Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής αλλαγής χρήσης για υπόγειο


Recommended Posts

Όχι, υπάρχει εσωτερική σκάλα που συνδέει το ισόγειο διαμέρισμα με το υπόγειο.

Τώρα που το είπες και "ψάχτηκα" λίγο... να λοιπόν που υπάρχει και άλλη παρανομία! Αυτή η (εσωτερική, ξύλινη) σκάλα δεν υπάρχει στην αρχιτεκτονική κάτοψη υπογείου! Μπράβο ρε Μανώλη!

(+1)

Link to comment
Share on other sites

Πως σας ακούγεται να μπει το υπόγειο και στη δόμηση, προσπαθώντας να συγκεράσουμε όλα αυτά τα ωραία με το αρ.7 του ΓΟΚ, εφόσον το υπόγειο δεν είχε μπει τότε στη δόμηση λόγω της βοηθητικής του χρήσης, η ποία πλέον έχει αλλάξει βάσει ΓΟΚ, αλλά όμως δεν άλλξε βάσει 4014....;;; :grin: :grin: :grin: Θα ήμουν υπερβολικά αυστηρός λέτε;

Και σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πχ δεν άλλαξε η χρήση, αλλά το υπόγειο κατασκευάστηκε με ελ. ύψος >3μ. Βάσει του ίδιου άρθρου πρέπει να μπει στη δόμηση και όχι απλά να τη σκαπουλάρει μόνο με υ.υ.....Ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Jonous, αυτά που λες είναι θεωρητικά; Είναι προτάσεις σου για πιθανή τροποποίηση του ν.4014; Εξήγησέ μας λίγο...

Link to comment
Share on other sites

Όχι καθόλου, εγώ το έχω εφαρμόσει, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί/πρέπει να γίνει συνδιασμός 4014/ΓΟΚ στην προκείμενη περίπτωση. Ο ΓΟΚ στο σχετικό άρθρο ορίζει ρητά τις 3 προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για να μην ληφθεί υπόψη στη δόμηση ένα υπόγειο. 1) Ελ. ύψος <=3μ, 2) Βοηθητική χρήση 3) Οροφή υπογείου <=1.5μ από το έδαφος. Αν έστω και μία απ'αυτές τις συνθήκες παραβιαστεί, αυτομάτως το υπόγειο μπαίνει στη δόμηση. Αν πχ ρυθμίσεις το υπόγειο και πας να νομιμοποιήσεις άλλους χώρους στο ίδιο ακίνητο, ο υπάλληλος θα απαλλάξει λες τα μέτρα του υπογείου ή θα στα χρεώσει στον υπολογισμό της συνολικής δόμησης, αφού κατά ΓΟΚ πρέπει να μετρηθούν;

 

Το ερώτημα επεκτείνεται γενικά ως φιλοσοφία αντιμετώπισης του 4014, πολλοί συνάδελφοι, ίσως οι περισσότεροι, λένε πάω μόνο με 4014 και βάζουν υπέρβαση ύψους και τέλος. Εν τέλει εκεί καταλήγει το θέμα γι'αυτό και δεν υπάρχει ένα απόλυτο σωστό ή λάθος.

Edited by Jonous
Link to comment
Share on other sites

3 προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για να μην ληφθεί υπόψη στη δόμηση ένα υπόγειο. 1) Ελ. ύψος <=3μ, 2) Βοηθητική χρήση 3) Οροφή υπογείου <=1.5μ από το έδαφος. Αν έστω και μία απ'αυτές τις συνθήκες παραβιαστεί, αυτομάτως το υπόγειο μπαίνει στη δόμηση.

Νομίζω ότι και η περίπτωση (αυθαίρετου) β' υπογείου μπαίνει στη δόμηση, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι και η περίπτωση (αυθαίρετου) β' υπογείου μπαίνει στη δόμηση, έτσι δεν είναι;

 

Πραγματικά τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις?

'Εχω περίπτωση 2όροφης κατοικίας με υπόγειο (εκτός σχεδίου, με οικ. άδεια), που το υπόγειο της οικ. άδειας έγινε κατοικία και όχι μόνο αυτό αλλά αυτό το υπόγειο-κατοικία θεωρείται πλέον σαν όροφος αφού κατασκευάσθηκε επι πλέον άλλος ένας αυθαίρετος ισόγειος όροφος κατοικίας κάτω από το ''υπόγειο'' της οικ. άδειας. Δηλαδή το κτίριο από την μια πλευρά φαίνεται ως 4όροφο και από την άλλη 2όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με το Ν.4014 όλος ο ΓΟΚ και η λογική του πήγε περίπατο.

Διότι συμψηφίστηκε κατά κάποιο τρόπο ο ΓΟΚ με τη λογική της αυθαιρεσίας και έγιναν αχταρμάς.

Οπότε έχουμε κύριους χώρους σοφίτες και κύριους χώρους υπογείου, οι οποίοι τελικά αναφέρονται ως κύριοι και βοηθητικοί μόνο για την έννοια τυο υπολογισμού προστίμου, ενώ κατά ΓΟΚ ούτε καν στη δόμηση έπρεπε να μετράνε.

Γενικά είναι ότι να ναι κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σας,

 

έχω άλλο ένα υπόγειο χώρο σε πολυκατοικία ο οποίος θέλει αλλαγή χρήσης σε κατοικία.

 

Διαφορές με τα σχέδια της άδειας:

 

1. η εσωτερική διαρρύθμιση.

2. ο ακάλυπτος έχει ξεμπαζωθεί κατά 1,60μ (κυβικά 21) από αυτό που λέει η άδεια με αποτέλεσμα η μία του πλευρά να είναι τελείως ανοιχτή προς ακάλυπτο.

 

Ερώτηση:

1. Η εσωτερική διαρρύθμιση θεωρείται πολεοδομική παράβαση οπότε και το θεωρώ ως διαφορετική διαμερισμάτωση ή με καλύπτει η αλλαγή χρήσης σε κατοικία;

2. Ο ακάλυπτος θεωρείται αυθαιρεσία και πάει με αναλυτικό σωστά; Πώς τον περνάω τον αναλυτικό γιατί δε μου έχει ξανατύχει.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις τα συνολικά τ.μ. εκτός των περιμετρικών τοίχων ως ΥΔΒΧ.

Και με αναλυτικό το ξεμπάζωμα (μάλλον 1 παράβαση κατηγορίας 13).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.