Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην ελλάδα πριν την αναγνώριση / ισοτιμία του πτυχίου


Anastasia

Recommended Posts

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορώ να εργαστώ σε κάποια τεχνική εταιρεία χωρίς να έχω αναγνωρίσει το πτυχίο μου και χωρίς να έχω γραφτεί στο ΤΕΕ. Επειδή αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα.....αναρωτιέμαι αν υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσω τα χαρτιά μου και μέχρι να βγουν οι αποφάσεις και τα λοιπά να εργάζομαι. Εχω αύτό το δικαίωμα ξέρετε?? Κάποιοι μου είπαν ότι σε ιδιωτικές εταιρείες μπορώ να το κάνω αυτό με την προυπόθεση βεβαιά ότι δεν μπάινει πουθενά η υπογραφή μου.

 

Και κατι ακομα.....αν εργάζομαι σε εταιρεία του εξωτερικού και μεταφερθώ σε γραφεία της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα πρέπει να ασφαλοιστώ στπ ΤΣΜΕΔΕ ή μπορώ να εργάζομαι στην Ελλάδα αλλα να είμαι ασφαλισμένη σε κάποια άλλη ευρωπαική χώρα?

 

Σας ευχαριστώ εκ τ προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

το παρακάτω το είχα βρει σε ιστοσελίδα του ΤΕΕ

όπως το διαβάζω καταλαβαίνω οτι κάποιος θεωρείται ως μηχανικός από την ημέρα που παίρνει το πτυχίο του και είναι ανεξάρτητο από το πότε γράφτηκε στο ΤΕΕ ή το ΤΣΜΕΔΕ

 

για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σε πληροφορίσω

ρώτα καλύτερα στο ΤΕΕ

 

Η προϋπηρεσία, των Μηχανικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και αμοίβονται με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού τομέα Διπλωματούχων Μηχανικών ΠΕ, λαμβάνεται υπ’ όψιν από την ημερομηνία απόκτησης του διπλώματός τους?

 

Ως προϋπηρεσία για τους Διπλωματούχους Μηχανικούς θεωρείται το χρονικό διάστημα από την απόκτηση του διπλώματος του ΕΜΠ ή Σχολής ισότιμης με το ΕΜΠ ή άλλης Σχολής αναγνωρισμένης ως ισότιμης με το ΕΜΠ από την Ελληνική Πολιτεία.

 

Αυτό προκύπτει από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των Διπλωματούχων Μηχανικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου ή αορίστου χρόνου, και από την Απόφαση αρ. 1033/1987 του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου Β’ Πολιτικό Τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

Για οτι εχει να κανει με εργασια γραφειου ισως να μπορεις, για εργασια σε εργοταξιο 100% οχι. Να ξερεις ομως οτι οι αποδοχες σου θα ειναι μειωμενες εαν επιλεγεις απο ελληνικη τεχνικη εταιρια.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σου απαγορέυει να δουλέψεις σε γραφεία και τεχνικές εταιρείες χωρίς να έχει ακόμη αναγνωριστεί το διπλωμά σου.

Απλά πρόσεξε τον τρόπο πληρωμής, αν σου ζητάνε απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να γραφτείς στο ΤΕΒΕ...

Link to comment
Share on other sites

προσοχή

μην ανοίξεις βιβλία πριν τα χρειαστείς απαραιτήτως

διότι οι επιδοτήσεις που βγήκαν για μηχανικούς (πχ ΟΑΕΔ) ζητούν να έχεις κάνει έναρξη τη χρονιά που προκηρίσονται

 

αν εικάζεις οτι θα σου πάρει πχ 5 μήνες η διαδικασία αναγνώρισης συμφώνησε με την εταιρία οτι θα τους κόψεις συνολική απόδειξη μόλις ανόιξεις βιβλία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.