Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

pappos μην το συνεχίζεις άλλο. Άστον εδώ μόνο του να παραλογίζεται. Πολύ σύντομα το θέμα θα πάει εκεί που έπρεπε να είναι εξαρχής. Στα σκουπίδια...

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη...δηλαδή είναι σοβαρό το θέμα με τίτλο:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ ???

 

Γιατί είναι σοβαρό θέμα με τίτλο το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων το οποίο ακόμα ούτε καν έχει θεσμοθετηθεί και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα να κάθονται και να χαρακτηρίζουν κάποιοι τσοπάνους την σύνοδο των πρυτάνεων και να υποβαθμίζουν με το ποιό αγενή τρόπο το ελληνικό δίπλωμα λες και αυτοί είναι οι σοφοί της ανθρωπότητας ?

 

Άστον εδώ μόνο του να παραλογίζεται. Πολύ σύντομα το θέμα θα πάει εκεί που έπρεπε να είναι εξαρχής. Στα σκουπίδια...

 

Ξανά λέω δεν είμαστε υποχρεωμένοι όλα τα μέλη του φόρουμ να συμφωνούμε με την άποψη κάποιων του κινήματος ΣΥΜΑΤΕ .Ο συνάδελφος μας έχει συγκεκριμένη άποψη και θέση και έχει όλο το δικαίωμα να διαφοροποιείται ανάλογα με την κρίση του από την άποψη κάποιων του κινήματος ΣΥΜΑΤΕ .Το φόρουμ αντιπροσωπεύεται από όλες τις πτέρυγες μηχανικών που δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να συμφωνούνε πάντα με την άποψη των ΣΥΜΑΤΕ .Ο καθένας έχει την δική του άποψη και θέση και θα έπρεπε να είναι σεβαστή .Είτε διαφωνεί με το συγκεκριμένο κίνημα είτε όχι .ΤΕΛΟΣ

Edited by IAN
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς . Ελπίζω και γιά αρκετό καιρό γιατί κουραστήκαμε .

 

Εμ όσο BAS και να προσπαθείς να κρατήσεις τις ισορροπίες κάνοντας τον πυροσβέστη όπως είπες παλαιότερα αυτές βλέπεις δεν βγαίνουν .Δεν μπορεί άνθρωπος να εκφράσει διαφορετική άποψη από το συγκεκριμένο κίνημα εδώ μέσα που να μην πέσουν αυτοί οι κάποιοι του κινήματος να τον φάνε .

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε Λάζαρε να το δούμε ψύχραιμα το πράγμα . Αν εσύ γυρίζοντας από την Σόφια , σου έλεγαν ότι φίλε το πτυχίο σου δεν γουστάρουμε να στο αναγνωρίσουμε δεν θα ήσουν πικραμένος ?

Γιατί αυτή είναι η ουσία .

 

Πολλοί εδώ μέσα , άλλοι από ανάγκη και άλλοι από λάθος επιλογή εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό κράτος και θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν αυτόνομα στην χώρα τους . Δυστυχώς επλανήθησαν πλάνην οικτράν . Και το χειρότερο βλέπουν ότι πολλοί χειρότεροι τους εκμεταλλεύτηκαν δικλείδες και συγκυρίες και βρέθηκαν σήμερα με άπειρα ΕΔ και τώρα τους κουνάνε το δάχτυλο .

 

Τώρα το να κάθεσαι εσύ τι μας λένε οι διάφοροι γελοίοι τύποι που συγκροτούν τους μεγαλόσχημους φορείς του κ..ου , είναι απλά εξοργιστικό .

 

Το ελληνικό κράτος παρανομεί από το 1986 διότι από τότε έπρεπε να είχε εκδώσει ΕΔ γιά τις σχολές μηχανικών των τει .

Αρα λοιπόν όταν το κράτος είναι παράνομο και ανύπαρκτο , έχουμε και εμείς το ηθικό δικαίωμα κάθε κρατικό φορέα να τον θεωρούμε γιά τα μπάζα και κάθε ένα που είναι εκεί μέσα ανθρωπάκι της σειράς .

 

Ιδιαίτερα όσοι δεν έχουμε πάρει ποτέ ένα φράγκο από αυτό το κράτος , έχουμε και το ηθικό , πέραν του νομικού δικαιώματος να περιφρονούμε βαθύτατα κάθε ένα από αυτούς τους φορείς που αναφέρεις και να τους θεωρούμε ισότιμους του εατ-εσα και της κατοχικής κομμαντατούρ .

 

Εγινα λίγο οξύς γιατί από χτές το έχετε παρατραβήξει όλοι .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κάτσε ******* να το δούμε ψύχραιμα το πράγμα . Αν εσύ γυρίζοντας από την Σόφια , σου έλεγαν ότι φίλε το πτυχίο σου δεν γουστάρουμε να στο αναγνωρίσουμε δεν θα ήσουν πικραμένος ?

 

Θα ήμουν αλλά εδώ δεν θα λύσω τις διαφορές μου .Το να κάθομαι και να τσακώνομαι με τον έναν και τον άλλο δεν είναι λύση . Θα βρω μήπως από εδώ μέσα το δίκιο μου ? Η αν κερδίσω στην κόντρα του φόρουμ θα μου δώσουν και τα δικαιώματα ? Όχι βέβαια .Κατανοούμε το πρόβλημα σας . Σας συμπαρασταθήκαμε στο παρελθόν και εδώ μέσα στο φόρουμ αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο .Το Υπουργείο Παιδείας ξέρεται που είναι .Πάρτε τους Προέδρους όλων των ΤΕΙ και πηγαίνετε να λύσετε το πρόβλημα από εκεί .Εδώ μέσα τι άκρη θα βρεθεί ? Αν ο Pappos και ο κάθε Pappos κάθεται και βρίζει τσομπάνους την σύνοδο πρυτάνεων , τσομπάνους το ΤΕΕ , άχρηστοι εκείνοι άχρηστοι οι άλλοι . Και ? Τι θα προκύψει ? Έχετε μάθει ορισμένοι και δεν το λέω για σένα να τα παρεξηγούν όλα και να τα εχθρεύονται .Αυτό όμως δεν είναι λύση ούτε λογική .Άντε και τον προπηλακίσαμε τον συγκεκριμένο συνάδελφο . Θα είναι σωστό ? Θα καταφέρουμε κάτι ? Το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να εκτονωθούμε . Αρκεί όμως αυτό ? Θέλουμε τις διαφορετικές απόψεις μέσα σε ένα φόρουμ ή όχι ? Αναλογίστηκες ποτέ ότι κόντρα στην κόντρα πείσμα στο πείσμα δεν βγάζει πουθενά ? Αναλογίστηκες ποτέ ότι η άρνηση και η πίεση που ασκήσατε στο να μην αναγνωριστεί το ελληνικό δίπλωμα με μάστερ έστω και εντός της χώρας προκειμένου να δικαιωθούμε όλοι οι συνάδελφοι του εξωτερικού που έχασαν το μάστερ τους όπως εγώ , ο Ikaros13 και ο κάθε ένας εδώ μέσα που σπούδασε στο εξωτερικό θα γυρίσει εις βάρος σας ? Τι σας ενδιέφερε και ανακατευτήκατε και ασκήσατε πίεση να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη αυτής της αναβάθμισης που δεν σας αφορούσε ? Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτό που έγινε το προηγούμενο διάστημα αυξήσατε την όξυνση και την κόντρα που είχατε και έχετε με το ΤΕΕ και τους πρυτάνεις ? Έτσι πιστεύεις θα κατασταλάξουν τα πράγματα ? Κόντρα στην κόντρα πείσμα στο πείσμα . Που θα βγάλει αυτό ? Πουθενά δεν θα βγάλει και όπως είπε και ο κύριος Ροδόπουλος δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και να αλλάξει κάτι .Και έτσι είναι .Όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας πλέον μεταξύ των δύο πλευρών .Και ότι και να κάνει το υπουργείο για να τα συμβιβάσει μια ο ένας θα δημιουργεί προβλήματα από την μια μεριά μια ο άλλος .Και θα πηγαίνει εναλλάξ .Στο τέλος όλοι στάσιμοι θα μείνουν όπως και είναι σήμερα .

 

Τώρα το να κάθεσαι εσύ τι μας λένε οι διάφοροι γελοίοι τύποι που συγκροτούν τους μεγαλόσχημους φορείς του κ..ου , είναι απλά εξοργιστικό .

 

Και τι μου προτείνεις ? Να πάω και να πω στον άλλο από εδώ μέσα κάνε μόνο ένα μάστερ και θα αναγνωριστείς από το ΔΟΑΤΑΠ ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει ? Γιατί ? Για να τον χαντακώσω ?

Edited by IAN
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

κάθονται και να χαρακτηρίζουν κάποιοι τσοπάνους την σύνοδο των πρυτάνεων

 

Λάζαρε...

 

Έχεις δει εσύ σοβαρό ακαδημαϊκό να ζητά M.Sc. χωρίς να υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα σπουδών ???

 

Ή το χειρότερο....έχεις δει πουθενά στον κόσμο σε κάποιο ίδρυμα να σου αποδίδει απευθείας M.Sc χωρίς τον πρώτο τίτλο που είναι το B.Sc. ???

 

Ή ακόμη χειρότερα (μιλαμε για τσοπαναριά όχι αστεία) έχεις δει πουθενα σε κάποιο ίδρυμα χωρίς πρόγραμμα σπουδών να έχεις M.Sc. χωρίς όμως πρώτα να αποκτήσεις το B.Sc ???

 

Αν οι παραπάνω δεν είναι τσοπάνηδες (οι δήδεν καθηγητές) τότε πολύ φοβάμαι ότι σπούδασαν Βουλγαρία και έχουν μεταφέρει και την νοοτροπία της Βουλγαρίας και στην Ελλάδα...

 

Δηλαδή..πληρώνουμε για να πάρουμε μάθημα...πληρώνουμε για το δίπλωμα...ζητάμε M.Sc γιατί είμαστε μάγκες Ελληνάρες Ακαδημαϊκοί και πάει λέγοντας...

 

Έχουμε και το ΤΕΕ τον στάβλο με τα γίδια...που κάνει και αγώνα για το M.Sc.

Χωρίς αλλαγή προγραμμάτων σπουδών !!!

 

Και τι μου προτείνεις ? Να πάω και να πω στον άλλο από εδώ μέσα κάνε μόνο ένα μάστερ και θα αναγνωριστείς από το ΔΟΑΤΑΠ ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει ? Γιατί ? Για να τον χαντακώσω ?

 

Εμείς μαγαζάκια του ΤΕΕ δεν τα γουστάρουμε...

Υπάρχει και η κείμενη νομθεσία που λέει ρητά ότι σαν Μηχανικός μπορείς να εργαστείς σε οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Η παρουσία στο φόρουμ είναι κυρίως ψυχοθεραπευτική . Είναι σαν να είσαι στο καφενείο η στο γήπεδο ενώ είσαι στο σπίτι σου .

 

Ετσι λύσεις δεν μπορείς να βρείς . Μπορείς όμως να ενημερώσεις , να ενημερωθείς η ακόμα και να δημιουργήσεις κλίμα .

 

Εδώ μέσα σπανίως σκοτωνόμαστε ιδιαίτερα οι ΠΕ με τους ΤΕ . Και ξέρεις γιατί ? Γιατί ο καθένας έχει τις ιδέες του και κρίνει τον άλλον από τα συνολικά του γραπτά .

 

Τώρα γιατί έγινε αγώνας να μην περάσει το μάστερ , σου λέω ότι δεν έγινε κανένας αγώνας . Ηταν έτοιμο , απλά θα έπρεπε χιλιάδες ΔΥ να πάρουν επίδομα μεταπτυχιακού και αυτό είχε κόστος γιά το κράτος , ήρθε και μία νομική ερμηνεία ότι δεν στέκει και έτσι το απέσυραν .

 

Αλλά το τεε μιά ζωή πουλάει αντιτειλίκι στους μηχανικούς γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να τους πουλήσει και γιά να μην βλέπουν ότι γίνεται ένα πάρτυ χωρίς αυτούς .

 

Θα μπορούσε να γίνει ένα παζάρι και να περάσει το μάστερ , αλλά το τεε έχει μάθει να παίρνει χωρίς να δίνει .

 

Τώρα τι κάνει ο καθένας μας έχει λιγότερη σημασία γιατί όλοι ανάλογα με τις εποχές , την οικονομική συγκυρία και την προσωπική μας γνώση και τύχη , βρίσκουμε τον δρόμο μας .

 

Ο πάππος πήγε έξω και βρήκε την υγειά του . Πήρε το μεταπτυχιακό του , το διδακτορικό του και κάνει πλέον υψηλή κριτική στον οποιονδήποτε .

Καλά κάνει . Καλά έκανες και εσύ που πήγες Βουλγαρία και πήρες το δίπλωμα σου .

 

Αλλά εδώ κρίνουμε τους παράνομους ,ανήθικους και ανέντιμους οργανισμούς που δεν κάνουν την νόμιμη δουλειά που τους έχει ανατεθεί .

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι για να μην το κουράζουμε...

 

Αν δεν αλλάξει κάτι στα προγράμματα σπουδών, δηλαδή AEI/ΤΕΙ=Β.Sc. (τα πρώτα 3 χρόνια) και αν συνεχίσεις σε άλλο ΤΕΙ/ΑΕΙ για να αποκτήσεις το M.Sc. (τα επόμενα 2 χρόνια) δεν πρόκεται να δείτε M.Sc.

 

Θα μου πουνε μερικοί γιατί να συνεχίσω το M.Sc σε ΤΕ και όχι σε κάποιο ΑΕΙ ??

Πολύ απλά, μπορεί το θέμα που σε ενδιαφέρει στο ΤΕ να υπάρχει καλύτερος εξοπλισμός ή οι καθηγητές να έχουν πληθωρα δημοσιεύσεων στο θέμα που σε ενδιαφέρει...

Αν πάλι σε ενδιαφέρει κάτι άλλο, πάλι έχεις την επιλογή να διαλέξεις σχολή και μεταπτυχιακό.

 

Όχι όπως σήμερα μπήκα μέσα και θα το τελειώσω γιατί πρέπει να το τελειώσω...

 

Με τα προγράμματα σπουδών (3+2) έχεις την δυνατότητα μετά από τα 3 χρόνια να επιλέξεις την κατεύθυνση ή ειδικότητα που θέλεις να ακολουθήσεις.

Επίσης στα 3 χρόνια έχεις ήδη ωριμάσει και επιλέγεις στην συνέχεια στα επόμενα 2 χρόνια και άλλο ίδρυμα για την συνέχεια. Τελείωσα Βόλο θέλω να κάνω το M.Sc στην Ξάνθη για παράδειγμα γιατί εκεί έχει καλό καθηγητή σε ένα θέμα που με ενδιαφέρει.

 

Όχι περάσαμε...θα φάμε 5-7 χρόνια στην μάπα μπορεί και ίσως αποτυχημένους καθηγητές, ανύπαρκτη υποδομή εργατηρίων, γιατί δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής σχολής πόσο μάλλον αλλαγή ειδικότητας και ένα πρόγραμμα σπουδών με νοοτροπία του 1930.

 

Παράδειγμα...

 

Τελείωνω το B.Sc στο ΤΕΙ Πειραιά...έχω πολύ καλούς βαθμόυς και με ενδιαφέρουν οι σιδηρές. Γιατί να μην έχω την δυνατότητα να συνεχίσω το M.Sc. στο ΕΜΠ που γνωρίζω ότι έχει πολύ καλούς καθηγητές στις σιδηρές ???

 

Αν θέλει το κράτος μπορώ να τους κάνω αφιλοκερδώς τα προγράμματα σπουδών σύμφωνα με το ακαδημαϊκό προσωπικό που έχουν και τον εργαστηριακό εξοπλισμό.

 

Μου λέτε φωνάζω και μιλάω για τσοπάνους και μπανάνες.

 

Προκαλώ ΕΝΑΝ από εσάς να μου πει ότι τα παραπάνω που είπα δεν ευσταθούν.

Και όχι ναι αλλά και τέτοια...Ντόμπρα πράματα !!!

 

Αν ο Pappos και ο κάθε Pappos κάθεται και βρίζει τσομπάνους την σύνοδο πρυτάνεων , τσομπάνους το ΤΕΕ , άχρηστοι εκείνοι άχρηστοι οι άλλοι . Και ? Τι θα προκύψει ?

 

Να μου πεις ΕΝΑΝ λόγο ότι οι παραπάνω δεν αξίζουν τον παραπάνω χαρακτηρισμό όταν σκέφτονται και πράττουν λες και είμαστε Ουγκάντα !!!

 

Είναι δυνατόν σε κράτος της ΕΕ να ζητάς M.Sc χωρίς καμία αλλαγή προγράμματος σπουδών και χωρίς πρωτα να έχεις αποκτήσει το B.Sc. ????

 

τσομπάνους το ΤΕΕ

 

Και οι τσοπάνοι πρέπει να σκέφτονται και να εργάζονται σκληρά...οι του ΤΕΕ ούτε τσομπάνοι δεν είναι !!!

Αμόρφωτα κομματόσκυλα και ανύπαρκτα ανθρωπίδια με παρωπίδες κομματικών παρατάξεων.

 

Καλούν για αγώνα του Μηχανικούς ΑΕΙ χωρίς να έχουν ιδέα από ότι φαίνεται τι σημαίνει πρόγραμμα σπουδών...

Που πας ρε Καραμήτρο κιοφτέ και ζητάς M.Sc χωρίς αλλαγή προγράμματος σπουδών ???

Ποιος είσαι ????

Ο νταβάς μας είσαι ???

Edited by Pappos
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.