Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση κτισμάτων τα οποία ρυμοτομούνται


Recommended Posts

Σύμφωνα με το άρθρο 23, παρ. 3, περ. (αα) δεν μπορούν να υπαχθούν ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε ΄΄Εγκεκριμένο Κοινόχρηστο Χώρο της Πόλης΄΄

Υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα, το οποίο έχει ανεγερθεί πριν την έγκριση του Σχεδίου Πόλης, αλλά μετά την εφαρμογή του σχεδίου πόλης ρυμοτομείται.

Είναι δυνατόν το τμήμα του αυθαιρέτου κτίσματος που βρίσκεται εντός του οικοπέδου να μπορέσει να υπαχθεί στην ρύθμιση ; (π.χ. αν είναι στατικά επαρκές) ;

Link to comment
Share on other sites

εσύ δεν κάνεις νομιμοποίηση της στατικότητας αλλά του αυθαίρετου χώρου. Αν είναι κάτι λεπτομέρειες10-20εκ. έξω από τη ρυμοτομική τακτοποιείς εξ ολοκλήρου κατά την γνώμη μου. Αν το ρυμοτομούμενο είναι εμφανές, κάποια επιφάνεια άξια λόγου, σκέψου το.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ έχω μια αντίστοιχη περίπτωση κ δεν ξερω τι να πω στον ιδιοκτήτη.Το αυθαίρετο υπάρχει πριν την ένταξη στο σχέδιο πόλης,ρυμοτομείται τμήμα του κτίσματος το οποίο είναι στατικά ανεξάρτητο, αλλά το υπόλοιπο είναι οκ.Θα μπορέσω να τακτοποιήσω το μέρος του κτίσματος που δεν βρίσκεται στον κοινόχρηστο?Υπ'όψιν οτι δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Οτι μπορεις να ταχτοποιήσεις μόνο το τμημα που δεν ρυμοτομείται, αυτο είναι σίγουρο. Αναφέρεται και σε μια ερωτοαπαντηση. Τωρα πως θα αντιμετωπιστεί το άλλο που ρυμοτομείται ειναι ένα ερώτημα. Και όταν είναι στατικά ανεξάρτητο πάλι καλα (πχ εξωτερική σκάλα). Οταν είναι ένα κομμάτι του κτηρίου είναι το θέμα.

Πάντως τακτοποιώντας το κομμάτι που μπορεί κάποιος, κατα την γνώμη μου είναι αδύνατον να του γκρεμίσουν, λέμε τώρα, το υπόλοιπο οπότε το σώζει όλο. Θα πληρώνει βέβαια πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αυθαίρετο κτίσμα εντός σχεδίου πόλης κατέστη ρυμοτομούμενο 20 χρόνια μετά την κατασκευή του λόγω αναθεώρησης του σχεδίου πόλης και διαπλάτυνσης του υπάρχοντος δρόμου.

Με δεδομένο ότι το ρυμοτομούμενο τμήμα δεν τακτοποιείται, η ΥΔΟΜ πρέπει να του επιβάλλει (του ρυμοτομούμενου) πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.