Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το πρώτο μου τοπογραφικό!!!αντε και καλή αρχή!βοήθεια έχω?


Recommended Posts

Συνάδελφοι, πήρα σήμερα το πρώτο μου τοπογραφικό στην περιοχή της Αρτέμιδας.. Γενικά, έχω διαβάσει αρκετά μέσα από το forum αλλά όπως καταλαβαίνεται έχω ένα κάρο απορίες!!!

 

Λοιπόν, αυτή η ιδιοκτησία είναι ένα στρέμμα εκτός σχεδίου, και αρχικά η ιδιοκτήτρια θέλησε να κάνει τακτοποίση αυθαιρέτου. μέσα στην ιδιοκτησία υπάρχει κτίριο προ του 55 το οποίο είχε νομιμοποιηθεί αλλά έκανε επεκτάσεις και θέλει να το νομιμοποιήσει.. το τεμάχιο το είχε αγοράσει απο το υπουργείο οικονομικών με συμβόλαια κλπ.. και εδω έρχεται το πρόβλημα! περνώντας το κτηματολόγιο, χαρακτήρισε την έκταση δασική και τώρα θέλει να προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό. μου ζήτησε λοιπόν να φτιάξω ένα τοπογραφικό για δασαρχείο αρχικά και μετά να το χρησιμοποιήσει για τη νομιμοποίηση..

 

το δασαρχείο ζητά ""πρόσφατο Πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμμα της έκτασης εξαρτημένο από

σταθερά σημεία και ενσωματωμένο σε αυτό απόσπασμα πινακίδας

Γ.Υ.Σ. κλ. 1:5000 επί της οποίας θα απεικονίζεται η έκταση σε 7

(επτά) αντίγραφα σφραγισμένα και υπογεγραμμένα από αρμόδιο

μηχανικό, (θα έχει αποτυπωμένα σε αυτό πλευρικές διαστάσεις τα

εντός αυτής κτίσματα, τις όμορες ιδιοκτησίες, δήλωση του ιδιοκτήτη

για την υλοποίηση των ορίων) καθώς επίσης και την παρακάτω

υπεύθυνη δήλωση και ορθοφωτοχάρτη,

Ο Κάτωθι υπογεγραμμένος...... Μηχανικός ... με Α.Μ. ....

 

έχοντας υπόψη μου τις συνέπειες από ανακριβή τοποθέτηση της

έκτασης δηλώνω ότι η έκταση υπό τα στοιχεία .... εμβαδού ... είναι

τοποθετημένη επακριβώς με δική μου ευθύνη στην παραπάνω

πινακίδα Γ.Υ.Σ. ΚΛ. 1:5000 και ορθοφωτοχάρτη.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ – ΥΠΟΓΡΑΦΗ ...................

 

 

τωρα έρχονται οι ερωτήσεις μου.

 

1)...όταν λέει εξαρτημένο από σταθερά σημεία... δηλαδή δεν μπορώ να πάω με gps για να πάρω τα σημεία των στάσεων? πρέπει να εξαρτήσω απο τριγωνομετρικά αναγκαστικα???

2).. το απόσπασμα το παίρνω απο την ΓΥΣ λογικά αλλά μου το δίνουν αμέσως ή κάνω αίτηση και το παίρνω μετά απο κάποιες μέρες?

3)..ο ορθοφωτοχάρτης που αναφέρει, από που θα τον πάρω?? , θα τον βάλω επάνω στο τοπογραφικό μου μαζί με τον χάρτη της ΓΥΣ? επίσης, θα επισημάνω την ιδιοκτησία και στους δύο χάρτες?

4).. το τοπογραφικό που θα φτιάξω θα γίνει δεκτό αργότερα για τη νομιμοποίση ή θα έχει πρόβλημα και θα χρειαστεί να ξανακάνει?? γιατί ίσως πάρει καιρό να γίνει ο χαρακτηρισμός.. για να μην πληρώνει η γυναίκα διπλές φορές για το ίδιο εξαρτημένο τοπογραφικο..

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,, συγχωρέστε με αν οι ερωτήσεις μου μπορεί να φαίνονται λίγο ανόητες στους πιο παλιούς... είναι το ψάρωμα της πρώτης δουλειάς που αναλαμβάνεις!!! και το άγχος απέναντι στον πελάτη για να μην γίνει κανένα λάθος εξαιτίας της απειρίας και εκτεθείς!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλή αρχή σου εύχομαι συνάδελφε και καλές δουλειές.

Οσον αφορά τις ερωτήσεις σου:

1)Θα εργαστείς όπως κρίνεις ώστε να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα. Η δασική υπηρεσία ενδιαφέρεται να έχει στα χέρια της τις κορυφές του γηπέδου στο κρατικό σύστημα συν/νων και δεν μπορεί να κρίνει τον τρόπο που δούλεψες.

2) Το διάγραμμα κλίμακας 1:5000 όπως ορθά είπες, θα το προμηθευτείς από την Γ.Υ.Σ. Εντοπισμός, παραγγελία και παραλαβή γίνονται αυθημερόν απλά προετοιμάσου να φας κανα διωράκι σίγουρα για όλη την διαδικασία. Κόστος περί τα 20 ευρώ.

3)Για τον ορθοφωτοχάρτη σιγουρέψου οτι θα τον χρειαστούν. Εχει τύχει να το αναφέρει στα δικαιολογητικά αλλά να μην το απαιτήσουν τελικά.

Εάν χρειαστεί, θα τον παραγγείλεις είτε σε χαρτί, είτε ψηφιακά στο τοπογραφικό τμήμα του Υπουργείου αγροτική ανάπτυξης , πρώην Γεωργίας, στην Λιοσίων 92 εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Κόστος 75 ευρώ σε χαρτί, 100 ψηφιακά (πάλι αν θυμάμαι καλά.) Χρόνος παράδοσης περί την μία εβδομάδα.

4) Το τοπογραφικό εάν είναι πλήρες θα την καλύψει όπου το χρειαστεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε kasvan... :smile: σκεφτηκα και προς στιγμή το gps του κινητου μαζί με το gps ψαρεματος!!! αλλά τελικά είπα να νοικιάσω ένα απο την metrica μιας και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.. και με κυνηγήσει η ιδιοκτήτρια αν το ακινητό της βγεί μέσα στου γείτονα!!!! χαχαχαχα

 

συνάδελφε dimitris80, ευχαριστώ πολύ... οπότε σύμφωνα με αυτά που λες θα φάω 2-3 μέρες με ΓΥΣ και υπουργείο.. ενταξει αυτό ειναι το λιγότερο!... τελικά, θα βάλω και τους δύο χάρτες επάνω στο τοπογραφικό? η μόνο το φύλλο της ΓΥΣ? σε περίπτωση που χρειάζεται τελικά ορθοφωτοχάρτης αν δεν μπει στο τοπογραφικό απλά θα τυπωθεί και θα παραδοθεί στην ιδιοκτήτρια?

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Μερικά σχετικά/άσχετα (μπορεί και να μην σου χρειαστούν).

  1. Εφόσον είναι Αρτέμιδα, έχει "κλειστό" Κτηματολόγιο (στα Σπάτα), άρα και Κτηματολογικό Διάγραμμα με συντεταγμένες. Προς Θεού, δεν σου λέω να μην το μετρήσεις, να το μετρήσεις και να κάνεις διασταύρωση μην τυχόν έχει άλλα θέματα η ιδιοκτησία.
  2. Εφόσον είναι Αρτέμιδα, είναι και ΖΟΕ Μεσογείων. Καλό είναι να βρεις σε ποια ζώνη ανήκει η ιδιοκτησία.

Εξαιτίας του Κτηματολογίου, μπορείς να βρεις τα κοντινά τριγωνομετρικά στην παρακάτω σελίδα:

http://gis.ktimanet.gr/wms/controlpoints/searchpoint.aspx

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τι είναι ορθοφωτοχάρτης? πείτε και εμένα που είμαι εδώ στην κύπρο και δεν έχω ακουστά..μην γυρίσω και είμαι στα χαμένα::

 

Τα greeklish απαγορεύονται, οπότε διορθώστε το μήνυμά σας. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε *top*, εάν τελικά απαιτηθεί ορθοφωτοχάρτης, θα απομονώσεις το κομμάτι που σε ενδιαφέρει και θα το ενσωματώσεις στο τοπογραφικό σου όπως θα κάνεις και με το απόσπασμα του διαγράμματος της ΓΥΣ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ορθοφωτοχάρτης από το ktimanet δεν κάνει;

Στην περιοχή μου κατ'αρχάς το δασαρχείο δεν ζητάει ορθοφωτοχάρτη.Ζητάει το τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ με απόσπασμα ΓΥΣ 1:5000.

Επίσης ζητάει cd (ή και email οι πιο "γνώστες" υπάλληλοι) με την polyline του περιγραμματος σε autocad ωστε να κάνει ένα copy-paste to original coordinates πανω στους ορθοφωτοχάρτες που διαθέτει η υπηρεσία.Μην κουραστούν τα παιδιά και γράψουν καμμία συντεταγμένη στο pc.

Σε σένα υποθέτω ζητούν απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη για να βρούν πιο εύκολα τη θέση του ακινήτου ή να δουν μήπως έχεις κάνει καμμία πατάτα..?

Πάντως ρώτα τους αν τους κάνει απόσπασμα απο το ktimanet μην πληρώνει τσάμπα 70€ ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Για το λόγο αυτό πρότεινα πριν αγοράσει τον ορθοφωτοχάρτη να ρωτήσει τον υπάλληλο, γιατί από δασαρχείο σε δασαρχείο (ακόμα και στην ίδια υπηρεσία σε διαφορετικές περιπτώσεις) έχει τύχει να ζητήσουν, έχει τύχει και να μην χρειαστεί ορθοφωτοχάρτης παρόλο που αναφέρεται στα τυπικά δικαιολογητικά.

Πάντως από το ktimanet δεν κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.