Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λύσεις για έλεγχο σε επίπεδο panel


makisalonika

Recommended Posts

ναι το βλεπω το αλλξαν στο παλιοτερο εγραφε 93% εως 95% για μετατροπεα και 95 ta pow.box. το θέμα είναι εσυ την εμπιστεύεσαι για το 96% ? εγω πλέων όχι. και κατι βασικο που τουσ εχω ξεγραψει ειναι, αν δεισ ειχα ρωτησει αν εχει κανεισ εγκατεστημενο και δουλευει ακομα αυτος ο inverter πάνω απο 3 χρονια , διοτι εγω μολισ εκλεισα τα 3 με αυτον μου ζητησαν συνδρομη για την παρακολουθηση του καθε πλαισιου κατι που δεν το λενε στην αρχη!! ουτε οι μεταπωλητές τους ! και τωρα εγω που επεισα τους πελατεσ να δωσουν καποια λεφτα παραπανω αντι πολυ καλητερου SMA κανω τον Κινεζο! καλα τα νουμερα και πληρωμένα περιοδικά αλλα εμεις ειμαστε με τον πελατη για τα 25 χρονια ! αυτοι απλα κανουν την δουλεια τους ! Καλή Ανάσταση !

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αναφέρεσε στο monitoring μέσω internet?

Εμένα αυτό που μου είχε πει ένας μεταπωλητής είναι ότι για να καλύψουν την εγγυηση θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο μηχάνημα μέσω internet, αυτό που αναφέρεις πρώτη φορά το ακούω

τι κόστος έχει το subscription?

Link to comment
Share on other sites

κοστος ειναι μετα τα πρωτα 3 χρονια , περίπου 80€ / έτος Λιανική ! Αυτο που λες και εγω το ακούω πρώτη φορα παντος διοτι αν για να σου παρεχουν εγγυηση πρεπει να πληρώνεις το monitoring!! αρα αναγκαστικά το inverter sta 12 χρονια ανεβάζει το κοστος [ 80 Χ 9χρόνια = 720 € ] !

Link to comment
Share on other sites

makisalonika πόσο σίγουρος είσαι ότι η παρακολούθηση των panels μέσω internet είναι δωρεάν μόνο για 3 χρόνια??? Έχεις έγγραφη επικοινωνία με την εταιρία (solaredge) που να σου λένε πώς, τι και γιατί???

 

Ρωτάω από ενδιαφέρον, διότι μόλις προχώρησα σε συμφωνία με μία εταιρία για την εγκατάσταση φ/β στη στέγη μου και είχα επιλέξει τον SE τόσο λόγο σκίασης, αλλά και λόγο του monitoring!!!

 

Μπορείς να μας βοηθήσεις λίγο παραπάνω με αυτό? Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

100% σίγουρος διοτι και στην Ελλαδα μου το ειπα και μπορεί οποίος θέλει να ενημερωθεί από την αντιπροσωπεία. Αλλα ακι στο εξωτερικό εχουν την ιδια τιμολογιακή πολιτική. Σε χρεώνουν για την παρακολούθηση αλλά και την εγγύηση οπως ενημερώθηκα και πριν ! γιαυτο λεμε μακριαααα ... διοτι θα καταληξης να τον πουλας οπως και αυτος http://www.aggeliopo...kw_10856853.htm :grin:

 

 

Διαγραφή τηλεφωνικών αριθμών και ονόματος εταιρείας (κρίνεται περιττό).

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα και Χριστος Ανεστης χρόνια πολλά σε όλους αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως θα συνδέσω τον SE όλα σε ένα mmp η μισά και μισά σε δυο mmp πάνελ είναι 41 τεμάχια είναι πρώτη φορά που θα τον τοποθετήσουμε ... ευχαριστώ προκαταβολικά παντός

Link to comment
Share on other sites

μακη δωσε στοιχεια γιατι αμφισβητεις τον SE....θεωρειες μπορω κι εγω να λεω για οτιδηποτε.....στοιχεια θελουμε...

 

Αγαπητέ φιλε Κ_mach ! Σε καμια περίπτωση δεν θα αμφισβητούσα και δεν θα έλεγα αχριστος αν δεν τον ειχα δοκιμάσει και οχι μια φορα και αν το κάνει κάποιος ειναι απλα #$#@$$.

 

Επειδή ομως ψαχνοντας κάποια στοιχεία στο web έπεσα πάνω σε αυτο το Forum και διάβασα και εγω τις αποψεις συναδέλφων και ΜΗ !(με ορθογραφικά και μη!)

 

Θα σου εξηγήσω με παραδείγματα και αναλυτικά το τι κανει και που πάσχει :

 

1) Βασικο του πλεονέκτημα(και μονο) είναι το module level control δηλαδη έλεγχος καθε πάνελ .

2) Το δεύτερο ειναι οτι το κόστους του μαζι με P.box ειναι ποιο οικονομικό σε σχεση με ενα κλασικο string level inverter και microinverters ειναι παρα πολυ ποιο οικονομικός! και εδω μπαινει στην Ελληνική αγορα διότι σχεδόν κάθε στεγή-δώμα εχει έστω και λιγα προβλήματα σκιασης προσπαθώντας παντα να πιάσουμε το 10ακι και να μην παμε σε λυση των 7+ Kw . και ταυτόχρονα να βγουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά [ οπως ανεφερα ειμουν και εγω σε αυτην την περιπτωση ]

 

3) Πριν χρόνο περιπου η Solaredge αρχισε πολύ ποιο έντονα προβλήματα με τα PCB του διοτι έχουν αφαιρέσει πολλά τμηματα των mpp απο μέσα [ στην περιπτωση μου και οχι μονο ειχα 2 στα 2 ] αυτο φυσικά δεν το καναν για να εχουν προβληματα αλλα για να κατεβάσουν το κοστος κατι που έκαναν στα pbox τον περασμένο χρόνο! οσοι τον δουλεύουν ακομα θα το ξέρουν περιπου -20€/τεμ.

 

4) Οταν δοκίμασα ( οπως αναφέρω ποιο πανω) την λύση της Tigo energy Maximizers [ για να πω την αληθεια ο πελατης μου την βρηκε και με ρώτησε ] μαζί με τον SMA TripPower 10000TL τα αποτελεσματα ηταν οπως το αναφέρει η εταιρεία στα θεματα σκιασης και βελτιστοποιησης . εχοντας δει και δοκιμάσει τα tigo maximizers άρχισα να το σιγκρινο και να μετραω τα πλεονεκτηματα και μειωνεκτηματα σε σχεση με τον SE.

 

1) O SE εχει Α - πλεονέκτηματα :1) 12 χρονια Εγγύηση, [ αν και οπωσ αναφερει ο ΝΙΚΟΣΤΡΙ δεν ξερεις αν θα υπάρχει σε 12 χρονια] 2) κόστος

τα Β μειονεκτήματα του ειναι 1) ποιότητα κατασκευής 2) δεσμεύεσαι με τον Inverter διότι πάει πακέτο με τα pbox 3) βαθμός απόδοσης 4) περιορισμένο monitoring και οχι και απο τα καλύτερα της αγορας

*

2) Tigo maximizers : Α - πλεονεκτήματα 1) συμβατό και πιστοποιημένο με ολουσ τους inverter 2) βαθμος απόδοσης 99.5% 3) ασύρματη επικοινωνία** 4) κορυφαίο monitoing .

B) μειονέκτημα ειναι μονο το κοστος [ και αυτο αν επιλεξης ακριβο inverter διαφορετικα δεν εχω βρει κανενα αλλο.

 

SOS ! αυτο δεν το εχω αναφερει σε κανενα foroum και δεν το αναφέρει και πουθενα η εταιρεία της Tigo στην Ευρωπη , μπορει να συνδεθεί με RS485 και με SMA, Fronius και πολουσ αλλους inverter και να δουλευει σαν webbox [ φυσικά χωρις το sunnyportal!!!]

 

** ασυρματη επικοινωνια ¨: ο SE ελεγχει και βελτιστοποιει το συστημα λαμβανοντασ στοιχειά απο κάθε πανελ σε σειρά απο το πρωτο[ DC cable ] , μετα το δευτερο και .... τελευταίο συλλέγει τα δεδομένα στον μετατροπεα και μετα παλι με την σειρα που ειναι συνδεδεμενα τα στελνει πισω για να κανει την βελτιστοποίηση που αναφερει . Τα Tigo maximizer επειδή ειναι ασύρματα επικοινωνουν το καθε maximizer με την κονσολα τους και κανει αμεσα σε καθε πανελ που χρειάζεται την βελτιστοποίηση ! με αποτέλεσμα να μην σου ξεφεύγει ουτε συνεφακι ! αρα πολυ καλύτερο ελέγχο και διάγνωση!

 

Οτι αφορά τωρα την παρακολούθηση και των δυο εταιρειών ! την SE αν και την ξερω περισσότερο χρονικο διαστημα. Το Tigo monitoring μου φαίνεται ποιο "οικείο" ! και περισσότερες δυνατότητες για στατιστικά και εξαγωγή δεδωμενων απο το προγραμα . Φυσικά αυτα τα επιβεβαιώνει και η SE διοτι και στο εξωτερικό εχουν το ιδιο πρόβλημα παρακάτω το link αναφορά και επιβεβαίωση γιατα που λεω εδω : http://www.thebacksh...ts.asp?TID=4137

 

 

Εδω εχει [ Αγγλικα ] πολλα στοιχεία συγκρισης μεταξυ Microinverter, SE [δευτερη στήλη] και Tigo maximizer http://www.tigoenerg...php#guest_login

αν και εχει στοιχεια απο το πρωτο SE Pbox με 20 χρονια εγγύηση .

 

 

 

K_mach : (θεωρειες οπως βλεπεις δεν λεω αν και να ελεγα δεν κρατάω πιστολι) οπότε σε ενδιφερει και αν εισαι Θεσσαλονικη εχω δυο εγκαταστάσεις μου σε απόσταση 70μ με Se και Fronius+Tigo για να πάρεις στην πράξη στοιχειά που θέλεις !

 

Το βασικό ξεχασα. ο πρώτος πελατης που μου ζήτησε τα Tigo ήθελε panel Sunpower [ γείωση ] ο SE δεν μπορεί να δουλέψει με Sunpower !!

Edited by makisalonika
Link to comment
Share on other sites

Καλό το σύστημα της Tigo , αλλα ξεφεύγει σε τιμή + 35-40% από το ήδη ακριβό solaredge!

Κ το software κοστίζει δεν δίνετε δωρεάν , ειναι ορισμένου χρόνου κ θέλει συνδρομή , οπότε μην το παρουσιάζεται ως εξωτική λύση.

Μόνο σε πολυ δύσκολες περιπτώσεις συμφέρει .

Και κάτι ακόμη αν σε 12 χρόνια δεν υπάρχει ο Solaredge πόσο μάλιστα η Tigo.

Link to comment
Share on other sites

35 me 40% ? συνάδελφε μήπως κανεισ λάθος , που κανεις δηλαδη διοτι η διαφορα ειναι 8-10% με κοφυφαιο εξοπλισμό ? μήπως συγκρινεισ λιανική με χοντρική ? SE με 42Pbox εχει ίδια τιμή αγοράς με KOSTAL η KACO + 42 Tigo Maximizers η + 8% με Fronius και SMA ! βρες καλο προμηθευτή !

 

εκτος αν βάλεις αυτο http://www.tigoenergy.gr/product/8_Tigo-Energy-Maximizer-MM-2ES-50/75 που μπορεί να εισαι και ποιο κάτω [ δεν ξερω τωρα το βρήκα - δεν το εχω δουλέψει ! ]

Edited by makisalonika
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.