Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η πυροσβεστική διάταξη 13


Θα υπέγραφες την υπεύθυνη δήλωση που θα απαιτεί η π.δ. 13  

441 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα υπέγραφες την υπεύθυνη δήλωση που θα απαιτεί η π.δ. 13

    • Οχι γιατί μπορεί να χαθούν ανθρώπινες ζωές
    • Ισως ανάλογα με την περίπτωση
    • Ναι για να μην χάσω τον πελάτη και την δουλειά
    • Ναι γιατί είμαι νέος στην δουλειά και έτσι έχω ακούσει ότι πρέπει να κάνω


Recommended Posts

Συνάδελφοι, αν και οι απόψεις για το θέμα του κατά πόσο θα δημιουργήσει προβλήματα η πυροσβεστική διάταξη 13 ή όχι που έχουν διατυπωθεί είναι πολύ λίγες, γενικά συμπεραίνει κάποιος οτι υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο οι Μηχανικοί και κυρίως οι νέοι Συνάδελφοί μας, θα αρνηθούν να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση που θα απαιτείται από εδω και στο εξής απο την πιο πάνω ΠΔ ή με ''κλειστά μάτια''για να μην χάσουν τη δουλειά θα την υπογράφουν μιά και οι καιροί είναι δύσκολοι.

 

Καλό θα ήταν να έχουμε μια πρώτη άποψη για το τι θα συμβεί απο τις απαντήσεις του δημοψηφίσματος που σας ζητάω να απαντήσετε και σας ευχαριστώ όλους που θα απαντήσετε.

 

Συγχωρείστε με αν κάποιοι θα νοιώσουν άσχημα με αυτό το θέμα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
  • 2 months later...

ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει.....

όπως και να έχει παλιός καινούργιος θα αναγκαστούμε να την υπογράψουμε

ελπίζντας να μην γίνει κάτι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Συνάδελφοι,

πέρασε ένας χρόνος απο την εφαρμογή της ΠΔ 13 και απ΄ότι πληροφορήθηκα πρίν λίγες ημέρες, μετά την κατάθεση της μελέτης πυροπροστασίας και των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων απο συνάδελφο στην ΠΥ, αυτή εγκρίθηκε και δόθηκε το σχετικό πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Μετά δύο ημέρες αξιωματικοί της ΠΥ πήγαν για έλεγχο επιτόπου των όσων υπεύθυνα είχαν δηλωθεί, με αποτέλεσμα, επειδή οι υπογραφές είχαν μπεί στο περίπου, την ακύρωση του πιστοποιητικού που είχε δοθεί απο την ΠΥ.

Αποτέλεσμα είναι ότι ο συνάδελφος και ο ιδιοκτήτης πρόκειται να βρεθούν απολογούμενοι στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης ακόμη βρέθηκε με κλειστή την επιχείρησή του και όλα αυτά γιατί?

Αυτό ζητάω να μάθω από εσάς, κυρίως από αυτούς που δεν απαντήσανε με όχι στην πιο πάνω δημοσκόπηση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Σκέφτομαι τα εξής: (ετοιμάζομαι να ρωτησω και εναν νομικό για αυτο το θέμα)

 

1. Να ζητάω υπεύθηνη δήλωση απο τον ιδιοκτήτη ότι αν κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση μετά την κατάθεση της μελέτης , αναλαμβάνει και την ευθήνη.

 

2. Να ζητήσω με επίσημο έγγραφο απο την ΠΥ να μου εξηγησει απο πού ξεκινάει και που τελειώνει η ευθύνη των Διπλωματούχων Μηχανικών σε αυτο το θέμα

 

3. Να ζητήσω συμβουλές απο τους Νομικούς του ΤΕΕ.

 

Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι μαζικά? τι λετε εσεις?

Link to comment
Share on other sites

Σε μία ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για το συγκεκριμένο θέμα (Π.Δ. 13) και για το αν θα πρέπει οι μηχανικοί να υπογράφουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, ο υπεύθυνος της Π.Υ. Ηρακλείου (νομίζω ο Διοικητής, αλλά δεν θυμάμαι καλά) απάντησε σε πολλά θέματα.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην υπογράψουμε αν ο ιδιοκτήτης έχει κάνει τα προβλεπόμενα από την μελέτη της ενεργητικής πυροπροστασίας? Στην Υπεύθυνη Δήλωση που υπογράφουμε δηλώνουμε ότι έχουν γίνει όλα σύμφωνα με την μελέτη και ισχύει μέχρι και την στιγμή που υπογράφουμε την εν λόγω δήλωση (τουλάχιστον αυτή την απάντηση πήραμε). Μπορεί να έγινε μήνυση από την πυροσβεστική και στον μηχανικό αλλά αν αυτός αποδείξει ότι μέχρι και την στιγμή που υπέγραψε όλα ήταν νόμιμα, τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Στο κάτω κάτω τόσα υπογράφουμε κάθε μέρα που μπορούν να μας οδηγήσουν στο δικαστήριο....

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, σε καθε νομο της χωρας ο αντιστοιχος διοικητης εχει κανει τετοιες δηλωσεις. Ομως εμενα δε μου λεει κατι αυτο γιατι σε ενα ενδεχομενο δικαστηριο δεν μπορεις να ισχυριστεις οτι ενεργησες συμφωνα με τις δηλωσεις του ταδε διοικητη. Πουθενα απο τις υπευθηνες δηλωσεις δεν προκειπτει ξεκαθαρα που ξεκιναει και που τελιωνει η ευθηνη του μηχανικου.

 

Επισης και ολα καλα να ηταν οταν υπεγραψε ο μηχανικος , μπορει να γινουν μετα αλλαγες στη διαταξη (μου συνεβη προσφατα) που εσυ να εισαι σιγουρος οτι δε θα ενημερωθεις απο τον εκαστοτε ανευθυνο -υπευθυνο ιδιοκτητη του καταστηματος.

 

Εκει τι γινεται? Μπορουμε να ισχυριστούμε οτι δεν έχουμε ευθυνη να νταντευουμε τον καθε ιδιοκτητη καθε μερα? η νομοθεσια μας αφηνει πληρως ακαλυπτους.

Link to comment
Share on other sites

.....η νομοθεσια μας αφηνει πληρως ακαλυπτους.

 

Συνάδελφε, έτσι κι αλλιώς η νομοθεσία μας αφήνει ακάλυπτους... Έχεις την εντύπωση ότι όταν υπογράφουμε ένα τοπογραφικό πάνω στο οποίο υπογράφει και ο ιδιοκτήτης ότι αυτός σου υπέδειξε τα όρια της ιδιοκτησίας του, δεν μπορείς να βρε8είς υπόλογος σε κάποιο δικαστήριο????

 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε στο Ελλαδιστάν, Γιουνανιστάν ή όπως θέλετε πείτε το....

Το ΤΕΕ, όπως και κάθε συνδικαλιστικό όργανο ενδιαφέρετε για τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Αλλά και αλλιώς να το δούμε... Ποιός θα πάρει την ευθύνη? Σε ένα οικοδομικό έργο ποιός πέρνει την ευθύνη για τα μπετά???? Ας μην είμαστε ευθυνόφοβοι... Απλά μπορούμε να επιβλέψουμε την διαδικασία... σωστά???? Και μην μου πείτε ότι κάποιος ιδιοκτήτης θα κάνει μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο για να βάλει την πυροσβεστική φωλιά και μετά το πιστοποιητικό θα το απεγκαταστήσει?????? Αν είναι να μπει στη διαδικασία να το βάλει θα το κρατήσει κιόλλας...

Μήπως ο συνάδελφος που αναφέρεις υπέγραψε την δηλωση μόνο για τα λεφτά και δεν πήγε ποτέ να δει, έστω για την τιμή των όπλων, αν αυτό που υπέγραψε ισχύει??? Πάντως να είσαι σίγουρος, ότι άν η μαϊμουδιά έγινε μετά το πιστοποιητικό, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

 

Αυτά από μένα, που έχω υπογράψει αρκετές δηλώσεις μέχρι τώρα και κοιμάμαι με ήσυχη τη συνείδηση μου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.