Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα κατοικία χωρίς λεβητοστάσιο


tsioy

Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα χρειαστώ τις γνώσεις κάποιου Μηχανολόγου. Θέλω να βγάλω άδεια για νέα οικοδομή 90μ2 στην Λούτσα. Η χρήση θα είναι κατοικία για μόνιμη χρήση. Αντι για καυστήρα πετρελαίου θέλω να χρησιμοποιήσω θερμοπομπούς. Μπόρώ στην άδεια να μην κάνω μελέτη για λεβητοστάσιο? Θα έχω πρόβλημα στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης? Να σημειωθεί οτι το κτίριο θα είναι μεταλλικό με πετροβάμβακα 50kg ανάμεσα των μεταλλικών διατομών και όλο το σπίτι θα ντυθεί με θερμοπρόσοψη με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5cm. Θα υπάρχει τζάκι μάλλον ενεργειακό, Ηλιακός και ηλεκτρικός θερμοσίφωνας.

Link to comment
Share on other sites

Οταν χρησιμοποιεις ηλεκτρισμό για θερμανση με αποδοση 1 (οχι αντλιες θερμοτητας) εχεις μεγαλη "ποινη" στον ΚΕΝΑΚ, δηλαδή 99,9% δεν θα πιασεις την κατηγορία Β.

Ασε που και στην πραξη ειναι ασυμφορο το ρευμα. Γνωμη μου βαλε αντλιες θερμοτητας αερα-αερα ή αερα-νερού (fan coils). Το ενεργειακό τζακι δεν μπορει να μετρησει στο ΚΕΝΑΚ

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν χρησιμοποιήσω αντλίες θερμότητας μπορώ να πιάσω κατηγορία Β? Το πρόβλημα μου είναι οτι το σπίτι δεν θα έχει υπόγειο και έτσι δεν θέλω να ''σπαταλήσω'' τετραγωνικά για λεβητοστάσιο. Οπότε έχεις κάτι να προτείνεις για να μπορέσω να πιάσω κατηγορία Β χωρίς καυστήρα - λέβητα?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχεις χώρο για κεντρική αντλία θερμότητας, βάλε τα κλασικά κλιματιστικά, τουλάχιστον ένα σε κάθε χώρο. Ο Μηχανολόγος θα σου υπολογίσει την ισχύ τους. *******

 

To φόρουμ δεν είναι χώρος αναζήτησης συνεργατών.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι με αντλίες θερμότητας (ιδαιετερα με τις τελευταίες που βγάζουν COP>4) θα έχεις καλύτερη βαθμολογία από οτι με καυστήρα πετρελαίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.