Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλαγη σχολης στο πολυτεχνειο


Recommended Posts

είμαι πρωτοετής φοιτητής μηχανολόγων μηχανικών. οι σχολές που με ενδιέφεραν ήταν οι μηχανολόγοι και οι πολιτικοί μηχανικοί και ίσως λίγο περισσότερο οι πολιτικοί. το περιβάλλον μου(και όχι οι γονείς οι οποίοι μου άφησαν να επιλέξω ο,τι ήθελα χωρίς να με επηρεάσουν) όπως οι καθηγητές και γνωστοί μας οι οποίοι ήταν μηχανικοί με παρότρυναν για μηχανολόγων και με αποθάρρυναν έντονα για πολιτικών λογω οικονομικής κρίσης και λογω ότι κανένας από τους γονείς μου δεν είναι μηχανικός. έτσι επέλεξα τους μηχανολόγους όπου πέρασα(έπιανα και πολιτικών).από τότε που πληροφορήθηκα ότι επανήλθε το 10 τοις εκατό σκάφτομαι συνεχώς να κάνω αίτηση το καλοκαίρι για πολιτικών γιατί τελικά κατάλαβα πως οι σπουδές του πολίτικου έχουν με μεγαλύτερη σχέση με αυτό που κάνουν στο επάγγελμα τους και δεύτερον είναι πολύ πιο ανεξάρτητοι στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους μηχανολόγους οι οποίοι είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουν κάτι δικό τους και είτε στον κατασκευαστικό τομέα ασχοληθούν είτε στην βιομηχανία δεν καρπώνονται οι ίδιοι την δουλεία τους .βεβαία δεν ξέρω εάν αποφασίζοντας να κάνω το 10 τοις εκατό μπορέσω να το πιάσω πολιτικών εξαρτάται από πόσες θέσεις εισακτέων θα ανακοινωθούν για το 2012 και βέβαια συμμετέχουν και αυτοί που έδωσαν πανελλαδικές το 2010 όπου έχουν πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία από εμάς λογω διαφορετικής δυσκολίας θεμάτων αλλά από τους πολιτικούς μηχανικούς Ξάνθης το 2011(90%) είμαι +1500 και κάτι μόρια!!!θα ήθελα ως πιο ειδικοί να ακούσω τις γνώμες σας. ζητώ συγγνώμη για τον εκτενή λόγο μου. σας ευχαριστώ εκ των πρότερων για τις απαντήσεις σας.

Edited by christosmech
Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολα έξω τα πράγματα για το μηχανιλίκι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και ειδικά για τους νέους στο επάγγελμα. Δυστυχώς δεν είναι κατάσταση που αναμένεται να αλλάξει στο ορατό μέλλον - οπότε μη νομίζει κιόλας ότι η επιλογή σχολής στο μετά ΔΝΤ σκηνικό θα μπορεί να κάνει για σένα διαφορά μέρας-νύχτας.

 

Τα παραπάνω απλά για να είμαστε ρεαλιστές...

 

Από εκεί και πέρα, έχε υπόψιν ότι τελευταία, θεωρητικά, οι μηχανολόγοι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη ευρύτητα αντικειμένου και έχουν γίνει απαραίτητοι ακόμα και στα μικρά έργα, αφού πλέον ζητούνται υποχρεωτικά όλες οι σειρές μηχανολογικών μελετών, ΚΕΝΑΚ, πιστοποιητικά κλπ.

 

Για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σπουδάσεις αυτό που σου αρέσει και αυτό για το οποίο είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις να γίνεις καλός. Συνεκτίμησε και τυχόν παράγοντες όπως κάποιο έτοιμο επαγγελματικό υπόβαθρο στο στενό σου κύκλο ή γνωριμίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σε βοηθήσουν περισσότερο αν είχες τη χ ειδικότητα και πράξε ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites

Το οικογενειακό-επαγγελματικό υπόβαθρο στις μέρες μας και όχι μόνο, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τα πρώτα βήματα στον χώρο, ίσως περισσότερο έχει να κάνει με τους Πολιτικούς μηχανικούς λόγο φύσης αντικειμένου..

Από κει και πέρα, δες το αντικείμενο απασχόλησης της κάθε ειδικότητας και αποφάσισε ανάλογα τι σου αρέσει πιο πολύ. Η τελευταία παράγραφος του συνάδελφου Occultist με βρίσκει 100% σύμφωνο.

Link to comment
Share on other sites

sdim κατατιθεται στη βουλη τροπολογια στην βουλη για την παραταση του 10%.δες εδω!

http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typou/deltia-typoy/23-02-12-nomothetiki-rythmisi-gia-tin-eisagogi-ton-apofoiton-lykeion-se-pososto-10-ton-theseon-eisakteon-stin-tritobathmia-ekpaideysi-xoris-nea-eksetasi.html

σκεφτεσαι για 10%;

Edited by christosmech
Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα ως πιο ειδικοί να ακούσω τις γνώμες σας. ζητώ συγγνώμη για τον εκτενή λόγο μου. σας ευχαριστώ εκ των πρότερων για τις απαντήσεις σας.

 

Τα περί του ποιά σχολή θα σε ωφελήσει επαγγελματικά περισσότερο σου τα είπαν λίγο-πολύ οι προηγούμενοι. Εγώ μια άλλη συμβουλή έχω να σου δώσω (ως παθός): ό,τι και αν διαλέξεις, φρόντισε να τελειώσεις τη σχολή σου το συντομότερο δυνατόν. Αν γίνεται και σε 4 χρόνια αντί για 5. Ακόμα και αν σημαίνει αυτό να μείνεις στους Μηχανολόγους για να μη χαθεί 1 χρονιά ακόμα (δεν ξέρω αν αναγνωρίζονται μαθήματα). Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό! Τρέξε όσο πιο γρήγορα μπορείς! Μην ασχοληθείς ούτε με δουλειά παράλληλα (δεν αναγνωρίζεται η παραμικρή προϋπηρεσία πριν την κτήση του διπλώματος-είναι σαν να μην έχεις δουλέψει). Τελείωνε γρήγορα! Όταν με το καλό τελειώσεις τη σχολή σου, βλέπεις και κάνεις. Δεν ξέρω αν θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα τότε αλλά και να μην είναι θα έχεις χρόνο μπροστά σου για να ακολουθήσεις άλλη πορεία στην έσχατη περίπτωση. Έγραψα το "τρέξε" τρεις φορές σε 4,5 γραμμές κείμενο. Πίστεψέ με η συμβουλή αυτή είναι από καρδίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε ευχαριστω πολυ tpanag για τις συμβουλες σου θα τις λαβω σοβαρα υποψιν μου.sdim επειδη εχουμε την ιδια ειδικοτητα με ενδιαφερει πολυ η αποψη σου ειπες οτι εαν μπορουσες θα εκανες 10%.εισαι δηλαδη δυσαρεστημενος απο το επαγγελμα του μηχανολογου και θα ηθελες να το αλλαξεις ή απλα για επιπλεον γνωσεις σε μια αλλη ειδικοτητα;και εαν μπορουσες(υποθετικα μιλωντας) να κανεις 10% ποιο τμημα θα δηλωνες;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.