχωρούσα με τις τρεις αρχικές μου δηλώσεις διορθώνοντας τα στοιχεία για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά. Αυτό θα έκανα εγώ, χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.