Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη τεχνικής έκθεσης Μηχανολικών εγκαταστάσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτου χώρου μη κατοικίας


Recommended Posts

είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής... σε τακτοποίηση αυθαίρετου καταστήματος χρειάζεται να γίνουν ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες;και αν ναι ποιές ακριβώς ;ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μόνο στην περίπτωση κτιρίων που δεν έχουν χρήση κατοικίας. Δηλαδή για βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, άλλες μονάδες παραγωγής. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ.απ'οτι πληροφορήθηκα δεν χρειάζεται να γίνουν μελέτες η/μ απλά να γίνει μια τεχνική έκθεση από μηχανικό που να λέει πως έχει γίνει έλεγχος του πίνακα γειώσεων και των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών..αν δεν κάνω λάθος.Το θέμα είναι πώς ακριβώς κάνω τον έλεγχο αυτό...;;;Ελπίζω να την βρώ την άκρη.

Link to comment
Share on other sites

...

σε τακτοποίηση αυθαίρετου καταστήματος χρειάζεται να γίνουν ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες;και αν ναι ποιές ακριβώς ;ευχαριστώ πολύ!

Μέχρι τώρα από όσα ξέρω στις περιπτώσεις «τακτοποίησης» με τον 4014 που χρειάζεται και μηχανολόγο, αφορά σύνταξη τεχνικής έκθεσης απλά κι όχι σύνταξη νέων μελετών.

 

 

edit

οπς σόρυ, τώρα είδα την τελευταία σου απάντηση.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε ευχαριστώ Didonis.Μήπως γνωρίζεις πόσο κοστίζει μια τέτοια τεχνική έκθεση;Δηλαδή υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσό-νόμιμη αμοιβή ή ο καθένας την κοστολογεί όπως νομίζει;Για να ξέρω ποιά τιμή να πώ στον πελάτη...

Link to comment
Share on other sites

Είναι ακόμα ένα ερώτημα στην πιάτσα το κόστος αυτής της τεχνικής έκθεσης.

Οι μηχανολόγοι θα πρέπει να μας κατευθύνουν, αλλά από όσα έχω καταλάβει δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα ούτε καν από τον σύλλογο τους.

 

Σίγουρα όμως άλλο κόστος έχει μια τεχνική έκθεση ενός επαγγελματικού κτιρίου με σαφέστατα περιγράμματα και εύκολο να το εξετάσει με μια αυτοψία κι άλλο κόστος θα έχει μια τεχνική έκθεση για ένα ξενοδοχειακό συγκροτήμα με διάσπαρτα κτίρια κλπ.

 

(απλά γνώμη μου και όχι γνώση)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα (τέτοια ώρα...) σε όλους! Εχω αναλάβει τη ρύθμιση τριώροφου ξενοδοχείου στο οποίο υπάρχουν δύο αλλαγές χρήσης, καθώς και δύο αυθαίρετοι χώροι στο υπόγειο, εκτός περιγράμματος αδείας, εκ των οποίων ο ένας είναι αποθήκη και ο άλλος λεβητοστάσιο. Στο φάκελο της πολεοδομίας (πρώτη άδεια 1975 και τροποποίηση το 1977) ΔΕΝ έχουν κατατεθεί μηχανολογικά, ούτε για το λεβητοστάσιο, ούτε όμως και για τον ανελκυστήρα, το μηχανοστάσιο του οποίου βρίσκεται στο υπόγειο ! Στη δική μου τεχνική έκθεση θα περιγράφω τους χώρους καθώς και θα προτείνω τη σύνταξη μελέτης από μηχανολόγο μηχανικό για το λεβητοστάσιο και τον ανελκυστήρα. Ταυτόχρονα θα συμπεριλάβει και δική του τεχνική έκθεση συνάδελφος μηχανολόγος μηχανικός. Και ρωτάω, δεν πρέπει να γίνει και μελέτη από τον ίδιο για λεβητοστάσιο (μελέτη θέρμανσης) και ανελκυστήρα; Σημειώνω ότι ο πελάτης θέλει να κάνει μεταβίβαση στα παιδίά του το ακίνητο. Επίσης, σχετικά με τη μελέτη στατικής επάρκειας τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις; Απ' όσο γνωρίζω δεν έχει δειευκρινιστεί το θέμα, σωστά; Όσο ψάχνω και διαβάζω, τόσο μπερδεύομαι!

 

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.