Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είδος χρήσης αποθήκης υπογείου (όχι παρακολούθημα)


Recommended Posts

Καλημέρα,

θέλω να δηλώσω αλλαγή χρήσης σε αποθήκη η οποία συμβολαιογραφικά είναι ανεξάρτητη (όχι παρακολουθημα). Βρισκεται σε οικοδομη με κατοικίες στον όροφο και καταστηματα στο ισόγειο. Στην πράξη δημιουργηθηκε εσωτερική σκάλλα στο καταστημα με αποτέλεσμα να επικοινωνει με την αποθήκη (δεν προβλέπονταν στην οικοδομική άδεια). Να το βάλω είδος χρήσης άλλη κατοικία με αλλαγή χρήσης???ή ειδος χρήσης υπηρεσίες αλλά πάλι με αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

1. Υπηρεσίες

2. Γιατι αλλαγή χρήσης? Αφού παραμένει υπόγειο (βοηθ. χώρος). Μήπως για κάποιο λόγο ( που σχετίζεται με την άδεια λειτουργίας του κατ/τος) πρέπει να το βάλεις ως κύριο χώρο?

Link to comment
Share on other sites

αλλαγή χρήσης γιατι χρησημοποιειται ως κατάστημα κ μάλιστα έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία για αλλαγή χρήσης υπογειου.Αυτό θέλουμε να προλάβουμε...

Link to comment
Share on other sites

Οπως προανέφερα θεωρώ ότι: αν παραμένει η υπόγεια αποθήκη ως υπόγεια αποθήκη (βοηθητικός χώρος) καταστήματος δεν νομίζω ότι ''βάζεις'' αλλαγή χρήσης. Αν χρησιμοποιείται όμως, ως κύριος χώρος του καταστήματος ( άσχετα αν είναι υπόγειο), τότε πιστεύω οτι βάζεις συντελεστή για κύριο χώρο και για αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα όμως με τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ ο υπόγειος χώρος ανεξάρτητα της χρήσης του παίρνει μειωτικό συντελεστή 0,50 (Θ7). Πιο πολύ με προβληματίζει το είδος χρήσης αφού βάσει αδείας είναι απλά μια αποθήκη, λειτουργικά ανεξάρτητη.

Link to comment
Share on other sites

Μα και τώρα αποθήκη δεν είναι ? Φυσικά και πάει με 0,50. Απλώς αναφέρω την δυσμενέστερη περίπτωση κατά την οποία ( ίσως λόγω άδειας λειτουργίας) απαιτείται να το δείξεις ως κύριο χώρο και όχι ως βοηθ? ( Ορμώμενος από το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν χορηγεί ρεύμα σε βοηθ. χώρους)

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν είναι αποθήκη, είναι κατάστημα και ενωθηκε με το κατάστημα του ισογείου με εσωτερική σκάλλα που δεν προβλέπονταν στην άδεια. Δηλαδη στην άδεια ήταν αποθήκη ανεξάρτητη με εισοδο απο κοινόχρηστο χώρο του υπογείου και τώρα είναι υπόγειο με χρήση καταστήματος και είσοδο απο το ισογεια καταστημα εσωτερικά....

Link to comment
Share on other sites

Τότε, συμφωνώ ως την αλλαγή χρήσης. Απλώς διασφάλισε ότι δεν απαιτείται να δηλωθεί και ως κύριος χώρος καταστήματος ( άσχετα αν είναι υπόγειο ).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα, σε βιομηχανικό κτίριο-συνεργείο υπάρχει επέκταση υπογείου, αποθήκη στον ακάλυπτο και επέκταση παταριού. Ως είδος χρήσης επιλέγεται βιομηχανία. ή μήπως υπηρεσίες?

Link to comment
Share on other sites

Με τη λογική, ότι οι χρήσεις των αυθαίρετων χώρων εξυπηρετούν την κύρια χρήση, θα επέλεγα συντελεστή  3ε-=0,4 (βιομηχανικά-βιοτεχνικά).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.