Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέλος η απαίτηση εξαρτημένου τοπογραφικού για αδόμητα


pseirak

Recommended Posts

Αποδεσμεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος από την υποχρέωση εξαρτημένου τοπογραφικού τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια και κληροτεμάχια ενώ ταυτόχρονα παρατείνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου την καταβολή της πρώτης δόσης για όσα αυθαίρετα δηλώθηκαν στα νησιά πλην της Κρήτης και της Εύβοιας.

 

Το εξαρτημένο τοπογραφικό δημιουργούσε πρόσθετη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων και πολλοί φορείς μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων είχαν ζητήσει από το ΥΠΕΚΑ να υπάρξει απαλλαγή.

 

Στις νέες βελτιωμένες διατάξεις που συμπεριέλαβε χθες το υπουργείο στο νομοσχέδιο για την ποινική προστασία διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η βεβαίωση του μηχανικού να συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων στην περίπτωση που αφορά αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Ταυτόχρονα κρίνει έγκυρες συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν στις 25 Νοεμβρίου του 2011 και δεν είχαν εξαρτημένο τοπογραφικό, απαλλάσσοντας συμβολαιογράφους και μηχανικούς από τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα αυθαίρετα.

 

Στις προσθήκες και τροποποιήσεις που έγιναν χθες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται επίσης ότι:

 

1) Δεν απαιτείται επισύναψη τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένου από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων σε συμβόλαιο εάν αφορά σε αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923 καθώς και εντός ορίων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων.

 

2) Οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου θα επιβαρύνονται και με άλλες χρήσεις. Σε περιοχές όπου από τα οικεία Προεδρικά Διατάγματα επιτρέπεται η εγκατάσταση βιομηχανικών ή βιοτεχνικών εγκαταστάσεων ή επαγγελματικών εργαστηρίων. Εκεί είναι δυνατό να εγκαθίστανται και άλλες ανάλογου είδους, μορφής και όχλησης εγκαταστάσεις χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ποιες είναι αυτές. Τροπολογία της προηγούμενης εβδομάδας έδινε τη δυνατότητα σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, σε περιοχές που δεν είναι προστατευόμενες, να επιτρέπονται οι επεκτάσεις σχεδίων πόλεων με βάση τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

 

 

Πηγή:http://www.protothem...cle/?aid=174485

Link to comment
Share on other sites

Τι ειναι αυτα παλι....

Παλι μ#λακιες λενε οι δημοσιογραφοι????

Ή ειμαστε ειμαστε τελικα τοοοοοοοοσο μπ@υρδελο??????????????????????????

Link to comment
Share on other sites

.............διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η βεβαίωση του μηχανικού να συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων στην περίπτωση που αφορά αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Δεν νομίζω να είναι κακό αυτό που λέει η διευκρίνηση.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει που ρωτάς... δες το σχετικό θέμα

 

Στο χαος που ζουμε και θελουμε να το λεμε κρατος, για τιποτα δεν ειμαι σιγουρος..

Δεν θα μου εκανε καμια εντυπωση να το αλλαζαν παλι....

 

 

ΥΓ. Συνεχως το κρατος τουτο αποδεικνυει το επιπεδο αυτων που ψηφιζουν....

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.