Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Avim


kostinio11

Recommended Posts

Εχει δει δουλέψει κανείς τα πλαίσια AVIM? Γνωρίζω ότι τα παράγει η ALEO με μια κινέζικη στην Κίνα. Ακούω οτι είναι το ίδιο πάνελ. Τα γνωρίζει κανείς αν είναι αξιόπιστα?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον με μπέρδεψε η είδηση που είχα διαβάσει για τα περσινά της αποτελέσματα

(http://solarenergy.gr/photovoltaics/article/aleo-solar-and-its-percentage-of-big-losses-for-2011).

 

Χίλια συγγνώμη...

Link to comment
Share on other sites

H ALEO και η YINGLI ακούγεται ότι έχουν παρουσιάσει ζημιές τεχνηέντως και αυτό διότι μέχρι το Σεπτέμβριο 2011 ήτα κερδοφόρες και μετά έριξαν τις τιμές για να πιέσουν τον ανταγωνισμό.

 

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν "κερδοφόρες εταιρίες" για το 2011.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ κακό πάνελ ακόμη και για την τιμή του. Καλύτερα επώνυμο κινέζικο και ακόμη καλύτερα επώνυμο σκέτο. Αλλά επειδή ο ανταγωνισμός κοστολογικά του AVIM είναι SUNTECH, YINGLI, TRINA τότε ξεκάθαρα επιλέγουμε αυτές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από όσο ξέρω για τα AVIM, όλα τα κομμάτια είναι Γερμανικά εκτός από το γυαλί που είναι Κινέζικο και επίσης συναρμολογείται στην Κίνα. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι έρχονται στην Ελλάδα σε τουλάχιστον 100kWp παραγγελία.

 

Θεωρείται από κάποιους (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) ένα αρκετά καλό Γερμανικό προϊόν με 10ετή εγγύηση σε Κινέζικο έδαφος. Άλλο ένα θετικό είναι ότι είναι By Aleo (Θυγατρική εταιρία του ομίλου Bosch Group). Μου φαίνεται ότι ΠΡΕΠΕΙ να με πληρώσουν για την διαφήμιση ..…. :wink:....!!!

 

Βέβαια υπάρχουν και η άποψη όπως του φίλτατου pv-t solar. Η τελική απόφαση είναι επιλογή του καθενός μας…!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα AVIM όπως σωστά προείπατε είναι ένα πανέλο που κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο κατασκευασμένο στην Κίνα από την ALEO. Είναι ένα απολύτως σύχρονο εργοστάσιο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές κατασκευής πανέλων. Η ALEO είναι από τις λίγες εταιρίες που έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Δεν κάνω διαφήμηση , δε δουλεύω για αυτήν. Έχω κατασκευάσει καμιά 20αριά οικιακά 10 kw με πανέλα ALEO και οι πελάτες μου τρίβουν τα μάτια τους με τις αποδόσεις τους. Είναι από τις ελάχιστες κατασκευάστριες εταιρίες που παρουσιάζουν τόσο μικρές ζημιές και η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε εξαγοραστεί από τη BOSCH θα είχε κλείσει και αυτή. Οι τιμές των πανέλων πέφτουν δυστυχώς τελείως δυσανάλογα από τις τιμές των κυψελάδων τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος των ζημιών και ο κύριος λόγος που βλέπεις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες να κλείνουν. Όσο για τα AVIM τα έχω βάλει σε ένα πάρκο 100kw και μέχρι στιγμής όλα κυλούν υπέροχα και σύμφωνα με τις καμπύλες γήρανσης των.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.