Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γραφείο ή εργοτάξιο;


daisy83

Recommended Posts

AGAPHTOI SYNADELFOI,

BRISKOMAI SE DILLHMA GIATI MOU DOTHIKE H DYNATOTHTA NA EPILEKSW SE MIA KAINOYRGIA TEXNIKH ETAIREIA POU PROKEITAI NA DOYLEPSW,AN THELW NA MEINW STO GRAFEIO H NA BGW EKSW STO ERGOTAKSIO! EXW KSANADOULEPSEI GIA MIA 5ETIA SE MIA ALLH TEXNIKH ETAIREIA MONO STO GRAFEIO OPOU EKANA PPAE EPIMETRHSEIS LOGARIASMOUS KAI SXEDIA! ME AGXWNEI TO KAINOURGIO PERIBALLON KAI POSO MALLON AN THA MPORESW NA ANTAPEKSELTHW STO ERGOTAKSIO XWRIS KAMIA EMPEIRIA. KAI KANOYRGIA STHN ETAIREIA KAI KOPELA KAI ERGOTAKSIO KAI SE ENA TOMEA POU MOU EINAI AGNWSTOS?TI ME SYMBOULEUETE????NA SHMEIWSW OTI DEN MOU EIPAN ME TI AKRIBWS ANTIKEIMENO THA APASXOLHTHW AN MEINW STO GRAFEIO KAI BEBAIA DEN MOU EGINE KAMIA DIEYKRINISH GIA TA WRARIA TOSO TOU GRAFEIOU OSO KAI TOU ERGOTAKSIOY!!!!

 

 

Τα greeklish απαγορεύονται, οπότε διορθώστε το μήνυμά σας. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Είμαι καινούργια στο φόρουμ και δεν ξέρω πως να διορθώσω το μήνυμά μου που το είχα γράψει λάθος!!!Προσπάθησα αλλά δε βρίσκω την επιλογή διόρθωση :sad: Όποια βοήθεια δεκτή!!

Οπότε το παραθέτω πάλι σωστά αυτή τη φορά!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βρίσκομαι σε δίλημμα γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξω σε μια καινούργια τεχνική εταιρεία που πρόκειται να δουλέψω αν θέλω να μείνω στο γραφείο ή να βγω έξω στο εργοτάξιο.Έχω ξαναδουλέψει για μια 5ετία σε μια άλλη τεχνική εταιρεία μόνο στο γραφείο όπου έκανα ππαε,επιμετρήσεις,λογαριασμούς και σχέδια.Με αγχώνει το καινούργιο περιβάλλον και πόσο μάλλον αν θα μπορέσω να αναταπεξέλθω στο εργοτάξιο χωρίς καμία εμπειρία.Και καινούργια στην εταιρεία και κοπέλα και εργοτάξιο και σε έναν τομέα που μου είναι άγνωστος;

Τι με συμβουλεύετε;Να σημειώσω οτι δε μου είπαν με τι ακριβώς αντικείμενο θα απασχοληθώ αν μείνω στο γραφείο και βέβαια δε μου έγινε κάποια διευκρίνιση για τα ωράρια τόσο του γραφείου όσο και του εργοταξίου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεσαι!

Αμα μπορείς να επιλέξεις δεν υπάρχει πρόβλημα :)

 

Αφού ήδη δουλέυεις 5 χρόνια η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι και τόσο τραγική.

Νομίζω πως το να ασχολείσαι με διαφορετικά πράγματα εμπλουτίζει τις γνώσεις σου.

 

Θα πας με το καλό στην εταιρία, θα κανεις μια βόλτα στο γραφείο θα πας και μια βόλτα στο εργοτάξιο

να καταλάβεις το αντικείμενο της κάθε δουλειάς και θα επιλέξεις.

 

Το θέμα αμοιβή και ωράριο κανονικά ξεκαθαρίζει από την αρχή.

Ρωτα για το ωράριο να δεις τι θα σου πούνε, κόψε και λίγο την κινηση, αν ισχύει το ωράριο και έχε στο μυαλό σου αμοιβή ανάλογα με την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα το εργοτάξιο είναι πιο δύσκολο και συνήθως με περισσότερες ώρες, αλλά εάν δεν σου αρέσει το κλείσιμο σε τέσσερις τοίχους πας εκεί.

Link to comment
Share on other sites

off topic: Όταν υποβάλλεις ένα μήνυμα κάτω δεξιά έχει ένα κουμπάκι "edit". Μπορείς να επεξεργαστείς το μήνυμά σου από κει.

end off topic...

 

 

Προσωπικά προτιμώ το έξω ειδικά αν πρόκειται για τοπογραφικές εργασίες!!

Παρόλα αυτά συνήθως δουλεύω μέσα...

Υπέρ-κατά:

Το μέσα έχεις να κάνει με τον ΗΥ σου, έχεις τα βιβλιαράκια σου, την νομοθεσία σου, το michanikos.gr σου κλπ

Έχεις όμως και τους 4 τοίχους, ένα πιθανό φωνακλά/κακό αφεντικό ή συνάδελφο ή υπάλληλό σου, μια συσσωρευμένη ένταση που δεν μπορείς να εκτονώσεις κλπ

 

Το έξω έχει την ελευθερία του, έχει το αεράκι του, έχει τα τσίπουρά του ενίοτε, έχει την "τριβή" με την πραγματική δουλειά και γενικά είσαι μηχανικός.

Από την άλλη όμως, έχεις τις καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, καύσωνας), έχει την δυσκολία του να αντιμετωπίζεις άμεσα και υπεύθυνα καταστάσεις (απαιτεί εμπειρία-γνώση-αποφασιστικότητα κλπ). Επίσης, μπορεί να σου κολλάν οι μαστόροι (ειδικά αν είσαι νέος ή γυναίκα) με σχόλια του στυλ: "Ξέχνα τι σου μάθανε στο πανεπιστήμιο, αυτά είναι μόνο για τα βιβλία, εδώ ισχύει άλλος νόμος, της πιάτσας...". Αυτά πρέπει να αντιμετωπίσεις με τσαμπουκά.....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και από μένα αγαπητοί συνάδελφοι...θα συμφωνήσω με το εκλεκτό Γιάννη που λέει ότι προτιμά το εργοτάξιο...εκεί έχεις ν αντιμετωπίσεις καθαρά την πρακτική άσκηση και τι πρέπει να σκεφτείς εκείνη τη στιγμή προκειμένου να λύσεις τυχόν πρόβλημα....προσωπικά πριν από ένα εξάμηνο περίπου είχα κάνει την πρακτική μου άσκηση σε έργο οδοποιίας και ομολογώ ότι ήταν εμπειρία φοβερή...να είσαι σχεδόν συνέχεια έξω και να βλέπεις τα προβλήματα που σε βάζουν σε σκέψεις με σκοπό τη λύση...βέβαια συνδύαζες και αυτό το τσιπουράκι που λέει ο Γιάννης.....από την άλλη βέβαια έπρεπε να είσαι και στο γραφείο να μελετάς τα σχέδια με τις ώρες και να συζητάς με τους συναδέλφους σου τη θεωρία έτσι ώστε μετά αυτά να γίνουν πράξη....

Αν και τελειόφοιτη προσφάτως από πολιτικός μηχανικός τ.ε. σου προτείνω το εργοτάξιο...οκ μπορεί να είμαι αρχάρια αλλά κάτι μπορεί να σε επηρεάσει και από μένα...μην αγχώνεσαι πάντως...όλα καλά θα πάνε.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλύτερα εργοτάξιο αν θες να μάθεις την ¨ δουλειά¨ . Έπειτα καλό είναι τώρα που είσαι μικρή να δεις τι ¨παίζει¨ στο εργοτάξιο.

Αν δεν σου αρέσει τότε να επιλέξεις μια δουλειά σε γραφείο που να σου αρέσει .Όλες οι θέσεις στο γραφείο δεν είναι ίδιες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.