Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Χρειάζομαι  Μηχανολόγο για την παραπάνω αποθήκη σε χωριό σε οικόπεδο εντός οικισμού για μία βεβαίωση μη ύπαρξης Η/Μ εγκαταστάσεων. Πείτε μου κόστος και πόσο άμεσα μπορεί να γίνει. Επείγει. Ευχαριστώ.  

Δημοσιεύτηκε (edited)
On 22/2/2026 at 5:54 ΜΜ, sikyonios said:

Xρειάζομαι  Μηχανολόγο ...

....Πείτε μου κόστος και πόσο άμεσα μπορεί να γίνει. Επείγει. ...

Το Φόρουμ δεν είναι για αυτές τις αναζητήσεις.

Βάλε στις Αγγελίες την αναζήτηση σου και φυσικά μη ξεχάσεις να γράψεις περιοχή του ακινήτου που θα εξεταστεί.

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε

Στην αποθήκη έχω χώρο που δεν δομήθηκε 14,28 τ.μ. Αυτό το βάζω ως μία λοιπή πολεοδομική παράβαση και κατηογρία 4 γιατί είναι μεταξύ 1993 και 2003 ή μπορώ και να τη βάλω και ως παράβαση κατηγορίας 3 χρησιμοποιώντας το σημείο που λέει αποθήκη ως 15 τ.μ. Εδώ απλά έχω το αντίθετο επιφάνεια αποθήκης έως 15 τμ που δεν υλοποιήθηκε. Συνολικά η αποθήκη ήταν βάσει άδειας 45 τμ και τώρα είναι 45 - 14,28  = 30,72 τμ.  

Δημοσιεύτηκε
On 23/2/2026 at 4:55 ΜΜ, sikyonios said:

... δεν δομήθηκε 14,28 τ.μ. Αυτό το βάζω ως μία λοιπή πολεοδομική παράβαση....

ότι δεν δομήθηκε δεν λαμβάνει πρόστιμο

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 23/2/2026 at 9:11 ΜΜ, Didonis said:

ότι δεν δομήθηκε δεν λαμβάνει πρόστιμο

Eκτός και αν η μη υλοποίηση συντελεί σε παραβίαση πολεοδομικών διατάξεων (σχετ. εγκ 3 Ν. 4178/13). Για παράδειγμα η μη κατασκευή υποχρεωτικής στέγης σε οικισμό ή ιστορικό κέντρο, όπου είναι υποχρεωτική. Άλλο παράδειγμα, η μη κατασκευή τμήματός κτιρίου που άφησε απόσταση μικρότερη της Δ από το πλάγιο όριο κλπ. Ας κάνει ο συνάδελφος από την αρχή μια πλήρη περιγραφή της υπόθεσης.

Δημοσιεύτηκε

Όπως είπα και πριν έχω ισόγεια αποθήκη σε οικόπεδο εντός οικισμού η οποία βάσει άδειας είναι 45 τ.μ. αλλά υλοποιήθηκαν μόνο τα 30,72 τ.μ. Δηλ. 14,28 τ.μ. δεν υλοποιήθηκαν Παράβαση δεν έχεις μόνο όταν έχεις υπέρβαση δόμησης αλλά και όταν κατασκευάζεις κάτι μικρότερης επιφάνειας και έχεις απομείωση. Που αναφέρεται ότι η απομείωση δεν είναι παράβαση;   

Δημοσιεύτηκε
On 23/2/2026 at 11:26 ΜΜ, sikyonios said:

...Που αναφέρεται ότι η απομείωση δεν είναι παράβαση;   

αν πρόσεξες δεν έγραψα "δεν είναι παράβαση". Έγραψα δεν λαμβάνει πρόστιμο (φυσικά με την ορθή συμπλήρωση του Παύλου).

Στον 4495 το γράφει. Αν το ψάξεις θα το βρεις. Δεν θυμάμαι απ έξω άρθρο κλπ

Τώρα αν εσύ θέλεις να υπολογίσεις πρόστιμο δεν θα σε κάνει κανένας νταντά και ειδικά το κράτος. 😃(με χαμόγελο ότι δώσεις περισσότεροθα είναι καλοδεχούμενο).

Πέραν της πλάκας όμως στα σχέδια δείχνεις την μη υλοποίηση ως μη υλοποίηση και ανάλογα κάνεις και σχετική αναφορά στην Τεχνική Έκθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.